Παρθένος παράδεισος: Ο άγνωστος ελληνικός προορισμός που οι New Yort Times έβαλαν στους κορυφαίους του 2023
Βρείτε μας στο

Μπορεί μόλις να μπήκαμε στο 2023 αλλά είναι μπόλικοι εκείνοι που ο νους του ταξιδεύει ήδη έξι μήνες αργότερα μέσα στον χρόνο και σκέφτονται από τώρα το καλοκαίρι. Και δεν είναι να απορεί κανείς για αυτό με δεδομένο πως μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να μην επιδρά τόσο δραστικά πια στην καθημερινότητά μας αλλά οι προηγούμενες χρονιές στιγματίστηκαν τόσο πολύ από αυτή -και στο επίπεδο των διακοπών- που αναμενόμενα άπαντες περιμένουν πως και πως τα ταξίδια τους για φέτος…

Πρόσφατα οι New York Times δημοσίευσαν ένα θέμα στο οποίο παρουσιάζουν τα 52 μέρη που «πρέπει» να επισκεφθεί μέσα στο 2023. Το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτά τα μέρη είναι και μια ελληνική τοποθεσία δεν είναι μεγάλη έκπληξη. Το αντίθετο: έκπληξη θα ήταν να μην υπάρχει πουθενά η Ελλάδα σε μια τέτοια λίστα. Η έκπληξη είναι πως δεν πρόκειται για έναν ελληνικό προορισμό από τους «κλασικούς», σαν την Μύκονο ας πούμε ή την Σαντορίνη αλλά για ένα μέρος που είναι άγνωστο ακόμα και στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τα Μέθανα, τη μικρή χερσόνησο που βρέχεται από τον Σαρωνικό και ενώνεται με την Πελοπόνησσο μέσω μιας μικρής λωρίδας, μόλις 300 μέτρων πλάτους, που αν και πρόκειται για έναν προορισμό που κατά βάση προσελκύει ηλικιωμένους ανθρώπους λόγω των ιαματικών λουτρών του, πολύ σύντομα αναμένεται να αποκτήσει τρελό hype για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Άλλωστε, εκτός από βολικό μέρος για διακοπές (απέχει μόλις δυο ώρες από τον Πειραιά με καράβι) είναι και εντυπωσιακό σε επίπεδο φυσικής ομορφιάς – και σύντομα αυτό αναμένεται να γίνει κατανοητό από τους καλοκαιρινούς παραθεριστές που δεδομένα θα το επισκεφθούν μαζικά.

Παρθένος παράδεισος: Ο άγνωστος ελληνικός προορισμός που οι New Yort Times έβαλαν στους κορυφαίους του 2023

Όπως γράφουν οι New York Times, ένας από τους λόγους που αξίζει κανείς να επισκεφθεί τα Μέθανα είναι «για πεζοπορία, βόλτα ή τζόκινγκ στην εποχή του Χαλκού και μετά μια βουτιά σε αρχαία ιαματική πηγή». Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Αν και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στους τουρίστες, η περιοχή εξελίσσεται σταδιακά, εν μέρει χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της ως προορισμός για πεζοπορία».

Για να καταλήξει όσον αφορά το μέρος που καταλαμβάνει την 39η θέση ανάμεσα 52 ιδανικούς προορισμούς για το 2023: «Τα τελευταία χρόνια, ομάδες ντόπιων έχουν καταφέρει να ξανανοίξουν και να χαρτογραφήσουν παλιές διαδρομές, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή, δημιουργώντας μονοπάτια πεζοπορίας που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες σε αυτή την ηφαιστειακή χερσόνησο μπορούν επίσης να απολαύσουν πολλές ιαματικές πηγές, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες είναι μια αρχαία και πρόσφατα ανακαινισμένη, γνωστή ως Λουτρά Παυσανία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος».

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Στην κορυφή της σχετικής λίστας των New York Τimes είναι το Λονδίνο με το δημοσίευμα να τονίζει πως η πολύβουη πόλη προετοιμάζεται για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Αξίζει να σημειωθεί δε πως πριν από λίγες ημέρες, σε μια αντίστοιχη λίστα, το CNN συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023. Επίσης, το αμερικανικό δίκτυο πρόσφατα «ανακάλυψε» τους «21 πιο υποτιμημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς» κάνοντας αναφορά την Πάτμο και το Ζαγόρι.