Chaos: Τελικά τι συνέβη με το ελληνικό supercar που περίμεναν να δουν όλοι;
Βρείτε μας στο

Θεωρητικά από την προηγούμενη άνοιξη θα έπρεπε να παρακολουθήσουμε την επίσημη παρουσίαση του Chaos. Του αυτοκινήτου που εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά ως το πλέον φιλόδοξο πρότζεκτ της αυτοκινητοβιομηχανίας, με… άρωμα Ελλάδας μάλιστα, άλλα μάλλον παραμένει στα χαρτιά.

Η τελευταία φορά που υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στο μυθικό hyper car ήταν πριν από  μήνες, γεγονός που κάνει όσους από την αρχή διατύπωσαν έντονες αμφιβολίες για αυτό να αισθάνονται ως τώρα δικαιωμένοι για τον σκεπτικισμό με τον οποίο υποδέχτηκαν εκείνες τις πρώτες ανακοινώσεις πριν από τρία χρόνια.

Τότε τα… νερά της βιομηχανίας είχαν ταραχτεί από όσα υποστήριζε το γκρουπ Spyros Panopoulos Automotive το οποίο έκανε λόγο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου που θα κατέρριπτε κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με αυτά που έβγαιναν στην δημοσιότητα, το Chaos θα ήταν έτοιμο και απολύτως λειτουργικό, σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής. το ρεκόρ επιτάχυνσης από στάση στο τέταρτο του μιλίου, δηλαδή στα 402 μέτρα, αλλά και το ρεκόρ ταχύθτερου γύρου στην περίφημη «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring.

Οι ανακοινώσεις των σχεδίων αλλά και φημολογούμενη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στο όλο θέμα, ενώ από την ίδια την εταιρεία γινόταν λόγος ακόμη και για επίσημη παρουσίαση του εργοστασίου που θα αναλάμβανε την κατασκευή του ονειρικού αμαξιού, μοναδικού στο είδος του, αξίας 12,4 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα οποία θα μπορούσε ο αγοραστής να αποκτήσει το θηριώδες δημιούργημα των 3.000 ίππων!

Όμως είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα πράγματα δεν κύλησαν έκτοτε όπως φαντάζονταν ή υπολόγιζαν οι εμπνευστές του σχεδίου, καθώς ως τώρα έχουν βγει εντελώς εκτός του χρονοδιαγράμματος που στην θεωρία θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν ήδη από το τέλος του 2021 οι άνθρωποι της Spyros Panopoulos Automotive αυτές τις ημέρες θα έπρεπε να πλησιάζουμε στην επίσημη παρουσίασή του (αν δεν είχε γίνει ήδη), ενώ στις 16 Ιουνίου από τον οικείο λογαριασμό toy στο instagram  ο ίδιος ο κύριος Πανόπουλος τόνιζε πως «το πιο προηγμένο όχημα όλων των εποχών πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του», ανάρτηση ανάλογη με εκείνη που υπήρξε και στη σελίδα του facebook της SPA.

Αυτή ήταν και η τελευταία νύξη, έστω, για το Chaos που παραμένει… αγνοούμενο, περίπου 3 ολόκληρα χρόνια από τότε πολλοί πίστεψαν ότι το ελληνικό δαιμόνιο θα κατόρθωνε το ακατόρθωτο και θα κατασκεύαζε το απόλυτο αυτοκίνητο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε δρόμο με πινακίδες…

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»