Το Airbnb «φεύγει», η μείωση των ενοικίων «έρχεται»
Βρείτε μας στο

Σε γενικές γραμμές οι αξιολογήσεις των επισκεπτών της Αθήνας μέσω της πλατφόρμας Airbnb κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, όπως μαρτυρούν και οι βαθμολογίες που έγιναν γνωστές και αφορούν την περίοδο μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Tourix έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία και τα δεδομένα για το συγκεκριμένο διάστημα και πάνω σε αυτά μπορούμε να πάρουμε μια πολύ καλή και πλήρη ιδέα για την κατάσταση, αφού σε αυτά συγκεντρώνονται -ούτε λίγο ούτε πολύ- 537.000 κριτικές, αριθμός τόσο μεγάλος που δεν αφήνει περιθώρια για στατιστικά λάθη.

Εκείνο που μάλλον γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι το προφανές. Δηλαδή ότι πολύ μεγάλο ρόλο στην συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει κάθε ακίνητο που τίθεται προς βραχυχρόνια μίσθωση εξαρτάται από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Έτσι την χαμηλότερη βαθμολογία την συναντάμε σε καταλύματα που βρίσκονται στον Άγιο Ελευθέριο (4,54), τα Πατήσια (4,55), τη Ριζούπολη και την Πλατεία Αττικής (4,58), περιοχές δηλαδή που γενικότερα θεωρούνται υποβαθμισμένες. Στον αντίποδα, μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι στην κορυφή των αξιολογήσεων με βαθμολογία που φτάνει στο 4,92 βρίσκουμε το Κολωνάκι, ενώ ακολουθούν πολύ κοντά με 4,91 Πολύγωνο, Κουκάκι-Μακρυγιάννη, Ρηγίλλης, Θησείο και Ακρόπολη.