Καραντίνα: "Πτώση" πριν τη γραμμή τερματισμού με την κυβέρνηση να δίνει το κακό παράδειγμα με την Πρωτοψάλτη
Βρείτε μας στο

Τη μία ήταν η παρουσία του κ. Τσιόδρα σε εκκλησία για να ψάλλει, σε μια περίοδο που η κοινωνία ζητούσε επιτακτικά να κλείσουν οι εκκλησίες για να μην υπάρξει μέσω αυτών κάποια διασπορά του κορωνοϊού.

Υπήρξε μια κατανόηση, καθώς ο άνθρωπος είχε ανάγκη κάπως να ξαλαφρώσει το μέσα του, μιας και έρχεται σε καθημερινή βάση αντιμέτωπος με κρούσματα και θανάτους.

Μετά ήρθε το λάθος με την διάσκεψη του κ. Χαρδαλιά στην Ξάνθη με πολλά άτομα μέσα σε μια αίθουσα. Γενικώς έχουν υπάρξει αδικαιολόγητα πολλές απροσεξίες αξιωματούχων που ζητούν από τον λαό να υπακούσει στις επιταγές των επιστημόνων, όμως το τελευταίο είναι από τα λάθη που ξεφεύγουν της αβλεψίας.

Η περιφορά της Άλκηστη Πρωτοψάλτη με φορτηγό στους δρόμους της Αθήνας και έξω από ΜΕΘ έδωσε ευκαιρία σε πολλούς να βγουν στο πεζοδρόμιο για να την επευφημήσουν. Μόνο που αυτοί οι πολλοί βρέθηκαν πολύ κοντά. Κάποιοι και ενώπιον του πρωθυπουργού.

Εντάξει, συμβαίνει καμιά φορά, αλλά μόνο στο τσακίρ κέφι…

Geplaatst door Menshouse.gr op Zondag 26 april 2020

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Την ίδια στιγμή, αν κάνει κανείς μια γύρα σε διάφορους δρόμους της πόλης και ιδίως σε σημεία που προσελκύουν συνήθως κόσμο, θα δει πως έχει αρχίσει να εμφανίζεται μια συνάθροιση ανθρώπων, η οποία μπορεί να πάει πίσω όλη την καλή δουλειά που έχει γίνει ως σήμερα.

Από τη στιγμή που άρχισε να επικοινωνείται πως στις 4 Μαΐου θα υπάρξει μια χαλάρωση των μέτρων, εδώ και μια βδομάδα δηλαδή, πολλοί έχουν αρχίσει να λειτουργούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα και σαν να πέρασε ο σκόπελος.

Κάποιος θα πει “οι άνθρωποι ήταν τόσες εβδομάδες περιορισμένοι, δεν μπορούν να αντέξουν άλλο”. Κάτι που όμως δεν ισχύει μόνο για αυτούς. Ισχύει για όλους. Τι θα συμβεί λοιπόν αν όλοι αποφασίσουμε πως μέχρι εδώ αντέξαμε και βγούμε πάλι μαζικά στους δρόμους; Θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό και θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε σε απόλυτη καραντίνα πριν καν βγούμε από την πρώτη;

Ήδη τη μία στιγμή που πήγε να επικρατήσει εφησυχασμός, έσκασαν τα 150 κρούσματα στο Κρανίδι και την δεύτερη ήρθαν τα κρούσματα στη δομή υγείας στο Περιστέρι. Αυτά προς το παρόν φαίνεται να μην στοίχισαν. Πόσο τυχεροί όμως θα είμαστε ακόμα για να μη στοιχίσουν;

Από την άλλη, με τόσα χοντρά και μαζεμένα ατοπήματα από τους ίδιους τους ηγέτες, με τι μούτρα μπορείς να επιπλήξεις ξανά κάποιους επειδή έκαναν πάνω κάτω ό,τι κι εσύ ως κυβέρνηση;

Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από μια μεγάλη πλειοψηφία αυτό το διάστημα και πάρα πολλοί προσπαθούμε να μην ευοδώσουμε στον πειρασμό της χαλάρωσης και να κρατήσουμε μέχρι που να μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Ας μην το καταστρέψουμε όλο αυτό τόσο γρήγορα, γιατί με την παρούσα κατάσταση της οικονομίας, μετά δεν θα είναι καθόλου αυτονόητο να επιλέξει η κυβέρνηση τις ανθρώπινες ζωές από τη ροή της αγοράς…