Μεγάλη απογοήτευση γι' αυτό που είπε ο Γιάννης Μπέζος...
Βρείτε μας στο

Σχεδόν πάντα ανατρεπτικός, ο Γιάννης Μπέζος δημιουργεί… θόρυβο συχνά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Και η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές, ενδόμυχα ή… φόρα παρτίδα, οι πιο πολλοί συμφωνούμε με τις απόψεις του. Βέβαια, υπάρχουν και οι (λιγοστές) φορές που τα… χαλάμε.

Η τελευταία ήρθε με αφορμή το γνωστό περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Η συμπεριφορά του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή στο αεροδρόμιο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Ευτυχώς τα πλάνα του βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν αφήνουν περιθώρια για «ναι μεν, αλλά» και δείχνουν την πραγματικότητα.

Μεγάλη απογοήτευση γι' αυτό που είπε ο Γιάννης Μπέζος...

Θα περίμενε κανείς από ένα κρατικό λειτουργό μεγαλύτερη ψυχραιμία, ακόμη και στις περιπτώσεις που θα είχε δίκιο σε μία οποιαδήποτε διένεξη. Πόσω μάλλον όταν έχει 100% άδικο, έχοντας χάσει όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να προλάβει την πτήση του και ξεσπώντας πάνω σε έναν υπάλληλο που απλώς έκανε την δουλειά του.

Δεν είναι μόνο η ουσιαστική βιαιοπραγία με την κίνηση με το χέρι και το κινητό. Κυρίως εκείνο που εξοργίζει είναι όλο το «τουπέ» με το οποίο προσεγγίζει την κατάσταση. Δείχνοντας έπαρση λουδοβίκειων διαστάσεων, παίζει το χαρτί του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους γύρω του μέχρι να περάσει το δικό του. Μέχρι, δηλαδή, να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος…

Μεγάλη απογοήτευση γι' αυτό που είπε ο Γιάννης Μπέζος...

Κι ενώ βλέπεις τις εικόνες, μένεις να αναρωτιέσαι. Αν στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος «κοινός θνητός» θα συμπεριφερόταν με ανάλογο τρόπο; Κι αν το έκανε, τι θα είχε συμβεί; Μάλλον θα είχε βρεθεί, πιθανότατα ακόμη και με χειροπέδες, να δίνει εξηγήσεις στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα…

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Ωστόσο –και παρά την γενικότερη κατακραυγή- ο βουλευτής (που ναι μεν διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν παραδίδει την έδρα του) βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο. Και όχι στο πρόσωπο όποιου κι όποιου, αλλά σε εκείνο του Γιάννη Μπέζου.

Ο δημοφιλής και αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρεμιέρα της παράστασης «Δον Κιχώτης» την οποία σκηνοθετεί, αλλά η κουβέντα μοιραία πήγε και σε θέματα επικαιρότητας.

Μεγάλη απογοήτευση γι' αυτό που είπε ο Γιάννης Μπέζος...

Και κάπου εκεί συνέβη το σενάριο που μάλλον συγκέντρωνε τις λιγότερες πιθανότητες. Δηλαδή σε αυτήν την κουβέντα να ακούς τον παρουσιαστή να ρίχνει το μεγαλύτερο «ανάθεμα» στον Λευτέρη Αυγενάκη, την ίδια ώρα που ο Γιάννης Μπέζος βρήκε κάμποσα ελαφρυντικά.

«Για μένα δεν είναι ότι ο Αυγενάκης πήγε να κάνει το χέρι του έτσι για να χτυπήσει. Για μένα είναι το “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”. Το “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ” είναι μία νοοτροπία που την έχουν όσοι έχουν μία μορφή εξουσίας, οικονομική δύναμη, τηλεόραση, θέατρο. Το “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και να μην το πει, το φέρει ο άλλος από μέσα του. Δεν ξέρω αν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό. Το “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” είναι μεγάλη πληγή», ήταν η θέση του Γιώργου Λιάγκα, με τον καλεσμένο του να… πετάει αρχικά την μπάλα στην εξέδρα!

Μεγάλη απογοήτευση γι' αυτό που είπε ο Γιάννης Μπέζος...

«Να θυμίσουμε κάτι σημαντικό. Σαν σήμερα πήραμε το Euro (σ.σ 4 Ιουλίου) και καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά. Να μην ασχολούμαστε μόνο με τις ανοησίες που μας περιβάλλουν αλλά να θυμηθούμε ότι κάποτε έγινε μια μεγάλη έκπληξη και ότι είμαστε ικανοί για τα καλύτερα», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο ηθοποιός, πριν μπει στο… ψητό.

«Αυτό, για να μην αδικούμε τον κύριο Αυγενάκη, μπορεί να συμβεί στον καθέναν μας, καλό είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι για αυτοκριτική. Η κακιά στιγμή μπορεί να συμβεί στον καθέναν μας. Και στη δουλειά μας γίνονται αυτά. Και στο θέατρο γίνονται, υπάρχουν στιγμές εντάσεων κτλ» ήταν η πρώτη τοποθέτησή του για το περιστατικό, η οποία και… χάλασε πολλούς.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, στη συνέχεια ο Γιάννης Μπέζος, το… γλύκανε κάπως και έκανε λόγο για το προφανές, καταλήγοντας: «Το να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου, στην οποία σε έχει βάλει ο λαός… Ο λαός σου δίνει κάτι παραπάνω και σου ζητάει κάτι παραπάνω. Ανάμεσα σε αυτά που σου ζητάει είναι και η ψυχραιμία»…