Αποκάλυψη: Αυτό το βίντεο είδε η κυβέρνηση της Αυστραλίας και αποφάσισε να διώξει τον Τζόκοβιτς από τη χώρα (Vid)
Βρείτε μας στο

Πήγε, είδε (ό,τι μπορεί να δει κανείς, τέλος πάντων, από τα τζάμια των αεροδρομίων) και απήλθε- ή για την ακρίβεια, θα φύγει λίαν συντόμως: ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσπάθησε να μπει στην Μελβούρνη για το φετινό Australian Open έχοντας εξασφαλίσει- ή και όχι…- ιατρική εξαίρεση, ωστόσο οι Αρχές της χώρας τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και δεν έκαναν δεκτή τη βίζα του, με αποτέλεσμα η αρμένικη βίζιτα που σκόπευε να κάνει μέχρι τον τελικό του πρώτου Major της σεζόν να διακοπεί πριν καν ξεκινήσει.

Για την όλη, ελαφρώς κωμικοτραγική, κατάσταση μεταξύ Σέρβου και Αυστραλίας τα διαβάσατε και εδώ (κι εκεί και παραπέρα και παντού, μια και μιλάμε για το απόλυτο κοινωνικό και αθλητικό θέμα των τελευταίων ημερών).

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από μπερδεμένη και, ξεκάθαρα, δεν ευθύνεται γι’ αυτό μόνο ο «Τζόκερ»- εκτός κι αν θεωρείτε πως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν πήρε διαβεβαιώσεις πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την άλλη πλευρά της γης πως θα γίνει, εν τέλει, αποδεκτός και θ’ αγωνιστεί κανονικά.

Αποκάλυψη: Αυτό το βίντεο είδε η κυβέρνηση της Αυστραλίας και αποφάσισε να διώξει τον Τζόκοβιτς από τη χώρα (Vid)

Προφανέστατα, κι από την άλλη, η κυβέρνηση της Αυστραλίας διαπίστωσε πως ο Νόβακ δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ιατρική εξαίρεση που έλαβε (ισχυριζόταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως νόσησε προ διμήνου και δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο κατά του covid πριν συμπληρωθούν 6 μήνες, όμως τα όσα έλεγε τα υποστήριζε μονάχα ένας γιατρός χωρίς τα σχετικά έγγραφα) και γι’ αυτό του απαγόρευσε την είσοδο.

Το θέμα εδώ δεν είναι να ψέξουμε τον ψεκασμένο (οπ, είδατε τι κάναμε;) Τζόκοβιτς- σε καμία των περιπτώσεων: ο καθένας είναι ελεύθερος ν’ αποφασίσει αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο και ουδείς μπορεί να τον αναγκάσει. Όπως επίσης και κανείς δεν μπορεί να «καταδικάζεται» για τα πιστεύω του.

Μπορεί, ωστόσο, να κριτικάρεται εντόνως όταν αυτά τα πιστεύω (ή, εν προκειμένω, τα «δεν πιστεύω στην ύπαρξη του ιού») θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνία. Σε περίπτωση που το ξεχάσατε ή που δεν το ξέρατε, εν μέσω πανδημίας ο Νόβακ πέρυσι διοργάνωσε το απείρου κάλλους Adria Tour στο Βελιγράδι, που έγινε με γεμάτες εξέδρες και χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο υγιεινής.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο τριήμερο, στο Ζαντάρ, εκεί που κόλλησαν κορωνοϊό ακόμα και οι καρέκλες, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Σάσα Ζβέρεφ, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες καθώς είναι διαβητικός. Η επιτομή του «καλά πήγε αυτό».

Αποκάλυψη: Αυτό το βίντεο είδε η κυβέρνηση της Αυστραλίας και αποφάσισε να διώξει τον Τζόκοβιτς από τη χώρα (Vid)

Ξεφύγαμε, όμως, από το κυρίως θέμα μας: σύμφωνα με ασφαλώς ανασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αμφέρρεπε μεταξύ του ν’ ανάψει το πράσινο φως στον Τζόκοβιτς ή το κόκκινο, όμως μετά του παρουσίασαν ένα συγκεκριμένο βίντεο και η πλάστιγγα έγειρε με μιας υπέρ του STOP.

Ποιο ήταν το βίντεο; Το ακόλουθο:

Σ’ αυτό (που αποτελεί απλά ένα τμήμα από το διάρκειας 1.5 ώρας instagram live του Νόλε με έναν αμφιλεγόμενο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, «γκουρού») ο κάτοχος 20 Grand Slams λέει «Έχω δει ανθρώπους που με meditation και προσευχή μετέτρεψαν μολυσμένο νερό σε θεραπευτικό!», ενώ μιλάει με περίσσια σοβαρότητα για το πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε ήρεμοι όταν τρώμε, σαν τον παππού του.

Ο Τζόκοβιτς, το ξέρουν όλοι εδώ και χρόνια, είναι ένας υπερταλαντούχος παίκτης (δύσκολα δε θα είναι, με βάση τα νούμερα, ο GOAT στο τέλος της καριέρας του) που, όμως, αποδοκιμάζει σε σταθερή βάση την επιστήμη στο βωμό της θρησκείας, της χορτοφαγίας, του διαλογισμού και των θεραπευτικών, πρώην μολυσμένων, νερών.

Πέραν της ξεκάθαρης δήλωσής του στην αρχή της πανδημίας πως δεν πιστεύει στον ιό, υπάρχουν και οι υπέροχες τοποθετήσεις της συζύγου του περί 5G κεραιών που συνδέονται με το εμβόλιο και που αποτελούν σατανικό πλάνο των ισχυρών για να υποδηλώσουν τους πάντες. Άλλ’ αντ’ άλλα, της Παρασκευής (μέρα που είναι) το γάλα δηλαδή.

Σε περίπτωση που διέπεστε από μαζοχιστικές τάσεις και θέλετε να κάνετε μια βουτιά διάρκειας 76 λεπτών στα ελώδη νερά του Μεσαίωνα, απολαύστε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο του Νοβακ με τον γκουρού.

Ρε Νόλε, ρε Νόλε…