Τα πιο περιζήτητα: Τα 5 επαγγέλματα με τις περισσότερες προσλήψεις στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Φέτος το καλοκαίρι εκείνο που βαρεθήκαμε όλοι να ακούμε ξανά και ξανά είναι ότι οι επαγγελματίες (κυρίως του τουρισμού) ψάχνουν απεγνωσμένα προσωπικό και δεν βρίσκουν. Το συγκεκριμένο φαινόμενο ασφαλώς δεν θέλει γνώσεις πυρηνικής φυσικής για να εξηγηθεί. Τα προηγούμενα χρόνια η πλειονότητα των επαγγελματιών (ασφαλώς και υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις) προσπαθούσε να βγάλει από τη μύγα ξύγκι προσφέροντας θέσεις με χρήματα δυσανάλογα των ωρών που εργαζόταν πραγματικά ο υπάλληλος. Η φυσική κατάληξη της συγκεκριμένης τακτικής ήταν να μπουχτίσουν οι εργαζόμενοι και να πουν ένα μεγαλοπρεπές «ως εδώ»

Παρότι λοιπόν φέτος ήταν μια χρονιά- ρεκόρ στον κλάδο του τουρισμού τα κενά σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύφθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Αποδείχτηκε έτσι για άλλη μια φορά το προφανές. Όσοι επιχειρηματίες αντιμετώπιζαν τον εργαζόμενο με σεβασμό, προσφέροντας του αξιοπρεπή μισθό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Οι υπόλοιποι κατάλαβαν ότι οι εποχές των 20ωρων για 500 ευρώ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όχι επειδή η πολιτεία έχει φροντίσει γι’ αυτό, αλλά επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πέρασαν με τον πιο σαφή τρόπο το μήνυμα τους. Αν είσαι επιχειρηματίας και ψάχνεις σκλάβους και όχι εργαζόμενους θα μείνεις… με τη χαρά. Όσο και αν ψάχνεις, θύμα δεν θα βρεις πλέον…

Πάντως, αν δει κανείς τις προσλήψεις του Ιουλίου στη χώρα μας θα επιβεβαιώσει εκείνο που γνωρίζουν και οι πέτρες. Η Ελλάδα είναι απόλυτα εξαρτημένη από τον τουρισμό σε βαθμό… άκρως ανησυχητικό.

Αυτό δείχνει και η ανάλυση των πιο περιζήτητων επαγγελμάτων στη χώρα που μέσα στον Ιούλιο είχαν τις περισσότερες προσλήψεις. Ποια είναι αυτά; Δείτε την λίστα και βγάλτε τα (προφανή) συμπεράσματά σας:

1 Σερβιτόροι
2 Τραπεζοκόμοι
3 Μπάρμαν
4 Πωλητές και ταμίες
5 Μάγειροι ξενοδοχείων

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)