Chaos: Τελικά τι συνέβη με το ελληνικό supercar που περίμεναν να δουν όλοι;
Βρείτε μας στο

Μπορεί να ακούμε εδώ και 5 χρόνια για «Chaos» και «Chaos» να μην βλέπουμε, αλλά η Porsche έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες από το δικό της hyper car το οποίο -σύμφωνα πάντα με τον Σπύρο Πανόπουλο- έχει «δανειστεί» στοιχεία από το ελληνικό αυτοκίνητο που ακόμη περιμένουμε να δούμε.

Θεωρητικά ήδη εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο –και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2022– το ελληνικό σούπερ αυτοκίνητο θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει και όσοι σε αυτό το διάστημα είχαν… καταφέρει να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζεται για την αγορά του, πλέον θα ήταν οι περήφανοι ιδιοκτήτες ενός «Chaos».

Μάλιστα, από το γκρουπ Spyros Panopoulos Automotive γινόταν νύξη για δύο εκδοχές του. Η πλέον… ονειρική βέβαια θα ήταν η Zero Gravity version των 3.000 (και βάλε) ίππων, το κόστος αγοράς της οποίας θα έγγιζε τα 12,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τους… λιγότερο έχοντες και κατέχοντες, υπήρχε και η πιο «προσιτή» (!) Earth Version όπου με… μόλις 5,5 εκατομμύρια θα ήταν δυνατή η απόκτηση ενός αυτοκινήτων με ιπποδύναμη 2.000 (και πλέον) ίππων, με απίστευτες δυνατότητες!

Θα έβγαινε Μάρτη του 2022: Ο λόγος που φτάσαμε Αύγουστο του 2023 και το «Chaos» δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα

Ωστόσο αν μέχρι σήμερα δεν έχετε συναντήσει στους δρόμους κανένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι επειδή –τελικά- κανένα τέτοιο δεν έχει βγει από την γραμμή της παραγωγής, χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους την μη υλοποίησης αυτού του άκρως φιλόδοξου project.

Αντίθετα, η τελευταία αναφορά που υπήρξε από την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του hyper car και το διαφήμισε ως «το πιο προηγμένο όχημα όλων των εποχών», δεν αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά μια… Porsche!

Θα έβγαινε Μάρτη του 2022: Ο λόγος που φτάσαμε Αύγουστο του 2023 και το «Chaos» δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Συγκεκριμένα το Mission X Concept το οποίο παρουσίασε στις αρχές του μήνα η γερμανική εταιρία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσει τα 75α γενέθλιά της. Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα, ύψος 1,2 μέτρα και ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με την Porsche να κάνει λόγο για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που θα έχει βγει ποτέ από την γραμμή παραγωγής του Nurburgring, με την εξωπραγματική αναλογία ενός ίππου ανά ένα κιλό βάρους.

Πάντως, την κίνηση των Γερμανών χαιρέτισε η πλευρά Πανόπουλου, με μια ανάρτηση που για κάποιους αφήνει υπονοούμενα αντιγραφών, αν και στην αναφορά γίνεται λόγος για «έμπνευση των μεγάλων κατασκευαστών».

Θα έβγαινε Μάρτη του 2022: Ο λόγος που φτάσαμε Αύγουστο του 2023 και το «Chaos» δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα

Τονίζει, λοιπόν, ο άνθρωπος που είχε την ιδέα για το «Chaos»: «Με μεγάλη μου χαρά βλέπω να επιβεβαιώνομαι πως ήμασταν και είμαστε στον σωστό δρόμο στην υλοποίηση του ελληνικού υπερ-αυτοκίνητου μας Chaos, σχέδια που δημιούργησα το 2018 και έχουμε καταθέσει Euipo, βλέπω ότι εμπνέουν μεγάλους κατασκευαστές γύρω μας ανά διαστήματα σε μικρό η μεγάλο ποσοστό. Ένα από αυτά είναι το καινούριο project της @porsche #porschemissionx που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.

Εν τάχει, ο τρόπος που βγαίνει ο αέρας από τα μπροστινά φτερά, το πίσω μέρος με το diffuser, το σχέδιο του diffuser, τα πίσω φτερά το σχέδιο που συναντά το diffuser, η θέση των πίσω φώτων, η γωνιά του μπροστινού παρμπρίζ σε σχέση με την οροφή και τα φτερά είναι από τα πιο σημαντικά σημεία και μου μοιάζουν αρκετά. Στο εσωτερικό τα καθίσματα που είναι ενσωματωμένα με το σασί, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου τους, το μεγαλύτερο μέρος του τιμονιού και το συνολικό στήσιμο επίσης μου μοιάζουν αρκετά.

Θα έβγαινε Μάρτη του 2022: Ο λόγος που φτάσαμε Αύγουστο του 2023 και το «Chaos» δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα

Ας τους ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Ευελπιστώ ότι θα το τελειώσω σύντομα ώστε να δείξουμε και εμείς τις δυνατότητες μας. Στο διάστημα από την διαρροή των σχεδίων μας φρόντισα να ανανεώσω αρκετά κομμάτια του πλέον.

Ευχαριστώ για την επιμονή και την υπομονή σας, το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει».