Γελιέται όποιος λέει πως ξέρει: Τα 2 σημεία του Αιγαίου που φοβούνται και οι πιο έμπειροι ναυτικοί
Βρείτε μας στο

Οι ελληνικές θάλασσες, μπορεί να είναι σχετικά ήρεμες συγκριτικά με άλλες θάλασσες του κόσμου, ωστόσο υπάρχουν σημεία, που αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο, ακόμα και για τους πιο έμπειρους ναυτικούς.

Κάβο Ντόρο

Πρόκεται για το στενό του Καφηρέα ή πιο γνωστό ως Κάβο Ντόρο, της θαλάσσιας περιοχής που βρίσκεται στην απόληξη της Εύβοιας μέχρι την Άνδρο. Όπως λένε έμπειροι ναυτικοί, στη συγκεκριμένη περιοχή, σχηματίζεται ένα «χωνί», μέσω του οποίου όσο ο αέρας διέρχεται από τη μεγάλη πλευρά προς τη μικρή, τόσο αυξάνεται η έντασή. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι, στη συγκεκριμένη περιοχή να υπάρχει σχεδόν πάντα άσχημος καιρός με ιδιαίτερα υψηλό κυματισμό.

Κάβο Μαλιάς

Το δεύτερο ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, είναι το δυτικό άκρο του Αιγαίου, το Ακρωτήριο Μαλέας ή Κάβο Μαλιάς ή Καβομαλιάς βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου, στον Νομό Λακωνίας, όπου και απολήγει η χερσόνησος της Επιδαύρου. Αυτός είναι και ο λόγος που στο συγκεκριμένο σημείο επικρατούν πολύ συχνά ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη προσοχή ακόμα και από τους πιο έμπειρους ναυτικούς που πλέουν στην περιοχή.

 

 

 

 

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας