10 δεύτερα, αλλά γελάς για μια ζωή: Η πιο αστεία σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου (Vid)
Βρείτε μας στο

Υπάρχουν πολλών ειδών κωμικοί στο Χόλιγουντ: αυτοί που καταπιάνονται με το «σωματικό» χιούμορ, αυτοί που βρίζουν κάθε δεύτερη λέξη και, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, κάνουν μεγάλη μερίδα του κοινού να ξεκαρδίζεται, οι λίγο πιο «σοφιστικέ», αυτοί που το παλεύουν με το έξυπνο χιούμορ αλλά εμπλουτίζουν και τις ταινίες τους με γκανγκ γυμνασίου και πολλοί ακόμα.

Και υπάρχει και ο Γούντι Άλεν, ο οποίος είναι μια κατηγορία μόνος του- μια απλησίαστη κατηγορία μόνος του: ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης με τις σχεδόν 50 ταινίες στο ενεργητικό του, γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί (εδώ και μερικά χρόνια όχι πια, αλλά παλαιότερα… μονίμως) στις δημιουργίες του, έχοντας το δικό του φανατικό κοινό στην Ευρώπη, πρωτίστως, αλλά και στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η καριέρα του Γούντι χωρίζεται, ατύπως, σε δύο μπακαλίστικες περιόδους: την πρώτη, που ξεκίνησε το 1969 με το «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία» και ολοκληρώθηκε το 1975 με τον «Ειρηνοποιό», και εκείνη από το 1977 κι έπειτα, με τον «Νευρικό Εραστή»- που κέρδισε τα πιο σημαντικά Όσκαρ (Ταινίας, σεναρίου, σκηνοθεσίας, πρώτου γυναικείου ρόλου)- να κάνει τον Άλεν μέγκασταρ και να τον βάζει σε πιο «σοβαρά» μονοπάτια.

Ωστόσο τα πρώτα του φιλμ, που είναι και τα πιο «γκούφικα», μας έχουν χαρίσει ορισμένες από τις πιο αστείες σκηνές στα χρονικά του κινηματογράφου. Παρά την… σαχλαμαροσύνη τους, ας μας επιτραπεί ο αδόκιμος όρος, υπήρχαν σκηνές που ήταν ξεκαρδιστικές.

Το “Bananas”, μάλιστα, του 1971 βρίθει από σαχλά αστεία και αποτελεί ίσως την πιο «ξερά» αστεία ταινία του ανυπέρβλητου δημιουργού. Μπορεί να της έλειπε η σφιχτή πλοκή και τα πάντα να κατευθύνονταν από τον αριθμό των αστείων που ήθελε ο Γούντι να χωρέσει σε μόλις 82 λεπτά, όμως είχε μέσα αρκετά διαμαντάκια.

Ενα εξ αυτών αποτελεί και την πιο… χαζά ξεκαρδιστική στιγμή ίσως και σε ολόκληρη τη φιλμογραφία του και σίγουρα μία από τις κορυφαίες στην ιστορία της 7ης τέχνης.

Σ’ αυτήν, ο Γούντι αποφασίζει να βοηθήσει κάποιον να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Εννοείται πως το πράγμα δεν πήγε και τόσο καλά…

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Δείτε παρακάτω το υπέροχο βίντεο των μόλις 10 δευτερολέπτων: