5 λόγοι που δεν είναι και τόσο χάλια να πέφτεις άρρωστος στο κρεβάτι
Βρείτε μας στο

Όλοι νοιαζόμαστε για την υγεία μας. Κανείς δεν θέλει να αρρωσταίνει.

Και φυσικά εννοείται: Από τα πιο μπελαλίδικα (αλλά και επικίνδυνα, αν δεν προσεχθεί) πράγματα που μπορούν να σου τύχουν τον χειμώνα είναι η γρίπη.

Θέλεις-δεν θέλεις ωστόσο, είναι πιθανότατο ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική σου πόρτα.

Όπως αποδεικνύεται και από τη φοβερή ίωση που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό, είναι πανεύκολο να κολλήσεις και να πέσεις κι εσύ τάβλα.

Ακόμα κι αν σου τύχει όμως, δεν χρειάζεται να τα βάφεις μαύρα. Να πτοείσαι από την ταλαιπωρία και τα συμπτώματα.

Μπορείς (ακόμα και σ’ αυτή την περίσταση) να δεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Γιατί ναι, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που (αν τους καλοσκεφτείς) θα συμφωνήσεις πως τελικά ίσως και να μην είναι τόσο χάλια να πέσεις για λίγο άρρωστος στο κρεβάτι.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Σε έχουν όλοι στα ώπα-ώπα

Δεν το συζητάμε να έχεις κοντά τη μάνα σου. Αυτό είναι το ιδανικό. Πριν καν προλάβεις να χρειαστείς οτιδήποτε, στο έχει ΗΔΗ έτοιμο. Αλλά και χωρίς τη μάνα, όλοι και όλα δουλεύουν για σένα. Άπαντες σε προσέχουν, σου μιλάνε ωραία, σου δείχνουν ότι ενδιαφέρονται. Μπορείς να ζητήσεις ό,τι γουστάρεις, η τηλεόραση ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι σου ανήκει, κάθε επιθυμία σου είναι διαταγή. Μόνο βασιλιάς (και ο Βουτσάς στον «Τελευταίο άνδρα») έχει πιο προνομιακή μεταχείριση.

5 λόγοι που δεν είναι και τόσο χάλια να πέφτεις άρρωστος στο κρεβάτι

Σταματάει να γκρινιάζει η γυναίκα σου

Κι όμως γίνεται! Μπορεί με την πάροδο των χρόνων να πείθεσαι όλο και περισσότερο ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ικανό να το εμποδίσει, αλλά δεν είναι αλήθεια. Το να αρρωστήσεις μπορεί να πετύχει ακόμα και το θαύμα: Να διακόψει (έστω και για λίγο) η κυρά σου τη μουρμούρα! Ξαφνικά τα ελαττώματά σου δεν είναι τόσο ενοχλητικά, οι παραλείψεις σου δεν τονίζονται στην παραμικρή ευκαιρία, ατάκες του τύπου «μου ‘φαγες τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου» μπαίνουν στον πάγο.

5 λόγοι που δεν είναι και τόσο χάλια να πέφτεις άρρωστος στο κρεβάτι

Έχεις δικαιολογία για ν’ αναβάλλεις τα πάντα

Όχι ότι δεν θα ‘βρισκες ούτως ή άλλως κάτι. Πάντα (και για κάθε «πιστόλι» που ρίχνεις) υπάρχει διαθέσιμο κάποιο άλλοθι. Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορεί κανείς να στο αμφισβητήσει. Οι λογαριασμοί που έχεις αφήσει απλήρωτους, η προγραμματισμένη επίσκεψη στη θειά σου, η υπόσχεση που ‘χεις δώσει στον εαυτό σου ότι θα ξεκινήσεις γυμναστήριο. ΟΛΑ μπορούν -και πρέπει- να περιμένουν. Αυτό που προέχει (και συμφωνούν όλοι) είναι να γίνεις καλά.

5 λόγοι που δεν είναι και τόσο χάλια να πέφτεις άρρωστος στο κρεβάτι

Βρίσκεις χρόνο για αραλίκι

Άμεσα συνδεδεμένο με το παραπάνω. Δεδομένου ότι δεν πας στη δουλειά και ότι έχεις δικαιολογία για ν’ αναβάλλεις τα πάντα, παρουσιάζεται η χρυσή ευκαιρία: Ο ελεύθερος χρόνος που τόσο λιγουρεύεσαι τον υπόλοιπο καιρό! Μπορείς με την άνεσή σου να βουλιάζεις στο κρεβάτι. Να κυλιέσαι στους καναπέδες.  Να λιώνεις στις ταινίες, στην μπάλα, στο Netflix. Όλα επιτρέπονται -χωρίς το άγχος ότι δεν θα προλάβεις τις δουλειές σου και χωρίς κανέναν να σε κατηγορήσει για χαραμοφάη.

5 λόγοι που δεν είναι και τόσο χάλια να πέφτεις άρρωστος στο κρεβάτι

Όταν συνέρχεσαι, εκτιμάς την υγεία σου

Λένε πως μόνο όταν χάσεις κάτι, το εκτιμάς πραγματικά. Τέρμα κλισεδάρα, αλλά ισχύει. Και το διαπιστώνεις για τα καλά όταν αρρωστήσεις. Δεν χρειάζεται να πάθεις κάτι σοβαρό (χτύπα ξύλο). Και μια ίωση που σε ρίχνει τάβλα 2-3 μερούλες είναι αρκετή για να καταλάβεις τη σημασία της υγείας. Το πόσο την υποτιμάς όταν την έχεις. Γι’ αυτό και την πρώτη κιόλας μέρα που σηκώνεσαι από το κρεβάτι ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ η ζωή σου μοιάζει ομορφότερη!

5 λόγοι που δεν είναι και τόσο χάλια να πέφτεις άρρωστος στο κρεβάτι