5 φράσεις-γκαραντί για να μην τσακώνεσαι με τη σύζυγο στην καραντίνα

Εγγυημένα αποτελέσματα…

Μπορεί να είστε το ιδανικό ζευγάρι.

Μπορεί να είστε ακόμα ερωτευμένοι, να βρίσκεστε στα σιρόπια, να έχετε βρει το μυστικό του τέλειου γάμου (που για πολλούς παντρεμένους παραμένει ακόμα μυστικό).

Σε ό,τι κατάσταση όμως κι αν σε πέτυχε η φάση του κορωνοϊού με τη γυναίκα/κοπέλα σου ένα είναι μαθηματικώς βέβαιο:

Στη διάρκεια της καραντίνας θα υπάρξει τριβή. Και τριβή σημαίνει γκρίνια. Και γκρίνια σημαίνει καυγάδες!

Για να μη φτάσεις λοιπόν στο σημείο ο πρώτος επαγγελματίας που θ’ αναζητήσεις μόλις βγεις έξω να μην είναι κομμωτής, αλλά… δικηγόρος πρέπει να φερθείς έξυπνα.

Να κάνεις διαχείριση κρίσεων. Ή και ν’ αποφύγεις εντελώς την αναπόφευκτη ένταση, με τη σωστή χρήση κάποιων φράσεων-κλειδί.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

«Έχεις δίκιο»

Καθόλου πρωτότυπο, μα σίγουρα αποδοτικό. Δεν χρειαζόταν να φτάσεις στην καραντίνα για να συνειδητοποιήσεις τη εξαιρετική του λειτουργικότητα, ωστόσο τώρα μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ. Δεν έχει σημασία το θέμα, η εξέλιξη και η ένταση του καυγά. Εκείνο που έχει σημασία είναι να βρεις το κουράγιο και την ψυχραιμία τη στιγμή της κορύφωσης να κάνεις το κορόιδο. Και να φτύσεις τις δυο μαγικές λεξούλες που θα σου εξασφαλίσουν (για λίγες ώρες) την ηρεμία σου.

«Είχα ξεχάσει πόσο ωραία περνάω μαζί σου»

Δεν σημαίνει ότι θα πεις ψέματα. Μπορεί όντως να ισχύει και όντως να διαπιστώνεις πως θα ήθελες περισσότερο χρόνο μαζί της. Ακόμα και να μην ισχύει πάντως σε… απόλυτο βαθμό, δεν χάνεις τίποτα να το χρησιμοποιήσεις. Αντιθέτως, έχεις να κερδίσεις: Τον αποπροσανατολισμό από θέματα που την κάνουν μπαρούτι. Την προσφορά επιβεβαίωσης που (πάντα) έχει ανάγκη. Και την τόνωση της ψυχολογίας της, που συνεπάγεται χαλαρότερη αντιμετώπιση των πραγμάτων.

«Ακόμα και με τις πιτζάμες κ…α είσαι»

Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός γεννά ευκαιρίες. Προσφέρει χρόνο που πιθανότατα δεν υπήρχε πριν για σεξουαλική δραστηριότητα. Τι καλύτερη λύση λοιπόν για ν’ αποφύγεις καυγά (ή για να τον κλείσεις) από το ν’ ανάψουν… κι αλλού τα αίματα. Αρκεί να καλλιεργήσεις το έδαφος. Να την ανεβάσεις ελαφρώς. Και με διάφορες παραλλαγές του σχετικού κοπλιμέντου, να κάμψεις τις αμφιβολίες της για το αν παραμένει ελκυστική με τις πιτζάμες και χωρίς μακιγιάζ.

«Είδες πώς πάχυνε η γειτόνισσα;»

Προσοχή! Δεν είναι απαραίτητο μονάχα το να «φτιάξεις» την ίδια. Εξίσου χρήσιμο είναι να μειώσεις και τον ανταγωνισμό. Όποια λοιπόν στην παρούσα φάση χρησιμοποιείται ως μέτρο σύγκρισης καλό θα ήταν να τονιστούν τα αρνητικά της. Στην ανάγκη αν δεν έχει αρνητικά, να… ανακαλυφθούν. Είναι ύπουλη πηγή εντάσεων και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει καυγά η υπόνοια έστω ότι βρίσκεις κάτι καλό σε άλλη γυναίκα.

«Άσ’ τα, θα τα πλύνω εγώ»

Ό,τι και να κάνεις δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Όσο κι αν συμμετέχεις στις δουλειές του σπιτιού σχεδόν ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει η γκρίνια ότι δεν το κάνεις όσο θα έπρεπε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι παραιτείσαι. Ότι αράζεις και δεν κάνεις πια τίποτα. Θα ήταν καταστροφικό και ακόμα πιο οδυνηρό για την ψυχική σου υγεία. Οπότε προσφέρεις εθελοντική εργασία και παρά το (ζωηρό) ενδεχόμενο να κατηγορηθείς κι από πάνω για υποκρισία, γλιτώνεις σεβαστό ποσοστό μουρμούρας.