Οι 6 κορυφαίοι ακροατές που έχουν βγει σε αθλητικά ραδιόφωνα (audio)
Βρείτε μας στο

Ουδείς το αμφισβητεί: είναι χρήσιμοι. Κάτι κάνουν κι αυτοί- βοηθούν, όσο να πεις, να «κυλήσει» η εκπομπή, ενημερώνουν τον κόσμο, λένε τη γνώμη τους, επιλέγουν μουσικές ως «χαλί» (που ενίοτε- ας το παραδεχτούμε- είναι σκέτο χάλι) και, γενικά, βάζουν κι αυτοί το δικό τους ηχητικό λιθαράκι. Έχουμε μαζέψει κι εμείς, εδώ στο menshouse, έναν τέτοιο (βλέπετε, έχουμε ταπεινά ένστικτα).

Ωστόσο, ό,τι και να κάνουν οι αγαπημένοι μας ραδιοφωνικοί παραγωγοί, το πραγματικό κλου των αθλητικών εκπομπών είναι οι ακροατές τους. Που, ειδικά όταν μιλάμε γι’ αθλητικούς σταθμούς, παίζουν πολύ μεγάλη μπάλα.

Οι 6 κορυφαίοι ακροατές που έχουν βγει σε αθλητικά ραδιόφωνα (audio)

Κατόπιν χιλιάδων ωρών ακρόασης, λοιπόν, κι αφού διεξήχθησαν φανταστικά- από πάσης απόψεως- playoffs, καταλήξαμε στους 6 κορυφαίους ακροατές που έχουν βγει ποτέ στον αέρα αθλητικής εκπομπής.

Κι αυτοί είναι…

1) Ο Αλέξης ο αυθεντικός και τεκμηριωμένος

Ισχυρίζεται ότι είναι Παναθηναϊκός από κούνια, όμως υπάρχουν φήμες πως μικρός η φίλαθλη καρδιά του χτυπούσε για τον Ολυμπιακό.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Όπως και να ’χει, ο Αλέξης είναι αυθεντικός κι’ αυτό τεκμαίρεται από τα όσα λέει κατά καιρούς. Είναι το είδος του ακροατή που μπορεί να κάνει μόνος του εκπομπή, να παίξει μπαλίτσα με τους συνομιλητές του και να παραθέσει 200 σαθρότατα ισχυρά επιχειρήματα για να σε πείσει.

Προσοχή στις απομιμήσεις.

2) Ο Ιάκωβος

Ένα όνομα, πολλοί ηχητικοί θρύλοι. Ο πράσινων αισθημάτων Ιάκωβος έκανε «καριέρα» στον παλιό Novasport FM, στις εκπομπές του οποίου άφησε εποχή (όλες τις εποχές: από χειμώνα μέχρι φθινόπωρο) με αυτή την κρυστάλλινα ακατάληπτη ομιλία του.

Δεξιό μπάαααααααααα…

3) Ο ΑΕΚάρας

Ξεκινάει αργά, σε κοιμίζει και μετά χτυπά σαν κόμπρα: ο ΑΕΚάρας αναμένει τον ούριο άνεμο που θα έρθει και θ’ αλλάξει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ είναι αρκετά σαφής σχετικά με το τι δεν πρόκειται ν’ ανεχτεί: δεύτερη προσφυγιά.

ΤΕΛΟΣ.

4) Ο Νικόλας

Θρύλος στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, ο Νικόλας («άρρωστος» ΠΑΟΚτσής και σκληροπυρηνικό στέλεχος της παλιάς Θύρας 4) έχει τεράστια λεκτική γκάμα: «μπεεεε», «πρόβατα», «πού είναι οι μετοχές Κωστάκη;», «Μη με κόψεις, θα είναι έγκλημα!», «Αυτοί οι κύριοι…»

Αν θέλετε να τον συναντήσετε, ξεκινήστε να ψάχνετε από το σημείο- μηδέν: το συρτάρι του ΚΟΚ-ΚΑ-ΛΗ.

5) Ο Κύπριος

Ή, αλλιώς, ο «Πικραμένος φίλος του Παναθηναϊκού». Ο Κύπριος δε διστάζει να τα «χώσει» στους αθλητικογράφους και στον πρόεδρον που αφήνουν την ομάδαν τόσον πολύν εκτεθειμένην.

Είναι απογοητευμένος ρε φίλε μου, γαμώτο.

6) Ο Ζάντας

Αυτός για τον οποίο ακόμα και ο Τάκης Τσουκαλάς θα σήκωνε τα χέρια ψηλά, μιας και δηλώνει φίλαθλος όλων των ομάδων (της Θεσσαλονίκης). Βέβαια, όπως είναι ξεκάθαρο, είναι οπαδός και του ουισκιού- σύμφωνα με κάτι πρόχειρες μετρήσεις, πρέπει να έχει πιει δυο Βόσπορους από δαύτο.

Μην αναρωτιέστε, σαν τον Μύρτσο, “What’s the matter with you?”.

Το matter του είναι πως απ’ όλα τα έντομα της πλάσης, προτιμά την σκνίπα.