Σκάκι με τους Ευρωπαίους από τη Βουλή: Ο Χάρης Μαμουλάκης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο τουρνουά των Ευρω-πολιτικών
Βρείτε μας στο

Από τα σκακιστικά τραπέζια του ΟΑΑ Ηρακλείου ως σχολιαρόπαιδο, έως την αίθουσα της Βουλής απ’ όπου θα συμμετάσχει, με την ιδιότητα του βουλευτή πια, στο πρώτο σκακιστικό τουρνουά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα 64 ασπρόμαυρα τετράγωνα κατέχουν αδιάκοπα το μερίδιο που τους αναλογεί στην κλεψύδρα χρόνου του Χάρη Μαμουλάκη.

Και όχι μόνο στο χρόνο, αλλά και στη σκέψη, καθώς ο στρατηγικός σχεδιασμός, όπως αρέσκεται να υποστηρίζει ο ίδιος, είναι εκ των ων ουκ άνευ στη χάραξη και επίτευξη ενός στόχου.

Αύριο, Παρασκευή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί όλη τη στρατηγική… μαεστρία του για να «επιβιώσει» στη διαδικτυακή αρένα με τους Ευρωπαίους βουλευτές και ευρωβουλευτές, που θα τον πλαισιώσουν στο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament), καθώς ορισμένοι εξ αυτών είναι πολύ ισχυροί σκακιστές. Ξεχωρίζουν οι γκραν μετρ Loek Van Wely (Ολλανδία) και Victor Bologan (Μολδαβία), η δις πρωταθλήτρια Ιταλίας Daniela Movileanu και άλλοι πέντε διεθνείς μετρ, στο σύνολο των 30 παικτών που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Σκάκι με τους Ευρωπαίους από τη Βουλή: Ο Χάρης Μαμουλάκης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο τουρνουά των Ευρω-πολιτικών

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο τουρνουά, παίζοντας μέσα από αίθουσα της βουλής και προσδοκώντας να θυμηθεί – σκακιστικά – τα… εφηβικά χρόνια του, τότε που κατακτούσε δις (1992, ’93) το πρωτάθλημα Ελλάδας με την ομάδα του Ηρακλείου!

Το τόσο ιδιαίτερο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Σκακιού θα ξεκινήσει στις 16:30 την Παρασκευή και θα διεξαχθεί σε 7 γύρους, με τον κάθε παίκτη να έχει στη διάθεση του 10 λεπτά για την παρτίδα + 2 δευτερόλεπτα για την κάθε κίνηση.

«Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε διαδικτυακά αυτό το τουρνουά. Οι συμμετέχοντες άλλωστε, υπόσχονται παρτίδες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, μέχρι και την τελευταία κίνηση!», δήλωσε ο Χάρης Μαμουλάκης, που αν γινόταν σήμερα υπουργός Παιδείας… αύριο το σκάκι θα ήταν υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Και θα τον επικροτούσαμε για αυτό…