Οι νταήδες της Κρήτης που έγιναν αρνάκια...
Βρείτε μας στο

Η Κρήτη ξεχειλίζει από γοητεία και εκπέμπει μια διάθεση να την εξερευνήσεις μέχρι εκεί που δεν πάει για να την κατανοήσεις. Οι άνθρωποι της, οι αληθινοί Κρητικοί, είναι φιλόξενοι και ανοιχτόκαρδοι. Υπάρχει όμως και μια θλιβερή μειοψηφία που δυστυχώς κάνει μεγαλύτερο θόρυβο, η οποία πιστεύει ότι όλα σε αυτή τη ζωή λύνονται με τη μαγκιά και τα κουμπούρια.

Το κακό για αυτόν τον υπέροχο και γεμάτο φιλοξενία τόπο είναι πως αυτές οι πτυχές, που αποτελούν μια επί της ουσίας διαστρέβλωση της «αληθινής» κρητικής νοοτροπίας, στιγματίζουν αναίτια συνολικά την Κρήτη: ρωτήστε και την πλειονότητα των Κρητικών, αυτό ακριβώς θα σας απαντήσει κάθε φορά που η έννοια της ψευτομαγκιάς έρχεται να πλασαριστεί ως κρητική κουλτούρα.

Το πρόσφατο περιστατικό που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα με τους δυο Κρητικούς που επιτέθηκαν με το ημιφορτηγό και στη συνέχεια με μαχαίρι σε μια οικογένεια Γερμανών τουριστών επειδή έκαναν το λάθος να τους προσπεράσουν στον δρόμο με το όχημά τους, έκανε και πάλι επίκαιρη όλη αυτή την παραφιλολογία γύρω από την Κρήτη. Το καλό είναι ότι η πράξη τους δεν δικαιολογήθηκε από τους συντοπίτες τους.

Οι ντόπιοι Κρητικοί πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε συμπεριφορές που υπερβαίνουν κάθε λογικό όριο όπως… το να θέτεις τη ζωή του άλλου σε κίνδυνο επειδή έκανε το… ειδεχθές έγκλημα να σε προσπεράσει. Η κακή εικόνα μάλιστα των δραστών είναι δεδομένο πως ενισχύθηκε ακόμα παραπάνω από την μετέπειτα στάση τους, αυτή που ακολούθησε μετά τη σύλληψή τους. Εκεί που όλες οι… μαγκιές πήγαν περίπατο και ξαφνικά έγιναν αρνάκια.

Διότι το να παραβιάζεις τον νόμο απειλώντας τη ζωή ανθρώπων που υποτίθεται σου έθιξαν την τιμή μπορεί να φαντάζει παντελώς ηλίθιο τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση αλλά διάολε, αφού είσαι τόσο ευέξαπτο παλικάρι όταν θίγεται -και καλά- η τιμή σου, γιατί δεν υπερασπίζεσαι γενναία την επιλογή σου μπροστά στις συνέπειες; Μόλις δηλαδή σκάσουν αυτές πάει περίπατο η τιμή και το θέμα είναι το πώς θα καταφέρεις να την σκαπουλάρεις; Ε, λοιπόν να ο ορισμός της τσάμπα μαγκιάς.

Σύμφωνα με την αφήγηση των δυο κατηγορούμενων, (εις εκ των οποίων πόζαρε στα social media με καλάσνικοφ για να δείξει πόσο σκληρός κ@#$ης είναι), δέχθηκαν επίθεση από… μέλος της οικογένειας των Γερμανών με αποτέλεσμα ο ένας από τους δυο να φάει μπουνιά στη μύτη. Βέβαια το σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο δείχνει μια άλλη εικόνα που σου παγώνει το αίμα. Η στιγμή που το 4Χ4 κάνει όπισθεν και καβαλάει το αμάξι των Γερμανών δεν γίνεται να μην σε ανατριχιάσει. Εκεί τα λόγια περιττεύουν για τους δυο νταήδες… 

Σε κάθε περίπτωση, αν οι δυο Κρητικοί κουβαλάνε τόση μπέσα μέσα τους όσο καυχιούνται πως έχουν, καλό θα ήταν να μην κάνουν κωλοτούμπες τώρα που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης. Και κωλοτούμπες και μπέσα πάντως, είναι σίγουρο πως δεν συμβαδίζουν…