452 εκατομμύρια προβολές κι όλο ανεβαίνει: Το πιο δημοφιλές βίντεο στο ελληνικό YouTube που θησαυρίζει αναπάντεχα
Βρείτε μας στο

Όταν το 1986 ξεκινούσαν τα «Ζουζούνια» ελάχιστοι (ίσως ούτε καν οι δημιουργοί τους) δεν περίμεναν αυτό που θα ακολουθούσε. Όμως αποδείχθηκε ότι ήταν μια τρομερά επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα καθώς απευθύνεται σε ένα target group στα μέλη του οποίου είναι αδύνατο να χαλάσει χατίρι κανείς. Τα παιδιά!

Τα πρώτα θεματικά βιβλία κυκλοφόρησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ενώ ακολούθησε και το ομώνυμο συγκρότημα το οποίο φρόντισε να μετατρέψει σε ήχους, νότες και στίχους τις ιστορίες που ξεπηδούσαν από τις σελίδες τους.

Απευθυνόμενο σε παιδιά και νήπια, είχε ανάλογη θεματολογία, μέσα από την ματιά και με την επιμέλεια της παιδαγωγού Κατερίνας Γιαννίκου που είδε την ιδέα της να εκτοξεύεται ακολουθώντας τα άλματα της τεχνολογίας.

Κι αυτό διότι ενώ οι πωλήσεις βιβλίων να πήγαιναν έτσι κι αλλιώς, αλλά το πράγμα… ξέφυγε μετά την κυκλοφορία των Ζουζουνο-cd (!) και την προβολή των αντίστοιχων προγραμμάτων στην τηλεόραση που έκανε τους μικρούς μπόμπιρες να παραληρούν μπροστά στις οθόνες τους με παιδικά τραγουδάκια, ελληνικά και ξένα ή ακόμη και παραδοσιακά κομμάτια, διασκευασμένα ειδικά για νήπια!

Έτσι ήρθαν και οι πωλήσεις που έφεραν τα cd και τα dvd στην κορυφή, μετατρέποντας σε χρυσάφι (σχεδόν κυριολεκτικά αφού μιλάμε για χρυσά και πλατινένια άλμπουμ) τον… Μπαρμπα-Μαθιό, την Χιονάτη και τους 7 νάνους, το Αχ κουνελάκι και την Μαγική Φλογέρα…

Ακολουθώντας την πορεία των πραγμάτων, πλέον τα «Ζουζούνια» έχουν μετακομίσει στο You Tube, σπάζοντας κι εκεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ και παίζοντας στην ουσία δίχως αντίπαλο.

Προφανώς οι 452.000.000 (ολογράφως: εκατομμύρια) προβολές μπορούν να πείσουν και τον τελευταίο για του λόγου το αληθές. Εναλλακτικά,  μπορείτε απλά να ρωτήσετε κάποιον γονέα για αυτό. Είναι βέβαιο πως ξέρει όχι μόνο να σας απαντήσει, αλλά και να σας… τραγουδήσει αφού δεν υπάρχει… τύμπανο γονιού που να μην έχει… φλερτάρει με την ρήξη από την non stop επανάληψη των κομματιών!

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»