Με αυτό που συνέβη με το ρωσικό εμβόλιο εκτέθηκε κόσμος και κοσμάκης…
Βρείτε μας στο

Ουκρανία. Τύμπανα πολέμου. Ρωσία. Πούτιν. Ζελένσκι. Και ακόμα: ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, αποστολή αμυντικού υλικού, C-130, φυσικό αέριο, ανατιμήσεις, ακρίβεια, fake news.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μονοπωλεί, προφανέστατα, το παγκόσμιο ενδιαφέρον, στέλνοντας στο νο2 τον αφανή «δυνάστη» της τελευταίας τριετίας (βλ. «κορωνοϊός»).

Οι εξελίξεις και η οσμή γενικευμένης σύρραξης μπορεί να στοιχίζουν ήδη ζωές, όμως παράλληλα «γεννούν» και κάποια πολύ συγκεκριμένα… ειδή στα social media, τα οποία ευδοκιμούν εσχάτως σε Facebook και Twitter. «Είδη» τα οποία τα έχετε δει σίγουρα και εσείς.

Να, όπως…

Ο Ψαγμένος

Ποιος είναι: Αυτός που βλέπει πίσω από τις λέξεις και τις αραχνοΰφαντες πολιτικές κουρτίνες που προσπαθούν, ματαίως, να του αποκρύψουν την αλήθεια.

Θα τον δεις να ποστάρει για Λέσχες Μπίλντερμπεργκ, τους Ροκφέλερ, τον JFK, την παγκόσμια οικονομία, τον Κάστρο, τον Μάικλ Τζάκσον (που ζει ακόμα) και λατρεύει τον ρόλο του έμβιου ξυπνητηριού, καθώς το ΞΥΠΝΑΤΕ! είναι η αγαπημένη του κατακλείδα.

Παράδειγμα status: «Επειδή ακούω και διαβάζω πολλά τις τελευταίες μέρες για τα όσα γίνονται στην Ουκρανία… Ακούστε: ο Πούτιν, το ξέρουν και οι πέτρες αυτό, είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ από τον 17ο αιώνα (είναι και βρικόλακας, γι’ αυτό και του αρέσει να πίνει ανθρώπινο αίμα).

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ο Βλαδίμηρος βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον Μπάιντεν (μπροστινός του JFK– του πραγματικού Κένεντι, κι όχι της μαριονέτας που υποτίθεται πως δολοφονήθηκε στο Ντάλας το 1963) και από κοινού σχεδίασαν το ντου στην Ουκρανία.

«Γιατί», είπατε; Ας εξηγήσω τ’ αυτονόητα, λοιπόν, με μία μόνο λέξη: Ροκφέλερ. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα και ψάχνετε το πώς συνδέεται με όλ’ αυτά, μπείτε στο www.edo-mesa-exoume-oloi-mas-monopsifio-IQ.blogspot.com και θα καταλάβετε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σίγουρα τον έχεις δει κι εσύ αυτόν τον τύπο…

Άντε, να σας τα κάνω ακόμα πιο νιανιά με μερικές λέξεις-κλειδιά: αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός αφύσικου αερίου, ρούβλια και δολάρια, δραχμές και μνες, πέσος και λιρέτες, Φιντέλ Κάστρο, ο Φιντέλ μέσα στο κάστρο. Α, κι όσο ψάχνετε ολ’ αυτά, βάλτε να παίζει για background το “Beat it” του Μάικλ Τζάκσον και θα με θυμηθείτε.

ΞΥΠΝΑΤΕ!»

Πριν λίγο καιρό ήταν…: Ηλίθιος. Και παραμένει.

Ο «Μπρεχτ»

 Ποιος είναι: Εκείνος ο τύπος που οι αγαπημένες του αναζητήσεις στην Google πριν μπει στα social είναι του στιλ «Πόλεμος γνωμικά» και που πάντα έχει έναν εύκαιρο Ξυλούρη να σου πετάξει για τις δύσκολες ώρες.

Παραδείγματα status:

    • «Να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ…»
    • «Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους/ καθώς ο γιος από τη μάνα…»
    • «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια Ζελένσκι στο κλουβί»
    • «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο»
    • «Κάντε ριζότο γαρίδας, όχι σπανακόρυζο»
    • «Ο πόλεμος δεν είναι καλό πράμα»
    • «Μη μαλώνετε, να είστε μονιασμένοι»
    • «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή»
    • «Το πιο βαθύ φως είναι πριν τα μεσάνυχτα»
    • «Ο πόλεμος δεν έχει πατέρα ούτε μάνα- κι ας του γ@μιούνται και οι δύο»

Πριν λίγο καιρό ήταν…: Στο κινητό του, ψάχνοντας «κορωνοϊός αποφθέγματα».

Ο Ξερόλας

 Ποιος είναι: Εκείνος ο φίλος που έχει γνώμη επί παντός επιστητού (γνώσεις, βέβαια, επί ουδενός…) και δε διστάζει να την πει και να την γράψει, έως ότου τ’ ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα των υπολοίπων ν’ αρχίσουν να θυμίζουν εκείνο το αερόπλοιο που πετούσε πάνω από την Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σίγουρα τον έχεις δει κι εσύ αυτόν τον τύπο…

Παραδείγματα status: «Δίνουμε όπλα στους Ουκρανούς. Αλήθεια; Στους Ουκρανούς που δίνουν κινητήρες αρμάτων στην ΤΟΥΡΚΙΑ και αυτή τους δίνει Drones (Bayaraktar). Ξέρεις πού θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα άρματα; Εναντίον ΣΟΥ…»

και

«Ένας δικός μου- που τον εμπιστεύομαι τυφλά, γιατί είναι ο Όμηρος- είπε για το Ουκρανικό τα εξής: Ὣς εἰπὼν προΐει, κρατερὸν δ᾽ ἐπὶ μῦθον ἔτελλε·

τὼ δ᾽ ἀέκοντε βάτην παρὰ θῖν᾽ ἁλὸς ἀτρυγέτοιο,

Μυρμιδόνων δ᾽ ἐπί τε κλισίας καὶ νῆας ἱκέσθην.

τὸν δ᾽ εὗρον παρά τε κλισίῃ καὶ νηῒ μελαίνῃ

ἥμενον· οὐδ᾽ ἄρα τώ γε ἰδὼν γήθησεν Ἀχιλλεύς.

Κι ολ’ αυτά, απλά το αναφέρω, τον 8ο αιώνα προ Χριστού…»

και

Φωτογραφίες-γροθιά στο αγύμναστο στομάχι:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σίγουρα τον έχεις δει κι εσύ αυτόν τον τύπο…

Πριν λίγο καιρό ήταν…: Λοιμωξιολόγος

Ο Πανικός Πανικού (disclaimer: Δεν είναι Κύπριος)

Ποιος είναι: Εκείνο το, κατ’ ευφημισμόν, παλικάρι που μικρό έπεσε στο μισοάδειο καζάνι του στρες και του άγχους και που αν ήταν ηθοποιός του Χόλυγουντ θα έπαιζε σίγουρα στο “Scream” (θα έκανε την τσιρίδα).

Παραδείγματα status:

  • «Τελειώσαμε…» (Όταν έγινε γνωστό πως ο Πούτιν θα μιλήσει στον ρωσικό λαό)
  • «Τον ήπιαμε…» (Όταν ο Πούτιν έκατσε στην καρέκλα του διαγγέλματος)
  • «Τη γ@μήσαμε» (Όταν ο Πούτιν έκανε “test-test” στο μικρόφωνο)
  • ____^^^^^_____^^^^_____^^^_______ (Όταν ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας “Добрый вечер”)

Πριν λίγο καιρό ήταν…: Λιπόθυμος.