Ιδιοκτήτες στον κόσμο τους: Η εξωπραγματική τιμή ενός δυαριού 80 τ.μ. σε 7 περιοχές της Αθήνας
Βρείτε μας στο

Την… ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των ενοικίων που συνεχίζουν την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι δεν έχουν την τύχη να διαθέτουν ιδιόκτητο σπίτι. Μια κατάσταση που σε ορισμένες περιοχές εντείνεται και εξαιτίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης η οποία επίσης δεν είναι σύμμαχος αυτών που ψάχνουν διαμέρισμα προς ενοικίαση.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί για γενικευμένη τάση συνολικής αύξησης, ακόμη και σε περιοχές που δεν θα περίμενε κανείς. Στην ουσία τα μετρήσιμα στοιχεία δείχνουν ότι καταγράφονται αυξήσεις των τιμών τόσο στα νότια προάστια, όσο και στα βόρεια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, όπου προκύπτουν διψήφιες αυξήσεις στις ετήσιες τιμές των ενοικίων, την ίδια ώρα που ακόμη και σε δήμους του υπολοίπου Αττικής η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Οι περιοχές στις οποίες πάντως δεν σκέφτεται να πλησιάσει καν κάποιος που δεν διαθέτει υψηλά εισοδήματα είναι αυτές που μάλλον περιμένει να δει κανείς πολύ ψηλά στη λίστα. Από τα νότια προάστια όπου η μέση τιμή είναι 10,8 ευρώ/τ.μ, η Βουλιαγμένη αγγίζει τα 19 ευρώ/τ.μ, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα βρίσκεται το γειτονικό Ελληνικό. Ανεβαίνοντας προς τον βόρειο τομέα συναντάμε το… πατροπαράδοτο Παλαιό Ψυχικό, ενώ πολύ υψηλά παραμένουν παραδοσιακά τα ενοίκια κατοικιών στο Κολωνάκι, την ευρύτερη περιοχή του Λυκαβηττού και φυσικά κομμάτια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.