Ένα χαστούκι και πέφτεις κάτω: Το «Κτήνος της Ρωσίας» προκαλεί τρόμο σε όποιον σταθεί απέναντί του
Βρείτε μας στο

Δυο άντρες στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο. Τους χωρίζει απλά ένα τραπέζι. Κοιτιούνται στα μάτια με δολοφονικό ύφος. Όταν παίρνουν το σήμα από τον διαιτητή, ξεκινάνε: ανταλλάζουν χαστούκια εναλλάξ. Μια ο ένας, μια ο άλλος. Στο τέλος, θ’ αντέξει μόνο ο ένας.

Αυτό το υπέροχο θέαμα ορίζει το λεγόμενο «Ανδρικό Πρωτάθλημα Χαστουκίσματος», που έγινε πριν μερικές μέρες στη Σιβηρία. Επρόκειτο για μια διοργάνωση μιας… ευρύτερης διοργάνωσης με το όνομα «Σιβηρικό Πρωτάθλημα Δύναμης», που περιλαμβάνει με τη σειρά του αθλήματα όπως το μπόντι μπίλντινγκ, η άρση βαρών και άλλα τέτοια που καθορίζονται από τα δυνατά μπράτσα.

Το συγκεκριμένο άθλημα διανύει μόλις τον δεύτερο χρόνο ύπαρξής του. Πρώτη φορά έλαβε χώρα στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τουρνουά το 2018 με τον αρσιβαρίστα Κίριλ Σάριτσεφ να είναι εμπνευστής και διοργανωτής του. Και ο άνθρωπος που κέρδισε φέτος το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μοιάζει να είναι ο πρώτος σταρ του αθλήματος.

Είναι και ο ίδιος από τη Σιβηρία, λέγεται Βασίλι Καμότσκι, είναι 28 χρονών και στο επάγγελμα είναι αγρότης. Πρόκειται για έναν τύπο που -όπως εύκολα μπορεί να γίνει κατανοητό- προκαλεί φόβο και μόνο που τον κοιτάς, ένα τεράστιο και ογκώδες πλάσμα που το τελευταίο που θα ήθελες είναι να αναμετρηθείς μαζί σου σε αγώνα χαστουκιών!

Κάτι που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ίδιο, είναι ότι έκανε χρήση της αληθινής δύναμής του μόνο όταν είχε απέναντί του αντιπάλους που ήταν μεγαλόσωμοι. Όταν η διαφορά δύναμης ανάμεσα στον ίδιο και τον αντίπαλό του ήταν ξεκάθαρο πως είναι τεράστια, ο Καμότσκι έριχνε εμφανώς αδύναμα χαστούκια για να πάρει την αναμέτρηση στα σημεία και να μην προκαλέσει νοκ άουτ στον αντίπαλό του.

Και να φανταστεί κανείς πως αυτή η φιγούρα, που εύκολα θα μπορούσε να είναι η ρεαλιστική εκδοχή του Hulk, συμμετείχε στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα σχεδόν κατά λάθος. Ο Καμότσκι είναι μεγάλος θαυμαστής του Σάριτσεφ και κατά την περσινή διοργάνωση του «Σιβηρικού Πρωταθλήματος Δύναμης», όταν και ο τελευταίος διοργάνωσε το «Ανδρικό Πρωτάθλημα Χαστουκίσματος», ο Καμότσκι πήγε στον χώρο των αγώνων απλά για να δει το ίνδαλμά του.

Του πήρε αυτόγραφο, έβγαλε φωτογραφίες μαζί του και στη συνέχεια έκατσε χαλαρός να δει τους αγώνες. Εντυπωσιασμένοι όλοι οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να τον προσεγγίζουν και να τον ενθαρρύνουν να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα αλλά εκείνος αρνείτο ευγενικά. Οι πιέσεις ωστόσο δεν σταμάτησαν με τη λήξη του πρωταθλήματος.

κρυφορατσισμός Youtube
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Έχετε μάθει τι γίνεται στο Youtube με τα «χιουμοριστικά», ακροδεξιά βίντεο;

Φίλοι, γνωστοί του αλλά και κόσμος που απλά είχε βρεθεί στη διοργάνωση του 2018 στο κοινό και τον πετύχαινε στον δρόμο, τον πίεζαν να λάβει μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Μάλιστα, τον επισκέφθηκε και ο Σάριτσεφ προκειμένου να τον πείσει. Και αυτή η επίσκεψη ήταν μάλλον η καθοριστική καθώς κάπως έτσι πείστηκε να κατέβει στους αντίστοιχους αγώνες του 2019.

Ένα χαστούκι και πέφτεις κάτω: Το «Κτήνος της Ρωσίας» προκαλεί τρόμο σε όποιον σταθεί απέναντί του

Ο Καμότσκι όχι μόνο κατέβηκε στους αγώνες, όχι μόνο τους κέρδισε για πλάκα αλλά ήδη έχει αποκτήσει και θαυμαστές λόγω της ηθικής που έδειξε απέναντι στους αντιπάλους του και την έλλειψη υπεροψίας που τον διακατείχε, παρά το γεγονός ότι ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη.

Έχουμε να κάνουμε, με άλλα λόγια, με έναν «αγαθό γίγαντα» και τον πρώτο μεγάλο σταρ ενός νέου αθλήματος.

Βέβαια, σε αντίθεση με άλλους σταρ άλλων αθλημάτων, ο μεγάλος πρωταθλητής δεν είναι πλούσιος: τα λεφτά που κέρδισε με την κατάκτηση του 2ου Ανδρικού Πρωτάθληματος Χαστουκίσματος είναι αντίστοιχο των 500 ευρώ περίπου.

Όχι ότι μια τέτοια οικονομική ένεση «χαλάει» έναν 28χρονο αγρότη πάντως…