634km αυτονομίας: Πόσο κοστίζει το νέο υπερεξελιγμένο Tesla που ήρθε και στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Με επιδόσεις που… ζαλίζουν έρχεται το νέο υπερεξελιγμένο Tesla το οποίο βέβαια έχει ένα κόστος που δεν μπορεί να το καλύψει ο καθένας.

Η γνωστή εταιρεία που άλλαξε το τοπίο στην αγορά ηλεκτροκινητήρων είναι σε θέση να προφέρει πλέον και στους Έλληνες καταναλωτές την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα νέα μοντέλα της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις καινούριες και αρκετά ανανεωμένες εκδοχές των μοντέλων S και Χ οι οποίοι επαναφέρουν τους κινητήρες τύπου dual motor τους οποίους είχαμε να δούμε στο εμπόριο από τα τέλη του 2021 όταν και σταμάτησε η παραγωγή τους.

Το χαρακτηριστικό το οποίο εντυπωσιάζει από την αρχή είναι οι ανακοινώσεις της εταιρείας αναφορικά με τις δυνατότητες αυτονομίας που πάντοτε είναι ένα ζητούμενο όταν μιλάμε για ηλεκτρικούς κινητήρες.

Η Tesla υποστηρίζει πως επιτυγχάνονται επίπεδα αυτονομίας υψηλότερα των Plaid, που στην περίπτωση του Model S φτάνουν στο εντυπωσιακό νούμερο των 634 χιλιομέτρων, ενώ για το Model X «περιορίζεται» στα 576 χιλιόμετρα!

Φυσικά στον τομέα των επιδόσεων δεν είναι μόνο η αυτονομία που εντυπωσιάζει, αλλά και η επιτάχυνση καθώς το κοντέρ σκαρφαλώνει σε ταχύτητα 100 χλμ/’ωρα σε μόλις 3,2 και 3,9 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα.

Τέλος, ένα νέο στοιχείο που εισάγεται από την Tesla είναι η δυνατότητα τοποθέτησης κανονικού τιμονιού, που δεν θα περιορίζεται στα νέα μοντέλα, αλλά θα μπορεί να γίνει και στα ήδη υπάρχοντα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Όλα αυτά βέβαια έρχονται με κάποιο κόστος… Όπως έχει γίνει γνωστό στην Ελλάδα η τιμή πώλησης του Model S θα είναι στα 118.990 ευρώ, ενώ τo Model X Dual Motor θα τιμάται στα 126.990 ευρώ. Σύμφωνα με την Tesla όσοι παραγγείλουν σήμερα το αυτοκίνητό τους υπολογίζεται ότι θα το παραλάβουν μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.