Σκηνοθέτες που θέλουν να καθοδηγήσουν Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Ανγκ Λι
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Σκηνοθέτες που θέλουν να καθοδηγήσουν Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Ανγκ Λι

Το πανελλάδιο συγκινούται από την σύμπραξη του Ανγκ Λι και της Πέμυς Ζούνη. Ο Ταϊβανέζος δεν είναι ο μόνος που εξέφρασε την επιθυμία να σκηνοθετήσει Έλληνες ηθοποιούς.

Ενώ η Πέμυ Ζούνη κυκλοφορεί σε μουσεία, ταβέρνες, μπαρ, μοτέλ, λεωφόρους και πεζοδρόμια αγκαζέ με τον Ανγκ Λι, η παγκόσμια σκηνοθετική κοινότητα ξεσηκώνεται και αναζητά την ελληνική καλλιτεχνική προσέγγιση. Το παράδειγμα του σκηνοθέτη από την Ταϊβάν ενέπνευσε και παρακίνησε ομόλογους του από το Χόλιγουντ και το κεντροευρωπαϊκό σινεμά για να σκηνοθετήσουν Έλληνες ηθοποιούς. Όχι όποιους κι όποιους όμως. Συγκεκριμένους, που κατέχουν το διαμέτρημα της Πέμυς Ζούνη. 5 γνωστοί σκηνοθέτες έχουν αρχίσει το ασφυκτικό πρεσάρισμα. 5 Έλληνες ηθοποιοί, αν και με δισταγμό, το σκέφτονται σοβαρά.

Τον Γιάννη Τσιμιτσέλη ο Κρίστοφερ Νόλαν

Πολυκατοικία, Κάτω Παρτάλι, Μουρμούρα, Έλα στη Θέση Μου. Και τώρα τι; Ο Νόλαν είδε βίντεο στο Youtube με τον ηθοποιό και σκέφτεται να τον σκηνοθετήσει σε ένα έργο του Ίψεν. Ναι, οι Βρυκόλακες είναι ό,τι πρέπει. Ο Τσιμιτσέλης θα έχει κάτι από Inception και Dark Knight στην αποτύπωση του ρόλου.

Σκηνοθέτες που θέλουν να καθοδηγήσουν Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Ανγκ Λι

Τον Μάρκο Σεφερλή ο Κεν Λόουτς

Ένα χρόνο μετά τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για το I, Daniel Blake, ο Λόουτς αποφασίζει να τραβήξει από το θέατρο τον Μάρκο και να του δώσει την ευκαιρία στο μεγάλο πανί. Μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στο Περοκέ και το στόρι της ταινίας έχεις ως εξής. Ένας 45άρης προσπαθεί να αντισταθεί στο σύστημα που τον πολεμάει και δεν αναγνωρίζει την ευφυΐα του. Σε αυτή την trainspotting-κη σύλληψη, ο Μάρκος θα τρέχει γύρω από τον Στέλιο Κρητικό που κάνει κοιλιακούς, ενώ ο Γιάννης Καπετάνιος θα τρώει τούμπες και η Έλενα Τσαβαλιά θα κάθεται σε μια καρέκλα να χειροκροτάει. Συνεργασία με έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες για τον ταλαντούχαχαχαχαχα!

Τη Βίκυ Σταυροπούλου η Άβα Ντου Βερνέ

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Η σκηνοθέτιδα που έκανε το Selma και το φετινό Queen Sugar έχει οραματιστεί για την Βίκυ ένα ρόλο καθηλωτικό, που καταργεί τις νόρμες. Η Βίκυ θα υποδυθεί την Έμμα, μια γυναίκα που αποφασίζει να κυνηγήσει έναν χαμένο θησαυρό. Στο πρώτο άκουσμα είναι σαν περιπέτεια, αλλά η Βερνέ θα κάνει μια ταινία εσωτερικής αναζήτησης, όπου η Έμμα θα αναμετρηθεί με τα όρια του εαυτού της. Όταν αντικρύσει τον θησαυρό με την κωδική ονομασία «Ταλέντο» θα υπάρξει μια ευθραυστότητα των πραγμάτων. Η οποία θα συμβολοποιηθεί με βράχους που πέφτουν.

Ελένη Φουρέιρα o Κουέντιν Ταραντίνο

Η Ούμα Θέρμαν έχει πια μεγαλώσει, έχει αφοσιωθεί στα παιδιά της, οπότε για τις επόμενες δύο ταινίες του ο Q θέλει κάτι καλό. Ας μην ξεχνάμε ότι θα είναι οι τελευταίες που θα κάνει. Λίγο πριν πάει στην Επίδαυρο, η Ελένη Φουρέιρα αποδέχεται την πρόταση του. Ο ίδιος θέλει πάλι να κινηθεί σε γουεστερνικά μοτίβα. Αυτή τη φορά τα πιστόλια και τα πιστόνια θα τα έχει γυναίκα. Η Ελένη. Δε λες όχι σε τέτοιους σκηνοθέτες και ευκαιρίες.

Σκηνοθέτες που θέλουν να καθοδηγήσουν Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Ανγκ Λι

Πέτρο Φιλιππίδη ο Γουές Άντερσον

Δε γίνεται κάθε τυχάρπαστος να μπαίνει σε χολιγουντιανά μονοπάτια και να μη μπει ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός. Κατά τα λεγόμενα του τουλάχιστον. Ο Άντερσον έχει φανταστεί για εκείνον μια synth pop καρικατούρα με γουορχολικές προεκτάσεις. Το σενάριο παραμένει ακόμα κρυφό. Σκηνοθέτες όπως ο Γουές προτιμούν τις εκπλήξεις. Το ίδιο και ο Φιλιππίδης.

Σκηνοθέτες που θέλουν να καθοδηγήσουν Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Ανγκ Λι

Αθηνά Οικονομάκου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Η Αθηνά σε ρόλο μεγαλοαστής, εσωστρεφούς φοιτήτριας που νιώθει πνιγμένη από τον πλούτο της. Θέλει να ξεφύγει. Μια γυναίκα που τα βγάζει δύσκολα πέρα στην αχανή Νέα Υόρκη, θα της μάθει πως είναι η ζωή. Θα βρεθούν να φροντίζουν παιδιά στην Ζάμπια, να μαζεύουν κοράλλια στην Αυστραλία και να τρώνε ινδιάνικες ρίζες στην Τεγουσιάλπα. Στον ρόλο της φίλης η Κιμ Καρντάσιαν. Φήμες που λένε ότι το έχει στήσει η Αθηνά για να πάρει εκδίκηση από την Κιμ, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Σκηνοθέτες που θέλουν να καθοδηγήσουν Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Ανγκ Λι

Σάκη Ρουβά και Χρυσούλα Διαβάτη ο Λαρς Φον Τρίερ

Μια θεατρική παράσταση που θα καταργεί την έννοια του χρόνου και θα αποτελεί μια μνημειώδη λούπα. Θα είναι σε 2 μέρη και εννοείται πως θα υπάρχουν easter eggs προς το Nymphomaniac. Ο Σάκης θα φτιάχνει μακαρόνια με κιμά. Η Χρυσούλα Διαβάτη θα τρίβει για 2 ώρες γκούντα και θα του το ρίχνει στα μακαρόνια. Εκείνος θα βραβεύεται για το πως μαγειρεύει. Εκείνη θα μένει στη σκιά του, παρόλο που βάζει το πιο σημαντικό υλικό στα μακαρόνια. Ο Σάκης θα την ρωτάει «Είσαι Ε-ΤΟΙ-ΜΗΗΗΗ». Η Χρυσούλα θα φωνάζει «Καλημέεεερα» και θα γλείφει το κουτάλι. Τίτλος της ταινίας; Γλειφομάνιακ.

Σκηνοθέτες που θέλουν να καθοδηγήσουν Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Ανγκ Λι