Τροχαίο Mad Clip: Σε αυτό το βίντεο δεν βλέπετε τι κάνει ο οδηγός του Audi R8;
Βρείτε μας στο

Η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή του Mad Clip φαίνεται πως θα απασχολεί για αρκετό καιρό. Δεν είναι μόνο η καθεαυτή φύση του γεγονότος που είναι δεδομένο πως θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες πολλών ανθρώπων -άλλωστε, προσομοιάζει τόσο εντυπωσιακά με τον θάνατο Παντελίδη που είναι αναπόφευκτο κάτι τέτοιο. Είναι ταυτόχρονα και τα ακριβή χαρακτηριστικά του δυστυχήματος που δεν έχουν γίνει επακριβώς γνωστά και ως εκ τούτου, το όλο θέμα παρουσιάζει και «αστυνομικό» ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα, διάφοροι προβληματισμοί που έχουν να κάνουν με την οδική συμπεριφορά στους δρόμους της Ελλάδας αλλά και το κατά πόσο αυτή τροφοδοτείται από την αντιμετώπιση των αρμόδιων θεσμών ή όχι, αναδύονται σχεδόν αυθόρμητα. Για παράδειγμα, ένας από αυτούς έχει να κάνει με την παρουσία του περιβόητου Audi R8 που βρέθηκε κοντά στο αμάξι του Mad Clip και φαίνεται να έχει παίξει τον ρόλο του στα όσα έγιναν (χωρίς να ευθύνεται για το δυστύχημα).

Το βίντεο που ανέβηκε στο Instagram όπου καταγράφονται οι κινήσεις δύο αυτοκινήτων που εκκινούν από φανάρι και φαίνεται να κάνουν κόντρα, έριξε αρκετό φως στην υπόθεση: το πιθανότερο είναι πως το ένα εκ των δυο αυτοκινήτων είναι αυτό του Mad Clip και το έτερο αμάξι εκείνο που εμπλέκεται στο δυστύχημα. Ο οδηγός του Audi R8 δεν δυσκόλεψε την αστυνομία: παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις Αρχές, επιβεβαίωσε πως το αμάξι του είναι αυτό που αναζητά η αστυνομία και αρνήθηκε κατηγορηματικά τις εκτιμήσεις πως έκανε κόντρα με τον Mad Clip.

Για την ακρίβεια, στην ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί για το αν συμμετείχε σε κόντρα με τον άτυχο τραπερ, φέρεται να απάντησε πως δεν έκαναν κόντρα «γιατί το αυτοκίνητό του είναι πολύ πιο γρήγορο από του Mad Clip, συνεπώς δεν θα είχε νόημα η κόντρα». Η αστυνομία δέχθηκε την εξήγηση του οδηγού και τον άφησε να φύγει χωρίς να τον μπλέξει σε άλλες περιπέτειες. Όμως ακόμα και αν είναι έτσι -και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί προφανώς- μήπως υπάρχει ένα ζήτημα ουσίας που καλύπτεται πίσω από το τυπικό της υπόθεσης;

Τροχαίο Mad Clip: Σε αυτό το βίντεο δεν βλέπετε τι κάνει ο οδηγός του Audi R8;

Κρίνοντας από το βίντεο που έχει δοθεί στο φως της δημοσιότητας, το επίμαχο Audi τρέχει πραγματικά του σκοτωμού, πρέπει να πηγαίνει με περίπου 200 χιλιόμετρα! Ανεξάρτητα από το αν κάνει κόντρα ή όχι το αναμφισβήτητο γεγονός είναι πως η οδήγησή του είναι αληθινά επικίνδυνη. Μάλιστα, δεν μιλάμε για μια οδήγηση που λαμβάνει χώρα στην εθνική οδό αλλά εντός πόλης: πανεύκολα μέχρι και πεζοί άνθρωποι θα μπορούσαν κινδυνεύουν από μια τέτοια οδήγηση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: μια τέτοια οδήγηση δεν θα έπρεπε να αποτρέπεται από την τροχαία; Δεν θα έπρεπε να πληρώσει έτσι κι αλλιώς κάποιο τσουχτερό πρόστιμο ο συγκεκριμένος οδηγός; Δεν θα έπρεπε να πάει αυτόφωρο που πηγαίνει με τέτοια ταχύτητα θέτοντας σε κίνδυνο συμπολίτες του που δεν φταίνε σε τίποτα; Αυτοί οι προβληματισμοί είναι στην πραγματικότητα άσχετοι με το δυστύχημα του Mad Clip, το τελευταίο λειτουργεί μόνο ως αφορμή για να εκφραστούν.

Φυσικά, τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν με βάση το βίντεο που είδαμε όλοι. Αν το παιδί που έδωσε το «παρών» στην αστυνομία και παραδέχθηκε πως βρισκόταν κοντά στο σημείο του θανάτου του Mad Clip δεν είναι πράγματι ο οδηγός που αποτυπώνεται στο βίντεο, τότε ορθώς δεν έχει ανοίξει μύτη. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο συμπέρασμα που βγαίνει συνδυαστικά τόσο από το βίντεο όσο και από το δυστύχημα του Mad Clip: οι Έλληνες οδηγοί πρέπει άμεσα να δουλέψουν την οδική τους συνείδηση. Και αν δεν μπορούν οι ίδιοι ας αναλάβει (επιτέλους) δράση η τροχαία…