Άνδρος: Περηφάνια για τους κατοίκους, απόγνωση για την δημαρχία
Βρείτε μας στο

Όταν τέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο που αφορά στις ΑΠΕ, το πιο δύσκολο κομμάτι της μάχης δεν ήταν να μην ψηφιστεί. Δυστυχώς, δεν υπήρχε μεγάλη ελπίδα από ανθρώπους υποταγμένους στο χρήμα.

Αρκεί μια βόλτα από τα social media του υπουργού κ. Χατζηδάκη που πανηγυρίζει γι΄αυτό το έκτρωμα που παραχωρεί ελεύθερα ακόμα και περιοχές Natura προς εξορυκτική εκμετάλλευση και θα καταλάβει.

Το πιο δύσκολο κομμάτι θα ήταν και είναι αυτό που ακολούθησε και ακολουθεί και αφορά τον αγώνα που δίνει με φυσική παρουσία η κάθε τοπική κοινωνία της οποίας το περιβάλλον προσβάλλεται και διαλύεται. Ευτυχώς, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Δεν ξέρουμε αν το κάνουν γιατί πιστεύουν στη μεγάλη εικόνα που είναι το περιβάλλον και ο πλανήτης ή αν βλέπουν το δέντρο που είναι η σωτηρία του τόπου τους, για τον οποίο ξέρουν ότι με την παρούσα του μορφή τους δίνει οικονομικές ευκαιρίες.

Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο και είναι αυτό που ξεκίνησε στην Άνδρο το απόγευμα του Σαββάτου και αναμένεται να συνεχιστεί-μεταδοθεί και σε όσες περιοχές θα υποδεχτούν στο επόμενο διάστημα είτε ανεμογεννήτριες είτε συνεργεία εκμετάλλευσης του εδάφους προς κακή και αποδεδειγμένα καταστροφική χρήση.

Σημαντική μερίδα κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο για να εμποδίσει την αποβίβαση ανεμογεννητριών που αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τέτοιες, αλλά ανταλλακτικά για το Αιολικό Πάρκο Καλλιβαρίου. Όπως και να έχει όμως, μόνο συγκινητική και ουσιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η άμεση αντίδραση απλών πολιτών, που ενημερώθηκαν εντελώς τελευταία στιγμή για την άφιξη του πλοίου. Το πλοίο δεν μπόρεσε να κάνει αποβίβαση των υλικών και πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Την Τετάρτη, όπως μας ενημερώνει το androsportal.gr, θα έρθει πλοίο με τις ανεμογεννήτριες που θα μπουν στον Άγιο Ονούφριο και οι κάτοικοι προετοιμάζουν ακόμα πιο ηχηρή παρουσία.

Αλγεινή εντύπωση σε αυτή την περήφανη αντίσταση προκάλεσε η στάση του δημάρχου που αγνόησε ότι υπήρξαν υποσχέσεις πως οι παλιές ανεμογεννήτριες στο Καλλιβάρι θα απομακρύνονταν και θέλησε να επιτρέψει την αποβίβαση.

Σχεδόν 14.500.000.000 προβολές: Το νο1 βίντεο στην ιστορία του YouTube δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι! (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σχεδόν 14.500.000.000 προβολές: Το νο1 βίντεο στην ιστορία του YouTube δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι! (Vid)

Μακάρι αυτό το μαχητικό πνεύμα και το πάθος για την διατήρηση του μεγαλύτερου πλούτου της ανθρωπότητας να μείνει στιβαρό σε κάθε τόπο που προσβάλλεται από την κοντόφθαλμη και επικίνδυνη επένδυση!