Υπάρχει μόνο μία δίκαιη τιμωρία για τον «άνθρωπο» που βασάνισε το γαϊδουράκι... (Vid)
Βρείτε μας στο

Λέξεις που βρίσκουν την ψυχή και την ξεσκίζουν σα να είναι βούτυρο. Λεκτικές μαχαιριές που βρίσκουν την αριστερή πλευρά του στήθους και προκαλούν αέναο, θαρρείς, άλγος. Μερικές προτάσεις που σκοτεινιάζουν το μέσα σου λες και κάποιος κατέβασε τον γενικό της στοιχειώδους, έστω, ανθρωπιάς:

«Σε ευθανασία υποβλήθηκε τελικά το γαϊδούρι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του».

Το δύσμοιρο γαϊδουράκι που ο- μέχρι την αποτρόπαια πράξη του, όταν και παύθηκε πάραυτα από τα καθήκοντά του- αντιδήμαρχος της Ζίτσας έσερνε επί ώρα με το αυτοκίνητό του προκαλώντας του μη αναστρέψιμα τραύματα, εν τέλει θανατώθηκε, καθώς οι ειδήμονες έκριναν πως η κατάστασή του δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας και πως υπέφερε σε ανυπολόγιστο βαθμό λόγω των τραυμάτων που προκλήθηκαν από το σύρσιμο στην άσφαλτο.

Υπάρχει μόνο μία δίκαιη τιμωρία για τον «άνθρωπο» που βασάνισε το γαϊδουράκι... (Vid)

Το να προσπαθήσει κανείς να αιτιολογήσει ή να ψάξει να βρει, έστω, ακόμα και το υποτυπώδες ψήγμα παράλογης λογικής στην πράξη του αντιδημάρχου είναι μάταιος κόπος. Πρωτίστως γιατί ο ίδιος όχι απλά δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, αλλά εμμένει στην ιστορία του: δεν το έσερνε ηθελημένα το άτυχο ζώο, αλλά του… έπεσε από την καρότσα και δεν το πήρε χαμπάρι, ενώ προηγουμένως, λέει, το είχε σώσει από του χάρου τα δόντια, καθώς του είχε επιτεθεί ένας λύκος και γι’ αυτό το είχε βάλει στο αυτοκίνητό του επειδή ήταν τραυματισμένο. Δυστυχώς, το γαϊδουράκι δε γλύτωσε από του ανθρώπου τα δόντια…

Προσπερνάμε την εκδοχή του, όχι γιατί πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται ελαφρά τη καρδία ζητήματα κτηνώδους κακοποίησης ζώων, αλλά γιατί εν προκειμένω το ζητούμενο δεν είναι η υπερασπιστική του γραμμή και τα όσα θα ισχυριστεί ενώπιον του νόμου, αλλά το είδος της τιμωρίας που θα λάβει.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Και, ξέρετε, δε χρειάζεται «Κρεμάλα», «Να σε σέρνουν κι εσένα όπως έκανες εσύ στο ζωντανό», «ξύλο μέχρι να στραγγίξει το αίμα από μέσα σου» και άλλα σοκαριστικά που γράφονται στα social media κάτω από την οποιαδήποτε είδηση που αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά απλά να τον κλείσουν σε ένα δωμάτιο, να στρέψουν το κεφάλι του προς την οθόνη και να πατήσουν το play στο συγκεκριμένο βίντεο:

Χωρίς περαιτέρω ανάλυση, απλά μια σειρά από εικόνες που αποτελούν πρωτοφανή γροθιά στο στομάχι, μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή «καμωμένη» από τετράποδες ψυχούλες που πενθούν για τον φίλο τους.

Δεν έχει σημασία αν το βίντεο είναι τωρινό, αφορά σε αυτό το γαϊδουράκι στην Ζίτσα ή είναι ένα άλλο, άσχετο πριν από 10 χρόνια ή… μετά από 10 χρόνια.

Εκείνο που μετράει είναι πως βλέποντάς το πιάνεται η καρδιά σου.

Αν, δηλαδή, διαθέτεις καρδιά…