Αυτοί άνοιξαν τον δρόμο: Οι Έλληνες θεοί του τένις - «πρόγονοι» του Τσιτσιπά (Vid)
Βρείτε μας στο

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην κορυφή του Ολύμπου». «ο Έλληνας Θεός του τένις» και άλλοι τέτοιοι παρόμοιας αισθητικής τίτλοι έπαιζαν σήμερα παντού. Ο 21χρονος τενίστας κατάφερε να κερδίσει τη θέση του στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού και όχι μόνο τύπου με το σπαθί του, που στην προκειμένη είναι η ρακέτα του.

Όπως όμως στην τέχνη, έτσι και στην αντισφαίριση δεν υπάρχει παρθενογένεση. Δεν εμφανίστηκε ένα υπερταλέντο από το πουθενά και έφτασε να διεκδικεί και να κερδίζει τα σπουδαιότερα τουρνουά τένις του κόσμου.

Κάποιοι άλλοι έστρωσαν τον δρόμο. Κάποιοι Έλληνες τενίστες οι οποίοι πήραν το άθλημα στην πλάτη τους όταν ακόμα αυτό ήταν άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Οι τενιστικοί πρόγονοι του Στέφανου που μάτωσαν τα γόνατά τους και ίδρωσαν τα κοντά λευκά σορτσάκια τους στα πέτρινα χρόνια του ελληνικού τένις.

Το Menshouse τους τιμάει σήμερα, μία μέρα μετά τον μεγαλύτερο θρίαμβο της ελληνικής αντισφαίρισης αναγνωρίζοντάς τους τον θεμέλιο λίθο που έβαλαν στο γιγαντιαίο αυτό οικοδόμημα. Μπράβο τους!