Πόσο ντροπιαστικό για τα μυαλά μας είναι αυτό που έγινε στο πρωινό του Star;
Βρείτε μας στο

Θεωρητικά η τηλεόραση είναι ένα μέσο που δίνει φωνή σε όλους. Κι από τη στιγμή που δεν έχουμε να κάνουμε με ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις, όλα πρέπει να παίρνουν τον χώρο τους για να εκφραστούν.

Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν η άποψη που πρόκειται να εκφραστεί είναι λιτή και προς την πολύ σωστή κατεύθυνση. Γιατί το να αγωνίζεσαι για τη σωτηρία του περιβάλλοντος και δη του ελληνικού, δε μπορώ να σκεφτώ πως μπορεί να μη θεωρηθεί απόλυτα σωστό. Κι αφού συμφωνούμε λογικά σε αυτό, ας δούμε και τα γεγονότα.

Στο πρωινό του Star, στη Φωλιά των ΚουΚου, είχαν καλέσει τη νεαρή καλλιτέχνιδα Sma Rag Da για συνέντευξη και για να παρουσιάσει κάποια νέα δουλειά της, πιθανολογώ. Η κοπέλα, αν την παρακολουθεί κανείς στα social media, προσπαθεί διαρκώς να αφυπνίσει τον κόσμο για τα οικολογικά εγκλήματα που συμβαίνουν ή πάνε να συμβούν.

Όπως το έγκλημα για τις εξορύξεις στα θαλάσσια οικόπεδα σε όλη σχεδόν την ακτογραμμή της Ηπείρου, μα και στην Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο.

Επέλεξε λοιπόν να συνδυάσει η Sma Rag Da μια από τις πολύ σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις με ένα μήνυμα. Κακά τα ψέματα η τηλεόραση προσφέρει ακόμα πρόσβαση σε μεγαλύτερο κοινό και σε κοινό που αδυνατεί να αποδεχτεί την αλήθεια του διαδικτύου. Έβαλε λοιπόν ένα μπλουζάκι που έγραφε «Οι εξορύξεις στην Ήπειρο είναι πολύ κακή ιδέα». Το τι ακολούθησε μετά το περιγράφει αναλυτικά στην ανάρτηση της στο Facebook.

Με λίγα λόγια, για να μπορέσει να βγει με αυτή τη μπλούζα, έπρεπε λέει να παρθεί μια έγκριση. Επειδή αυτή δεν δόθηκε, της έδωσαν δύο επιλογές. Είτε να ανεβάσουν στα social της εκπομπής φωτογραφία με αυτή τη μπλούζα και στην τηλεοπτική της παρουσία να βάλει κάτι άλλο ή να την ακυρώσουν. Εκείνη προς τιμήν της δεν έκανε καμία έκπτωση και έτσι δεν την είδαμε ποτέ στην εκπομπή.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Όσο κι αν προσπαθώ να δικαιολογήσω με τη δική της καλοσύνη τους ανθρώπους της εκπομπής και του Star, δεν το μπορώ. Δε μπορώ να καταλάβω το γιατί να λογοκριθεί ένα τόσο ουσιώδες μήνυμα που ωθεί προς κάτι αντικειμενικά σωστό. Ιδίως δε από τη στιγμή που η κοπέλα έχει και καταγωγή από την Ήπειρο.

Ειρήσθω εν παρόδω, σχεδόν σε όλες τις συνελεύσεις τοπικών αρχών και κατοίκων στην Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά, οι ετυμηγορίες είναι κατά των εξορύξεων. 

Θεώρησαν λοιπόν σε αυτή την εκπομπή ότι το μήνυμα της ήταν απ΄αυτά που χρειάζεται να ζητηθεί έγκριση; Γιατί; Επειδή το κανάλι ανήκει εκεί που ανήκει και εξυπηρετεί αυτά που εξυπηρετεί. Οι άνθρωποι της εκπομπής όμως; Τι φόβος ή ποιο δίλημμα εμπόδισε τους παρουσιαστές να πατήσουν πόδι και να την βγάλουν; Φοβήθηκαν ο Κρατερός κι η Κατερίνα την καρατόμηση; Κακώς. Πολύ πιο δυνατοί θα έβγαιναν απ΄αυτό  και στα μάτια όλου του κόσμου που θα φρόντιζαν πολλοί να μαθευτεί η στάση τους.

Τη στάση των ιθυνόντων καλύτερα να μην τη σχολιάσω. Καλή η προσπάθεια για συμβιβασμό, όμως σε πολύ λάθος θέμα.

Δεν θέλω να στοχοποιήσω καθόλου και κανέναν. Αν ήταν άλλο ζήτημα ίσως δεν θα το έκανα. Αλλά μιλάμε για κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι. Το περιβάλλον είναι το πιο σημαντικό, η πιο σημαντική πηγή κέρδους μας. Συμφωνούν κυρίως σε αυτό οι θιγόμενοι από τις εξορύξεις.

Αδυνατώ να συμμεριστώ την επιεική στάση της Sma Rag Da και μόνο ντροπιαστικό φαίνεται όλο αυτό στα μάτια μου. Μακάρι να είμαι απλά υπερβολικός.