Άλλη Ελλάδα: Οι 7 πρώτες αλλαγές στη ζωή μας μετά την έξοδο από το μνημόνιο (Pics)
Βρείτε μας στο

Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της Ελλάδας το 2010 είναι η διεθνής σύμβαση που συνάφθηκε στις 8 Μαΐου 2010 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των υπολοίπων 15 κρατών της Ευρωζώνης, προκειμένου να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα με μορφή δανείου, ύψους 80.000.000.000 ευρώ. Αυτό που μάθαμε από εκείνη την ημέρα να αποκαλούμε Μνημόνιο.

Το δικό μας μνημόνιο, το μνημονιάκι μας, που το πήραμε νεογέννητο στο Καστελόριζο και το νταχτιρντίσαμε, το μεγαλώσαμε στα γόνατά μας, το ‘δαμε να μπουσουλάει, να λέει τις πρώτες του κουβεντούλες, να βγάζει δοντάκια, να πηγαίνει σχολείο, να ξεκινάει και μια ξένη γλώσσα και να φτάνει 8 χρονών παλικαράκι. Φτου σου να μη σε ματιάσω. Ολόκληρος άντρας έγινες. Και πάνω που αρχίσαμε να το συνηθίζουμε, πφφφφ, εξαφανίζεται.

Έτσι ξαφνικά, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Απόψε, στις 20 Αυγούστου, ντάλα καλοκαίρι, αποφάσισε να μαζέψει τα μπογαλάκια του, τα παιχνίδια του, τα λιγοστά του ρουχαλάκια και να μας αποχαιρετήσει με μάτια βουρκωμένα, με σκυφτούς τους ώμους και γεμάτο αναμνήσεις. Ψες το βράδυ ήσαν μαζί μας και σήμερα… Ένα κενό, μία τρύπα να, με το συμπάθειο, αφήνει στην καρδούλα μας που με μαεστρία και μικρά μικρά βήματα είχε σφηνώσει την τελευταία οχταετία.

Τι θα κάνουμε από αύριο χωρίς Μνημόνια; Πώς θα πορευτούμε όταν ξέρουμε ότι η συνήθεια που έγινε λατρεία δε θα ‘ναι πια κοντά μας; Να μας ξυπνάει με χαμόγελο ως τα αυτιά και να μας χαϊδεύει στοργικά το σκαλπ της όμορφης κάρας μας.

Οι πρώτες αλλαγές ήδη δρομολογούνται. Κάποια πράγματα είναι καταδικασμένα να γίνουν άμεσα. Άμα τη εξαφανίσει του. Μην τρομάζεις. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ να σε προετοιμάσουμε. Μην ξυπνήσεις σήμερα το μεσημεράκι και πεις ως άλλος Σπύρος Παπαδόπουλος στους Απαράδεκτους «Τι έγινε ρε παιδιά; Μας την πέσανε;

Πριν και Μετά το Μνημόνιο

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι