10 διάσημοι Έλληνες που έχουν κάνει Botox (και ας μην το παραδέχονται)
Βρείτε μας στο

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο το οποίο είχε απασχολήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το δημόσιο διάλογο της χώρας. Ήταν το λεγόμενο «σκάνδαλο του κομιστή» στο οποίο φερόταν να εμπλέκεται ένας γνωστός δημοσιογράφος της εποχής. Διάφορα δημοσιεύματα μάλιστα υποστήριζαν πως στους τραπεζικούς λογαριασμούς του τελευταίου είχαν βρεθεί 5 εκατομμύρια ευρώ ως απόρροια της εμπλοκής του στο σκάνδαλο.

Τότε, σε ένα τηλεοπτικό πάνελ που σχολιαζόταν το ζήτημα είχε βρεθεί καλεσμένος και ο Γιώργος Τράγκας. Ένας άλλος δημοσιογράφος που συνυπήρχε στο πάνελ μαζί του είχε σχολιάσει με πλεόνασμα ειλικρίνειας: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος έχει στο λογαριασμό του 5 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζει και ασχολείται με τη δημόσια ζωή. Εγώ αν είχα έστω και 1 εκατομμύριο στην τράπεζα, τώρα θα ήμουν σε κάποιο νησάκι και θα άραζα σε μια αιώρα για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Και ο Γιώργος Τράγκας είχε απαντήσει στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο με το γνωστό του σαρκαστικό του ύφος: «Εσύ καλέ μου, τυχαίνει να είσαι εγκρατής…». Αν και φράσεις όπως «εκατομμύρια ευρώ» δεν συνδυάζονται πολύ λογικά με λέξεις όπως «εγκράτεια», μπορεί κανείς να αντιληφθεί πλέον υπό ποιο ακριβώς πρίσμα αντιλαμβανόταν τα πράγματα ο Γιώργος Τράγκας. Με δεδομένο πως όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, η περιουσία του εκτιμάται συνολικά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, πράγματι το ένα ή τα πέντε εκατομμύρια συνιστούν «εγκράτεια» μπροστά σε κάτι τέτοια (ακόμα πιο) μυθικά ποσά.

Πάντως, δεν πρέπει να βγάζουμε ούτε γρήγορα ούτε βιαστικά συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα αυτό που έβγαλε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή του σχολιάζοντας την είδηση για την περιουσία του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα. «Δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτήν την περιουσία, όσο και υψηλό μισθό να παίρνεις. Όχι δυο ζωές, ούτε 150 ζωές δεν φτάνουν για τόσα λεφτά», είπε ο κύριος Παπαδάκης μιλώντας για το τι μπορεί να πετύχει ένας μέσος δημοσιογράφος. Μάλλον δεν έλαβε υπόψη του την δημόσια παρουσία του Τράγκα τόσα χρόνια.

Ο Τράγκας απλώς ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ο Γιώργος Τράγκας άλλωστε φρόντιζε πάντα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και να μάχεται για… το συμφέρον του λαού. Μπορεί για κάποιους το γεγονός πως για χρόνια στις παρουσίες του σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς γκάριζε ασταμάτητα για «αρχικλεφταράδες», για «κρεμάλες», για «λαδέμπορες» και άλλα τέτοια, απευθυνόμενος στους κακούς πολιτικούς, να υπήρξε ένας βασικός λόγος για την εδραίωση του λαϊκισμού και της άναρθρης αγανάκτισης ως υπαρκτή πολιτική τάση αλλά από την άλλη, ο Τράγκας εξέφραζε τον μέσο λαϊκό άνθρωπο που σκέφτεται έτσι.

Ε, λοιπόν ίσως απλά να… ανταμείφθηκε για αυτή την τόσο κοντινή κουλτούρα που είχε με τους απλούς ανθρώπους. Μπορεί απλά αυτοί οι τελευταίοι να τον αγάπησαν τόσο πολύ που διαρκώς ήταν μαζί τους, που αυτό να μεταφράστηκε όχι απλά σε επιτυχία αλλά και ορισμένα λεφτά. Που είναι το περίεργο; Ας μην σκεφτόμαστε πάντα το αρνητικό σενάριο. Ίσως καμία φορά το να είσαι πάντα -μα πάντα- στη σωστή πλευρά της ιστορίας, δηλαδή στο πλευρό του λαού να φτάνει και να περισσεύει για να ευημερήσεις. Ίσως να μην έχει χαθεί τελικά κάθε ελπίδα σε αυτόν τον τόπο.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Ίσως απλά ο Γιώργος Τράγκας να είναι το λαμπρό παράδειγμα για όλους μας: πάντα με τον λαό και κόντρα στους «λαδιάρηδες πολιτικούς» που «θέλουν κρεμάλα» και ίσως -ίσως, όχι ντε και καλά…- να σου βγει σε καλό. Μας έδωσε 100 εκατομμύρια λόγους να το πιστεύουμε αυτό…