Πόσο άτυχη είσαι Βούλα Παπαχρήστου...
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Πόσο άτυχη είσαι Βούλα Παπαχρήστου…

Παρά το χρυσό σου μετάλλιο. Ή, ενδεχομένως, εξαιτίας αυτού…

ΑΡΔακια. Ή, «εκτενέστερα», Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι. Το πράγμα, στη συνέχεια, γίνεται ακόμα καλύτερο: «Σας πόνεσε φασιστερά;», «Ξιδάκι σε όλους τους ανθέλληνες», «Πόσο πονάει όταν η δική μας Βούλα σας γ@@#ει ρε τσάτσοι!» και έπειτα ορισμένες εμβριθείς αναλύσεις περί των όσων έκανε η Παπαχρήστου στους συγγενείς μέχρι και τρίτου βαθμού των… ΑΡΔ.

Η κοπέλα, ωστόσο, πέτυχε κάτι πραγματικά σπουδαίο χθες στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Δεδομένων των όσων έχει περάσει (αποκλεισμός από την Ολυμπιάδα του 2012, γέννηση του παιδιού της) και της συνεπακόλουθης αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους, θα μπορούσε να πει κανείς, καθ’ υπερβολήν, πως κατάφερε το ακατόρθωτο: η Βούλα Παπαχρήστου τρύπησε το προσωπικό της ταβάνι και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν.

Αντί, όμως, η πλειονότητα του κόσμου να σταθεί στο μετάλλιο αυτό καθαυτό, η κατάσταση- για νιοστή φορά- ξέφυγε. Όσοι εξ ημών έχουμε την ευτυχή ατυχία να εργαζόμαστε σε μεγάλα αθλητικά σάιτ, «απολαύσαμε» και πάλι υπέροχα σχόλια στην είδηση της κατάκτησης της ευρωπαϊκής κορυφής.

Πόσο άτυχη είσαι Βούλα Παπαχρήστου...

Στο Facebook, για παράδειγμα, κάτω από το θέμα μπορεί το πρώτο σχόλιο να ήταν αμιγώς αθλητικό («Καυλόφατσα!», για την ακρίβεια), όμως ακολούθησαν σχοινοτενείς αναλύσεις για το πώς ακριβώς η κοπέλα γλέντησε τους δημοσιογράφους και όσους την «πολέμησαν» προ 6ετίας, με κουραστική κατακλείδα την ερώτηση «Πατώνετε;».

Υπό μία έννοια, λοιπόν, είσαι άτυχη Βούλα: στην πιο λαμπρή στιγμή της εντυπωσιακής καριέρας σου ουδείς στάθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά «φύτρωσαν» αυτόκλητοι ηλεκτρονικοί υπερασπιστές σου να μοιράσουν αφειδώς ξίδι στους «αναρχοάπλυτους».

Όμως, για μισό λεπτό: ποιος φταίει που η κατάσταση έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο; Σε περίπτωση που η μνήμη σας συναγωνίζεται ευθέως αυτή ενός χρυσόψαρου, η Ελληνίδα αθλήτρια είχε ποστάρει στο twitter πριν από λίγα χρόνια αυτό το- εξαιρετικά κακόγουστο- «αστείο» (κατά δήλωση της ιδίας):

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Πόσο άτυχη είσαι Βούλα Παπαχρήστου...

Δεδομένης της ηλικίας της πολλοί έσπευσαν να την υπερασπιστούν και απέδωσαν το γεγονός πως έμοιαζε με φαν της ξενηλασίας σε «νεανική τρέλα», αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

(«Τι λες ρε ΑΡΔάκι, γ@@ό το σπίτη σου!»)

Αρκετό καιρό μετά το επίμαχο tweet που της στοίχισε την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του 2012, καθώς αποκλείστηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή, η Παπαχρήστου παραχώρησε συνέντευξη αναφερόμενη στο περιστατικό.

Οι τόνοι είχαν πέσει, είχε επέλθει σχετική ηρεμία και θα έπρεπε, αν πραγματικά επρόκειτο για αστείο της χειρίστης ποιότητας, να παρουσιαστεί μετανιωμένη- έτσι δεν είναι;

(«Ρε γ@μιμένε ανθέληνα, τι μ@λ@κίες γράφης ρε!»)

Εν προκειμένω, λάθος: η Βούλα προέβη σε λεκτικές ομορφιές- «Το έκανα για πλάκα και δεν το μετανιώνω, καθώς τιμωρήθηκα γι’ αυτό. Δεν είπα καν τη ρατσιστική λέξη “μαύρος”. Ήταν ένα tweet που το είχαν και άλλοι».

Στη συνέχεια, μάλιστα, τοποθετήθηκε και για το «διαβόητο» περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Λιάνα Κανέλλη, τότε που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έσταξε live μεγάλες ποσότητες αντρίλας, χαστουκίζοντας μια γυναίκα: «Θυμάμαι, νομίζω, ότι δεν το ξεκίνησε πρώτος εκείνος. Αν εγώ ήμουν προκλητική απέναντι σε έναν άντρα και τον έβριζα δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε, αλλά νομίζω πως άμα προκαλείς πρέπει να είσαι έτοιμος για την απάντηση», ολοκλήρωσε το… μελίρρυτο, και έμπλεο αγάπης, λογύδριό της.

(«Κι εσαίνα τι σε νιάζει ρε @ρχίδι; Καλά ήπε η κοπέλα, να μην προκαλούν οι γιναίκες- πού και πού καμιά μπούφλα κάνη καλό…»).

Αφορμής δοθείσης από αυτές τις παντελώς άστοχες δηλώσεις, μια υποτυπώδης «έρευνα» στο προφίλ της αρκούσε για να πειστεί κανείς για το γεγονός πως το tweet περί Νείλου και Αφρικανών δεν ήταν ακριβώς απερισκεψία: η Παπαχρήστου είχε ανεβάσει ένα βίντεο το οποίο σε άπταιστα greeklish (πού να μπλέκεις τώρα με τα ελληνικά, κρύβουν και ορθογραφικές παγίδες τα άτιμα) “gama ton koloTourko”- όπου, προφανώς, το «γάμα» δεν αναφέρεται στο συμπαθές γράμμα του αλφαβήτου μας.

Πόσο άτυχη είσαι Βούλα Παπαχρήστου...

(«Ρε απόγωνε του Στάλιν, για Τούρκους αίγραφε το κωρήτσι- πλάκα κάνης τόρα; Θάνατος σε ώλους τους, Τούρκος καλός μώνο ναικρός»).

Επίσης, είχε ποστάρει ένα link που έστελνε στο ακροδεξιό Hellenic Pride με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή σβήνει φωτιές την ώρα που οι “νεολέρες” των κομμάτων κάνουν κάμπινγκ με τα λεφτά του Λαού», είχε ανεβάσει φώτο με όπλα και το «Μολών Λαβέ» χαραγμένο πάνω τους, είχε  ευχηθεί στον Κασιδιάρη «Να είσαι πάντα γερός και αληθινός», είχε κάνει retweet αρκετούς συνδέσμους από το επίσημο site της Χρυσής Αυγής, είχε ανεβάσει φώτο (εντάξει, αστείο θα ήτανε, χα χα χα) που έλεγε πως «Οι εισβολείς θα πυροβολούνται και θα θάβονται εδώ»- συνελόντι ειπείν, ένας ατέρμονος ηλεκτρονικός όνειδος χωρίς τελειωμό.

Πόσο άτυχη είσαι Βούλα Παπαχρήστου...

(«Αυτώ ίταν, ΑΡΔάκι, ξαίρουμε πού μένης. Ερχόμαστε με 4 άσβαιρκα πεδιά να σε τελιόσουμε. Εμα- Δάκρια και ηδρότας. Εεεε, ΕΜΑ- ΤΙΜΙ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).

Μια εξαετία μετά- κι αφού «παρενεβλήθη» και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο- η ίδια Βούλα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και η γαλανόλευκη, χάρη σ’ αυτήν, θα κυματίσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Σύμφωνοι, όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία (όχι εσύ Αδόλφε, μην παίρνεις θάρρος). Ωστόσο, για να τη δώσει ο οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος θα πρέπει να υπάρχει πραγματική μεταμέλεια και όχι, έστω και εκθαμβωτικά, μετάλλια.

Πόσο άτυχη είσαι Βούλα Παπαχρήστου...

Με την πάροδο των ετών η Βούλα ίσως να άλλαξε. Όταν γίνεται κανείς γονιός τροποποιείται η οπτική του γωνία και η θεώρηση των πραγμάτων- τα παιδιά έχουν αυτή τη μοναδική ικανότητα να «τρυπώνουν» εντέχνως στον άλλοτε αδιάλλακτο ψυχισμό της μητέρας ή του πατέρας τους.

Μέχρι ν’ αποδειχθεί αυτό, όμως, το «Η Βούλα Παπαχρήστου είναι Χρυσή…», πάντα θα φέρνει αυτομάτως στο μυαλό το «Αυγή»- κι αυτό, ατυχώς για την ίδια που είναι μια τεράστια αθλήτρια, δεν μπορεί να γεννήσει με τίποτα θετικά συναισθήματα.

Είναι υπέροχο να βλέπεις την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, του κόσμου, του διαγαλαξιακού συστήματος. Ακόμα πιο υπέροχο, όμως, είναι να είσαι άνθρωπος και όχι «προαγωγός» του τυφλού μίσους.

Άραγε, Βούλα, άλλαξες;