Ο έρωτας των Κροίσων: Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στην Ελλάδα (Pics)
Βρείτε μας στο

Τα ελληνικά νησιά δεν αποτελούν πόλο έλξης μόνο για τους εκατομμύρια τουρίστες που φτάνουν κάθε χρόνο για να απολαύσουν τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, μα επιπλέον για εκείνους που γνωρίζουν πως ο τραπεζικός τους λογαριασμός τους επιτρέπει να αγοράσουν ένα από τα δεκάδες που μένουν ακατοίκητα αναζητώντας τον επόμενο ιδιοκτήτη τους.

Το ότι πολλά ιδιωτικά νησιά της Ελλάδας διατίθενται προς πώληση δεν είναι άγνωστο.

Ο διεθνής Τύπος έχει πολλάκις ασχοληθεί με τα «διαμάντια» της ελληνικής γης που εύκολα μπορούν οι κροίσοι παγκοσμίου φήμης να αγοράσουν. Άλλωστε, τι είναι μερικά εκατομμύρια γι’ αυτούς;

«Πουλήστε τα νησιά σας»

«Αν η ελληνική κυβέρνηση βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση, μπορεί να πουλήσει μερικά απ’ τα νησιά της και να αυξήσει τα έσοδα της χώρας κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που επαρκεί για να κατευνάσει την οργή των πιστωτές της», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Business Insider, δημοσιεύοντας τη λίστα με τα πιο… οικονομικά ελληνικά νησιά. Δήλωση που –όπως είναι λογικό- εξόργισε τους Έλληνες.

Ο έρωτας των Κροίσων: Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στην Ελλάδα (Pics)

Η μεσιτική ιστοσελίδα «Private Islands Online» φιλοξενεί πολλά από αυτά, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται ως «φθηνότερα από ένα σπίτι στη λονδρέζικη συνοικία Τσέλσι». Διαφημίζονται μάλιστα ως… νήσοι σε τιμή ευκαιρίας.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Σε τιμή ευκαιρίας

Το ωραιότερο όλων; Το Δουλίχιο, το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί του Ιονίου αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης, γνωστό από την ομηρική εποχή, ως «νησί των μνηστήρων της Πηνελόπης».

Η τιμή του; 44,6 εκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ μας, τα αξίζει και με το παραπάνω.

Ο ιδιοκτήτης του πασχίζει να το πουλήσει εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια, με το νησί να μην έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον επενδυτή που του αξίζει. Μπορεί να μην έχει γνωρίσει την ανάπτυξη που θα μπορούσε να έχει, οι προοπτικές του, όμως, είναι μεγάλες.

Ο έρωτας των Κροίσων: Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στην Ελλάδα (Pics)

Όσοι έχουν ενδιαφερθεί μέχρι στιγμής σκέφτηκαν την πιθανότητα να επενδύσουν σε υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, μεγάλα καζίνο αλλά και μαρίνα για την οποία θα έχει να μιλάει όλη η Ευρώπη.

Εκεί θα βρει κανείς 4.000 ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση με κυρίαρχο στοιχείο τους θάμνους, στοιχεία που χαρίζουν στο Δουλίχιο το καταπράσινο χρώμα του.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο, που όμως μένει εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτος παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ο έρωτας των Κροίσων: Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στην Ελλάδα (Pics)

Στην αγγελία πώλησης παρουσιάζεται ως μία βραχώδης νησιωτική έκταση με κόκκινα εδάφη συνολικής έκτασης 5.400.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και της οποίας το υψηλότερο σημείο ανέρχεται στα 250 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Να μιλήσουμε και για τα πεντακάθαρα νερά που την περιβάλλουν; Σε μερικά σημεία έχουν χρώμα βαθύ μπλε και σε άλλα καταπράσινο.

Ο έρωτας των Κροίσων: Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στην Ελλάδα (Pics)

Στα «υπέρ» του είναι σίγουρα και οι δεκάδες παραλίες -απαλλαγμένες από κάθε πιθανή ανθρώπινη παρέμβαση-που θα βρει κανείς σε κάθε πλευρά του.

Παραδόξως, τόσα χρόνια μετά παραμένει χωρίς ιδιοκτήτη πρόθυμο να το μετατρέψει σε ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο θα προσελκύει απαιτητικούς τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.