Σε 1 ώρα και 10 λεπτά είσαι εκεί: Η παραμυθένια παραλία της Αττικής που θα νομίζεις πως τηλεμεταφέρθηκες στη Μήλο (Pics)
Βρείτε μας στο

Τις παρακάτω αράδες θα σας προτείναμε να τις διαβάσετε υπό τους ήχους του Stairway to Heaven των θρυλικών Led Zeppelin. Πέρα από μια διαχρονική κομματάρα που συνιστά ορισμό της αξίας του κλασικού, είναι και η σημειολογία. Ταμάμ με την περίσταση. Τα σκαλιά που οδηγούν στον Παράδεισο…

Εν προκειμένω, 99 τον αριθμό. Τόσα χρειάζεται να κατεβείτε για να νιώσετε την αγαλλίαση που μόνο ένα θαύμα της φύσης χαρίζει. Τόσα σας χωρίζουν από το χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα ως τα καταγάλανα νερά μιας παραλίας που αν δεν ξέραμε, θα λέγαμε πως είναι κάπου στην Ικαρία ή στη Μήλο.

Την ξέρουν ελάχιστοι: Η παραμυθένια παραλία της Αττικής που σε ταξιδεύει στις Κυκλάδες | Έθνος

Ή τέλος πάντων σε ένα μέρος πολύ μακριά από την Αθήνα. Έλα όμως που εκεί ακριβώς βρίσκεται. Πέριξ της πρωτεύουσας δηλαδή. Πάνω κάτω 1 ώρα από το κέντρο.

ΚΑΠΕ Σούνιο. Ιδού η… κωδική ονομασία μιας παραλίας βγαλμένης από νησιώτικες εμπειρίες και αναμνήσεις. Λίγο πριν από τα Λεγραινά, με το που θα περάσεις το χωριό Χάρακας.

Ούτε καράβια, ούτε πανάκριβα εισιτήρια, ούτε «πότε πιάνουμε λιμάνι;». Όμως η αίσθηση που θα έχεις, θα είναι πως είσαι σε νησί.

Έχουν εξωτικό χρώμα τα νερά στο ΚΑΠΕ Σούνιο («Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» σε περίπτωση που αναρωτήθηκες τι σημαίνουν τα αρχικά). Τα βλέπεις από ψηλά και ανυπομονείς να κατέβεις για να βουτήξεις.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Δεν είναι οργανωμένα τα πράγματα εδώ. Δεν υπάρχουν δηλαδή ούτε ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες, μήτε κάποιο beach bar. Αλλά αυτό μόνο προσθέτει, σε τίποτα δεν αφαιρεί.

Σε 1 ώρα και 10 λεπτά είσαι εκεί: Η παραμυθένια παραλία της Αττικής που θα νομίζεις πως τηλεμεταφέρθηκες στη Μήλο (Pics)

Κάνει ακόμα πιο γνήσια την εμπειρία, βασικά τονίζει και θυμίζει αυτό που θα έπρεπε να είναι κάθε επίσκεψή μας στη θάλασσα: Κάτι το εντελώς natural.

Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να φροντίσεις από πριν να είσαι «αρματωμένος» με τα απαραίτητα σε φαγητό-νερό (υπάρχει και η καντίνα ψηλά) καθώς και υποδομή… σκιάς. Το μέρος είναι φιλόξενο, αλλά μην ξεχνάμε δα τα βασικά!

Κάποια «φάκα» που πρέπει να προσέξουμε; Η γνωστή. Με τα χρόνια το κρυμμένο έπαψε να είναι και μυστικό. Την έχουν μάθει αρκετοί την παραλία και από τη στιγμή που δεν είναι μεγάλη σε μέγεθος, τα ΣΚ ειδικά, γεμίζει. Πρέπει να πας από νωρίς για να πιάσεις θέση.

Επίσης αν έχεις παιδιά, υπάρχουν σίγουρα πιο βατές επιλογές. Δεν είναι αποτρεπτικό, είναι όμως αναμφίβολα πιο δύσκολο από αλλού.

Σε 1 ώρα και 10 λεπτά είσαι εκεί: Η παραμυθένια παραλία της Αττικής που θα νομίζεις πως τηλεμεταφέρθηκες στη Μήλο (Pics)

Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι πως το ΚΑΠΕ Σούνιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι στην Αττική και ψάχνουν κάτι κοντινό που όμως θα τους κάνει να νιώσουν πως έφυγαν πολύ μακριά.

Ένα ειδυλλιακό μέρος. Καθώς θα ετοιμάζεσαι να φύγεις θα δεις τα 99 σκαλιά που σε περιμένουν για να (τα) ανεβείς. Δεν θα σε νοιάξει διόλου. Ούτε καν… 100 δεν είναι και έπειτα, η γυμναστική είναι ευλογία.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η κούραση θα έχει πετάξει μακριά με τις στιγμές χαλάρωσης που νωρίτερα θα έχεις βιώσει.

Και λίγο πιο πέρα, κάνα 10λεπτο απόσταση με το αμάξι, βρίσκεται ο ναός του Ποσειδώνα. Το ηλιοβασίλεμα από εκεί είναι 10 φορές καλύτερο από την Οία, λέμε εμείς…