«Ναι, επιθυμώ…»: Η 10η απάντηση της κακοποιημένης συζύγου του Λύτρα υπέδειξε τι πραγματικά είχε συμβεί

Η λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά
«Ναι, επιθυμώ...»: Η 10η απάντηση της κακοποιημένης συζύγου του Λύτρα υπέδειξε τι πραγματικά είχε συμβεί
20 Ιουνίου 2024 | 09:42

Μια απλή ερώτηση χρειάστηκε να απαντήσει η σύζυγος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα για να δώσει στους γιατρούς το «σήμα» που χρειαζόταν να κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον του για το σοβαρότατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που συγκλονίζει (για πολλούς λόγους) το πανελλήνιο.

Προφανώς ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση στην κοινή γνώμη δημιούργησε η απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος, ενώ για γέλια και για κλάματα ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία η προσπάθεια να φανεί ότι ο κύριος Λύτρας οδηγήθηκε στον ανακριτή για κατάθεση φορώντας χειροπέδες, όπως ακριβώς δηλαδή προβλέπεται.

Ο δικηγόρος έφτασε εκεί συνοδευόμενος και το… σενάριο τον ήθελε να καλύπτει τα χέρια μου με σακάκι, σε μια προσπάθεια να πειστούμε όλοι εμείς οι ηλίθιοι ότι ακολουθήθηκε η γνωστή και νόμιμη διαδικασία. Βέβαια, όταν όλοι θεώρησαν ότι δεν υπήρχε πια κάμερα, αποκαλύφθηκε η αλήθεια αφού όταν σηκώθηκε το σακάκι, είδαμε τον δικηγόρο με τα χέρια ελεύθερα…

Ήταν τα ίδια χέρια που λίγες ώρες νωρίτερα είχαν… προσγειωθεί με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα της άτυχης συζύγου του, προκαλώντας της πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Αρχικά με το που μπήκαν οι δυο τους στο αυτοκίνητο, μετά από μια σκηνή ζηλοτυπίας, και στη συνέχεια λίγο παρακάτω, όπου στάθμευσε, προφανώς «σεβόμενος» τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Βλέπετε, είναι επικίνδυνο όταν κρατάς με το ένα χέρι το τιμόνι, με το άλλο να χτυπάς την σύντροφό σου, όπως άλλωστε ομολόγησε εκ των υστέρων ο δράστης.

Ήταν τα ίδια χέρια με τα οποία της πήρε το κινητό από τα δικά της, φοβούμενος ότι θα επιχειρήσει να τηλεφωνήσει ή να στείλει ένα μήνυμα η Σοφία Πολυζωγοπούλου προκειμένου να ενημερώσει για την κατάστασή της και να ζητήσει βοήθεια. Άλλωστε μέχρι εκείνη την ώρα, ο Απόστολος Λύτρας αρνιόταν πεισματικά να μεταβούν σε νοσοκομείο, προσπέρασε όλα όσα βρέθηκαν στον δρόμο τους και μόνο όταν εξαφάνισε μερικά στοιχεία δέχτηκε να την πάει για τις πρώτες βοήθειες.

Μέχρι εκείνη την ώρα είχε εξασφαλίσει την υπόσχεσή της ότι δεν θα προέβαινε σε καταγγελία εναντίον του, αλλά ευτυχώς για όλους και σε αντίθεση με άλλους –κρατικούς μάλιστα- λειτουργούς, το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Απαγόρευσε δηλαδή την είσοδο του Απόστολου Λύτρα στο εξεταστήριο προκειμένου να μην επιχειρηθεί τραμπουκισμός και ψυχολογική πίεση και στη συνέχεια, παρά τα όσα ακούστηκαν περί ατυχήματος και πέσιμο από σκάλες, υπέβαλε εκείνες τις ερωτήσεις που μαρτυρούν την αλήθεια για τα γεγονότα που προηγήθηκαν.

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, η Σοφία Πολυζωγοπούλου απάντησε αρνητικά σε όλες τις ερωτήσεις του ειδικού για τέτοιες περιπτώσεις ερωτηματολογίου, με εξαίρεση μία. Την τελευταία η οποία είχε να κάνει με το κατά πόσο επιθυμεί την εγκατάσταση panic button, με την ίδια να απαντά με μόλις δύο λέξεις («ναι, επιθυμώ») που ήταν και εκείνες οι οποίες έκαναν την διαφορά.

Αμέσως κλήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες σε βάρος ενός ανθρώπου που και γνωρίζει λόγω επαγγέλματος πολύ καλά τους νόμους, αλλά και στο παρελθόν είχε εμπλακεί ως συνήγορος σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Επομένως γνωρίζει από πρώτο… χέρι τι θα συμβεί στο δικαστήριο όταν κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο γιατρός, τουλάχιστον αν κρίνουμε από το περιεχόμενο της πρώτης κατάθεσής του, μέρος της οποίας ακολουθεί:

«Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού.

Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες»…

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved