«Για 3 δευτερόλεπτα δεν σκοτώθηκαν όλοι οι επιβάτες»: Η ανάλυση ενός ειδικού που προκαλεί ρίγος
Βρείτε μας στο

Ο αριθμός των νεκρών από το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων ανεβαίνει διαρκώς, όμως τα σενάρια θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο… εφιαλτικά. 

Τι θα συνέβαινε αν το δυστύχημα με τα δύο τρένα στα Τέμπη γινόταν (χρονικά) ελάχιστα πριν, όσο η επιβατική αμαξοστοιχία βρισκόταν μέσα στη σήραγγα;

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εξηγεί πως σε ένα τέτοιο -εφιαλτικό- σενάριο “Θα είχαμε το φαινόμενο του φούρνου αν γινόταν η σύγκρουσή μέσα στη σήραγγα”.

Επίσης τονίζει πως “Αν γινόταν η σύγκρουση μέσα στη σήραγγα, θα είχαμε την τέλεια παραμόρφωση όλων των βαγονιών. Η κινητική ενέργεια θα μετατρεπόταν σε παραμόρφωση των υλικών μέσα στα τρένα και δεν θα υπήρχε η δυνατότητα εκτροχιασμού και εξοστρακισμού. Τα βαγόνια θα γίνονταν σαν φυσαρμόνικα”.

Στο σενάριο που αναφέρει ο κύριος Λέκκας, η φωτιά και οι καπνοί στη σήραγγα δε θα άφηναν κανένα περιθώριο για να επιζήσει κάποιος. Δε θα μπορούσαν να επιχειρήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν θα υπήρχε δυνατότητα διαφυγής από τους επιβάτες. Ουσιαστικά θα μιλούσαμε σήμερα για έναν πραγματικό εφιάλτη.

Καταλήγοντας εξήρε τη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη από τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν άμεσα στο σημείο. «Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική διαχείριση από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας», είπε ο κύριος Λέκκας.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας