Το ανακαλύψαμε 30 χρόνια μετά: Το απροκάλυπτο «ψέμα» της σειράς Mr. Bean που 99 στους 100 πιστεύουμε ακόμα
Βρείτε μας στο

Δεν είναι να πεις ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Το ακριβώς αντίθετο θα λέγαμε- και, μεταξύ μας, θα είχαμε και δίκιο.

Πώς όχι, άλλωστε; Θέλετε να πούμε για το επαίσχυντο «ψέμα» σχετικά με τον Ψυχρό Πόλεμο που ακόμα και σήμερα ελάχιστοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι είναι κάτι που μάθαμε λάθος; Ή μήπως να σταθούμε στην σχολική «γκάφα» περιωπής που περνάει από γενιά σε γενιά και δε διορθώνεται ποτέ των ποτών, αείποτε; Θέλετε να γυρίσουμε στα μαθητικά μας χρόνια για να σταθούμε στο Σινικό Τείχος (μεταφορικά, πάντα, πού να τρέχεις τώρα στην Κίνα…); Κι απ’ αυτό έχει το ηλεκτρονικό μενού.

Για να μη μακρηγορούμε, οι πιστοί αναγνώστες του menshouse (και είστε πολλοί, ζωή να ‘χετε, και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό) γνωρίζετε πως ένα θεματάκι γενικότερο με τα «λάθη» το έχουμε και μας αρέσει, στο μέτρο του εφικτού, να τα «διορθώνουμε».

Όμως εδώ μάλλον βρήκαμε τη μεγαλύτερη πλάνη, η οποία μας είχε… φλομώσει στα νιάτα μας και φτάσαμε σε ηλικία που γινόμαστε δεκτοί πλέον στα ΚΑΠΗ χωρίς να μας ζητήσουν ταυτότητα για να την ξεσκεπάσουμε.

Και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, έχει να κάνει με την πολυαγαπημένη σειρά Mr. Bean! 

Το ανακαλύψαμε 30 χρόνια μετά: Το απροκάλυπτο «ψέμα» της σειράς Mr. Bean που 99 στους 100 πιστεύουμε ακόμα

Είμαστε σίγουροι πως όσοι από εσάς έχετε περάσει τα 30φεύγα την είχατε πετύχει στα μικράτα σας να παίζει σε… λούπα και αδιαλείπτως στην ελληνική τηλεόραση. Θυμάστε να την βλέπετε μανιωδώς και να γελάτε με την αδιανόητη σωματική ικανότητα του Ρόουαν Άτκινσον να «βγάζει» γέλιο στις πιο απλές και καθημερινές σκηνές.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Το κόνσεπτ ήταν λίγα, έως καθόλου, λόγια, πολλά γκανγκ και μυριάδες χαμόγελα- και ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένο, μιας και η σειρά παιζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια και για 998 επεισόδια.

Ή, για να το θέσουμε πιο σωστά, έτσι δεν νομίζατε κι εσείς; 

Μαντέψτε: κι εμείς, μέχρι που ήρθε το παρακάτω tweet και μας έκανε να χάσουμε την τηλεοπτική γη κάτω από τα γήινα πόδια μας:

Φύσει πνεύματα αντιλογίας κι επειδή στο twitter, το βασίλειο των τρολς, έχουν δει πολλά τα μάτια μας (μ’ αυτό μας φέρνει τρόμο), μπήκαμε στο imdb για να καταρρίψουμε τον ηλίθιο ισχυρισμό πως η σειρά αριθμούσε μόλις 15 επεισόδια.

Και, ξέρετε τι βρήκαμε; Την αναντίρρητη αλήθεια: το Mr. Bean είχε μόλις έναν «εκτεταμένο» κύκλο που κράτησε μια γεμάτη πενταετία (1990-1995), με 15 επεισόδια των- σκάρτων- 25 λεπτών το καθένα! Σύνολο, το… εξωφρενικό νούμερο των 350 λεπτών όλα μαζί. 

Είναι χαρακτηριστικό πως το 1990 (όταν και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην βρετανική τηλεόραση δηλαδή) παίχτηκαν μόλις 2 επεισόδια, το 1991 ακόμα 2, το 1992 ανεβήκαμε στα 3, το 1993- προφανώς εξαντλημένοι από την προηγούμενη χρονιά- οι συντελεστές παρέδωσαν ένα και μόνο ένα, το 1994 κάναμε comeback μεγατόνων με 3 και το 1995 σπάσαμε κάθε κοντέρ με 4 και…

Και φινίτο: 2+2+3+1+3+4-= 15. Αυτό ήταν, 15 και τέλος!

Ποτέ ξανά στην ιστορία της μικρής οθόνης δεν είχε δημιουργηθεί μία τέτοια ψευδαίσθηση, καθώς στη μαζική τηλεοπτική συνείδηση τα επεισόδια του Μr. Bean ήταν τουλάχιστον τα 20πλάσια από αυτά που είδαμε στην πραγματικότητα.

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς αισθανόμαστε εξαπατημένοι από τον ίδιο μας τον εαυτό, την μνήμη μας μα, το κυριότερο, από τον Ρόουαν Άτκινσον. Θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας για να σκεφτούμε και να δούμε το πώς θα χειριστούμε αυτό το απροκάλυπτο ψέμα.

Και, στο ενδιάμεσο, να κάνουμε ένα πλήρες rerun ολόκληρης της σειράς. Σιγά το κατόρθωμα, θα μας πείτε, και θα έχετε δίκιο.

Τι ψυχή έχουν δεκαπέντε 20λεπτα επεισόδια;