Το μυστήριο που μπερδεύει ακόμα και τον Σέρλοκ: «Τι θα γίνει στην Αθήνα στις 10 Νοέμβρη;»
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

Το μυστήριο που μπερδεύει ακόμα και τον Σέρλοκ: «Τι θα γίνει στην Αθήνα στις 10 Νοέμβρη;»

Μέχρι και ο Σέρλοκ Χολμς σηκώνει τα χέρια ψηλά- και αρνείται να τα κατεβάσει…

Είσαι τελείως μπερδεμένος- τελείως– μα, συνάμα, κάθε κύτταρο του κορμιού σου έχει κατακλυστεί από έναν ανεξήγητο ενθουσιασμό που ολοένα και μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία- ορόσημο.

Το διαβάζεις γι’ ακόμα μία φορά και γίνεσαι μια νότα πιο σκυθρωπός: «Κάτι μεγάλο θα συμβεί στην πόλη στις 10 Νοεμβρίου!». Η αγωνία σου κάνει μια μικρή παρέλαση απ’ όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, μέχρι που αποφασίζει να σταθεροποιηθεί στο κόκκινο και χτυπάει μονίμως σ’ αυτό. «Ναι, αλλά τι θα συμβεί στις 10/11;», αναρωτιέσαι καθώς προχωράς στην πολύβουη Αθήνα.

Το μυστήριο που μπερδεύει ακόμα και τον Σέρλοκ: «Τι θα γίνει στην Αθήνα στις 10 Νοέμβρη;»

Βάζεις κάτω τα δεδομένα που έχεις μέχρι τώρα στα χέρια σου, σαν ντεντέκτιβ που ξεπήδησε από το μυαλό του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ ή της Αγκάθα Κρίστι: κατ’ αρχάς υπάρχει το www.athensisoriginal.gr, το οποίο λύνει μέρος του μυστηρίου. Έχεις μπει εδώ και καιρό, έβαλες τα στοιχεία σου και έκανες register, αποδεχόμενος την πρόσκληση να “Be a part of it”.

Έπειτα, είναι και οι προτομές που έχεις δει επανειλημμένως στους τοίχους και τις στάσεις των λεωφορείων του κέντρου. Τι είναι αυτό που συνδέει όλα τα πρόσωπα; Ποιο είναι το κοινό τους μυστικό;

Ποια είναι η σχέση της Ελευθερίας Στάμου της Εθνικής Λυρικής σκηνής με τον βραβευμένο tattoo artist Captain; Αυτή της Ναταλίας Κρίτσαλη, συν-δημιουργoύ της πλατφόρμας bloode, με τον bartender Αλέξανδρο Γκιγκόπουλο; Τι ενώνει τον DJ Young με την Jazz vocalist και ηθοποιό Ξένια Ντάνια και τον STMTS, που είναι street artist και εικαστικός;

Το μυστήριο που μπερδεύει ακόμα και τον Σέρλοκ: «Τι θα γίνει στην Αθήνα στις 10 Νοέμβρη;»

Και, το κυριότερο: πού «κολλάνε» όλοι τους με το www.athensisoriginal.gr; Επίσης, αυτά τα υπέροχα guerilla activations που έχουν κάνει «κατάληψη» στο κέντρο και σε καλούν ν’ ανεβάσεις φωτογραφίες στα social media ποζάροντας δίπλα τους και βάζοντας για hashtag το #AthensIsOriginal, πρέπει να παίζουν κάποιον σημαίνοντα ρόλο στην όλη ιστορία- σωστά;

Αποφασίζεις να το πάρεις και πάλι από την αρχή. Μπαίνεις εκ νέου στο www.athensisoriginal.gr. Έπειτα, ξαναδιαβάζεις τα ονόματα της νέας γενιάς που συμμετέχει στο μυστηριώδες project με σαφές του στόχο- αυτό τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο- να επαναπροσδιορίσει την αυθεντικότητα, πατώντας μ’ ένα κράμα σεβασμού και «αυθάδειας» πάνω στο κλασικό.

Σιγά- σιγά, αρχίζεις να συνδέεις τα κομμάτια του παζλ. Όσο προχωράς την έρευνά σου, η φωνή που ψιθύριζε στο μυαλό σου εδώ και λίγη ώρα, εντείνεται μέχρι που τα ντεσιμπέλ της θυμίζουν μαχητικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του.

Σου λέει: «Κάτι μεγάλο θα συμβεί στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου! Ναι, αλλά τι; Εγώ γνωρίζω, αλλά δεν μπορώ να σου πω. Πρέπει να το βρεις μόνος σου…»

Το μυστήριο που μπερδεύει ακόμα και τον Σέρλοκ: «Τι θα γίνει στην Αθήνα στις 10 Νοέμβρη;»

Αίφνης, η λύση του γρίφου αρχίζει να χορεύει μπροστά σου τόσο έντονα, που σχεδόν μπορείς να την αγγίξεις. Κοιτάζεις τα παπούτσια σου- βλέπεις τις πασίγνωστες τρεις πλαγιαστές γραμμές. Ελέγχεις την μπλούζα σου, στην οποία «πρωταγωνιστούν» τρία φύλλα κολλημένα κι από κάτω το όνομα. Έπειτα, είναι η σειρά της φόρμας. Μέχρι και οι κάλτσες σου έχουν το ίδιο λογότυπο πάνω τους- δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, την λατρεύεις αυτήν την εταιρία.

Ξαφνικά, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αρχίζεις να χαμογελάς. 10 Νοεμβρίου. Στην Αθήνα. Το μεγάλο event που θ’ αποκαλύψει το μυστικό της Ελευθερίας Στάμου, του Captain, της Ναταλίας Κρίτσαλη, του Αλέξανδρου Γκιγκόπουλου, του DJ Young, της Ξένιας Ντάνια και του STMTS.

Μα, αλήθεια, πώς γίνεται να μην το έχεις καταλάβει τόσο καιρό; Αφού μπήκες στο www.athensisoriginal.gr. Αφού είδες τις προτομές και τα guerilla activations. Αφού διάβασες ξανά και ξανά και ξανά το hashtag #AthensIsOriginal.

something new loading • ΒΕ A PART OF IT • #athensisoriginal #adidasgr #adidasoriginals @adidasgr @adidasoriginals . link in bio .🔥

A post shared by AnnaMaria Tz (@yoko_hono) on

«Στοιχειώδες, αγαπητέ μου Γουότσον», μονολογείς ενόσω προχωράς μειδιώντας.

Έφτασες στη λύση του μυστηρίου. H adidas σε βοήθησε σ’ αυτό.

Πλέον, ξέρεις.

Ξέρεις.