Το φάουλ της Γκουίνεθ Πάλτροου στη δίκη της που προκάλεσε την οργή ακόμα και των θαυμαστών της!
Βρείτε μας στο

Ήταν κάπου το 2016 όταν η Γκουίνεθ Πάλτροου είχε πάει με τα παιδιά της και τον σύζυγό της – τότε δεν είχαν παντρευτεί ακόμα – για να κάνουν σκι σε ένα ski resort στη Γιούτα, το Deer Valley.

Πλήρωσε περίπου 9.000 δολάρια για να έχει προπονητή για την ίδια και τα παιδιά της και να έχει πρόσβαση ολοήμερη στην πίστα του resort και ξεκίνησε την προσπάθεια της. Δεν ήταν έμπειρη. Γι΄αυτό και βρισκόταν σε μια πίστα που είναι για τους αρχάριους.

Κάποια στιγμή, ένας άντρας έρχεται κατά πάνω της και σημειώνεται ένα ατύχημα που της προκαλεί πόνο στο γόνατο και στον λαιμό. Ο κύριος με τον οποίο συγκρούστηκε, πέφτει στο χιόνι με διάσειση και σπασμένα πλευρά.

Λίγους μήνες μετά, θα της κάνει μήνυση ζητώντας 3.1 εκατομμύρια δολάρια. Το δικαστήριο θα απορρίψει το αίτημα για αυτό το ποσό, αλλά η δίκη δεν ολοκληρώνεται. Αντιθέτως, τότε αρχίζει. 7 χρόνια μετά, η υπόθεση φτάνει στην τελική της εκδίκαση, με τον Τέρι Σάντερσον, 76χρονο βετεράνο πολέμου, να ζητάει αποζημίωση 300.000 δολάρια για σωματική και ψυχική βλάβη από το ατύχημα.

Στην δίκη που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και αποτελεί ένα media event αντίστοιχο με την περσινή δίκη Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου υποστηρίζει ότι ήταν το θύμα του ατυχήματος και πως ο Σάντερσον ήταν ο υπεύθυνος.

Γι’ αυτό του ζητάει ως αποζημίωση 1 δολάριο συν τα δικαστικά έξοδα. Σε πολλούς αυτό το αίτημα φαντάζει αστείο και μάλιστα ένας δικηγόρος του Σάντερσον έβγαλε στο δικαστήριο ένα δολάριο και το κουνούσε κοιτώντας την Πάλτροου.

Συνολικά, είναι ένα τσίρκο νομικής εκπροσώπησης αυτή η δίκη, με την επικεφαλής συνήγορο του Σάντερσον να ασχολείται κάποια στιγμή με την σχέση της Πάλτροου με την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία το 2015 είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, ζητώντας 1 δολάριο για σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον dj Ντέιβιντ Μουέλερ.

Στα της υπόθεσης, ο Σάντερσον έχει φέρει ιατρικές γνωματεύσεις που επιβεβαιώνουν τα σπασμένα πλευρά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε από την πτώση, αλλά η πλευρά της Πάλτροου υποστηρίζει ότι αυτά είναι απόρροια της ηλικίας και όχι του ατυχήματος που ο Σάντερσον προκάλεσε.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Κι αν αυτά είναι αναμενόμενα σε μια δίκη, με τις δύο πλευρές να επιμένουν στο δικό τους αφήγημα, σε αυτή την ακροαματική διαδικασία υπήρξε ένα στοιχείο που έκανε την Γκουίνεθ Πάλτροου εξίσου μισητή σε μεγάλη μάζα του κοινού, με την Άμπερ Χερντ.

Ως θυμάστε ίσως, στη δίκη Ντεπ-Χερντ, η οποία καλυπτόταν με live μεταδόσεις μέσα κι έξω από την αίθουσα, η Χερντ είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια και με τις στιλιζαρισμένες εκφράσεις της, τα «προσποιητά της δάκρυα» και εν γένει τη γλώσσα του σώματος της.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Πάλτροου τώρα, η οποία ξεκίνησε την δική της περιγραφή του συμβάντος κάνοντας λόγο για σεξουαλική επίθεση από τον Σάντερσον.

Για την ακρίβεια, ανέφερε πως όταν έγινε η σύγκρουσή τους, ένιωσε το σώμα του πάνω της, άνοιξαν τα πόδια της και άκουσε έναν ήχο που έμοιαζε με ήχο ικανοποίησης. Αν και τόνισε πως δεν υπήρξε σεξουαλική επίθεση τελικά από τον Σάντερσον, δεν δίστασε να πει πως αυτό νόμισε εκείνη τη στιγμή.

Εν έτει 2023, ξέρουμε πολύ καλά πως μια τέτοια δήλωση, δεν είναι δύσκολο να κολλήσει πάνω σε κάποιον την αμφιβολία, τη στάμπα του sexual offender και να τον ακολουθήσει για λίγο ή πολύ, είναι ή δεν είναι.

Αυτή η δήλωση πάντως, γύρισε μπούμερανγκ στην Πάλτροου, η οποία έχει ακούσει τα εξ αμάξης και τις αναρτήσεις της στο Instagram συνοδεύουν σχόλια που μιλάνε για το cancel της.


Όπως και να καταλήξει η υπόθεση, η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει δεχτεί πλήγμα στην εικόνα της, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να πληρώσει 300.000 δολάρια εξωδικαστικά και να τελειώσει η υπόθεση. Δεν είναι κι ότι της λείπουν.

Από τους δικηγόρους της ειπώθηκε πως ο Σάντερσον της ζητάει τα λεφτά για να κερδίσει σε δόξα. Του αποδίδουν εμμέσως κίνητρα εκβιασμού.

Οκ, να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Αλλά πλέον, η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει πληρώσει πολλά περισσότερα από αυτά τα λεφτά. Όχι τόσο άμεσα, όσο έμμεσα, αφού είναι μεγάλη η ζημιά στο image της και στην εταιρεία της την Goop, η οποία βρίσκεται ούτως ή άλλως σε μεγάλη κάμψη. Ειδικά από τη στιγμή που πριν λίγες μέρες η Πάλτροου βγήκε και δήλωσε ότι έκανε οζονοθεραπεία μέσω του πρωκτού της.

Αν στο τέλος αυτής της δίκης έχει ηττηθεί, τότε τα 300.000 δολάρια θα μοιάζουν με… τσίχλες, μπροστά σε αυτό που θα έχει υποστεί ως άτομο.