Απειλεί να αποχωρήσει από την Ελλάδα: Έχει άδικο σε αυτά που ζητάει η Ryanair;
Βρείτε μας στο

Μια καθόλου καλή εξέλιξη για όσους ψάχνουν τρόπο για φθηνές και οικονομικές αεροπορικές μετακινήσεις μετέφερε ο CEO της Ryanair σε συνέντευξή του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας χαμηλού κόστους, Έντι Γουίλσον, μιλώντας στο ιταλικό Μέσο «Corriere di Torino», πρέπει να ξεχάσουμε τα πολύ φθηνά εισιτήρια τα οποία παρείχε ο γνωστός αερομεταφορέας.

Τουλάχιστον οι πτήσεις με κόστος στα 9,99 ευρώ θα αποτελέσουν παρελθόν, παρά το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Αύγουστο η ίδια εταιρεία είχε καθησυχάσει ότι θα συνέχιζε να πουλάει θέσεις με κόστος 9,99 ή 19,99 ευρώ.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις τότε δηλώσεις του βέβαια άλλαξαν αρκετά πράγματα, κυρίως λόγω των διεθνών συνθηκών που προέκυψαν.

Η συνέχιση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η αύξηση στις τιμές των καυσίμων ήρθαν αμέσως μετά την πανδημία όταν και όλες οι εταιρείες είχαν δει την ζήτηση ακόμη και να εκμηδενίζεται λόγω των απαγορεύσεων. Αυτή η κατάσταση οδήγησε σε ζημίες και στην ανάγκη των εταιρειών να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα εποχή των ακριβών καυσίμων.

Ωστόσο η Ryanair προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις νέες συνθήκες και ετοιμάζει αυξήσεις που σύμφωνα με τον Έντι Γουίλσον θα υπάρξουν για έναν ορίζοντα τριετίας και δεν θα ξεπερνούν συνολικά τα 40 με 50 ευρώ, στη χειρότερη περίπτωση.

Παράλληλα, έκανε γνωστή την επεκτατική πολιτική της εταιρείας χαμηλού κόστους, που στο αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά σε μεγέθυνση του διαθέσιμου στόλου της.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Όπως ξεκαθάρισε, η Ryanair απαντά στην κρίση με αγορές νέων αεροπλάνων, προβλέποντας ότι θα αυξηθεί η ζήτηση αφού ο κόσμος θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους για οικονομικές λύσεις αεροπορικών μετακινήσεων.

«Το πρόβλημά μας σήμερα είναι να αγοράσουμε περισσότερα αεροπλάνα, αλλά χρειάζεται χρόνος. Αναμένουμε 50 για το καλοκαίρι και 131 τα επόμενα χρόνια. Μεγαλώνουμε με ένα εναλλακτικό επιχειρηματικό μοντέλο που έχει γίνει κυρίαρχο στην Ευρώπη σήμερα. Και έχει γίνει έτσι γιατί ο κόσμος θέλει να ταξιδεύει πολύ και φθηνά. Γιατί οι μεταφορές είναι δημοκρατικό γεγονός και πρέπει να προστατεύονται», τόνισε χαρακτηριστικά.