Χόλγκερ Ρούνε
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Το Τσιτσιπάς-Μπαντόζα είναι… πταίσμα: Ο top τενίστας που η σχέση του με μοντέλο τον έχει κάνει αγνώριστο (pics)

Από τις δύο σερί νίκες κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στα... δύο γκέιμς κόντρα στο Νο. 134 στον κόσμο
Menshouse Team

To 2023 ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που με έξι σερί νίκες Australian Open έφτασε έως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από τον κορυφαίο όλων των εποχών, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο δεύτερο Major της χρονιάς, το Rolan Garros, ο Έλληνας πρωταθλητής σταμάτησε στα προημιτελικά ελέω Κάρλος Αλκαράθ. Λίγες ημέρες αργότερα, αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι είναι σε σχέση με την Πάουλα Μπαντόσα. «Τα μυαλά μας ευθυγραμμίζονται και είναι μια τόσο πνευματική σύνδεση, περισσότερο από μια έλξη. Η ενέργεια που έχουμε είναι εξαιρετική,  δεν είναι πολλοί άνθρωποι που έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι τέτοιο. Μπορεί να ακουστώ cringe τώρα που θα πω αυτό, όμως δεν πίστευα στην πνευματική σύνδεση, σε αδελφές ψυχές», δήλωνε τότε ο 24χρονος τενίστας, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το Wimbledon.

Το Τσιτσιπάς-Μπαντόζα είναι... πταίσμα: Ο top τενίστας που η σχέση του με μοντέλο τον έχει κάνει αγνώριστο (pics)

Εκείνες τις μέρες ο Τσιτσιπάς έπαιζε στο τουρνουά της Στουτγάρδης, όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από το Νο. 62 του κόσμου σήμερα, τον 37χρονο Ρισάρ Γκασκέ. Ήταν μία από τις πιο απροσδόκητες ήττες για τον Στέφανο, που τέτοια παιχνίδια μπορούσε να τα παίρνει μόνο με το σερβίς. Στην πραγματικότητα ήταν η πρώτη από μια σειρά επώδυνων ηττών από παίκτες που δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Ο Νίκολας Γιάρι (21) στο Χάλε, ο Γιάνικ Χάνφμαν (56) στη Μαγιόρκα, ο Κρίστοφερ Γιούμπανκς (31) στο Wimbledon, ο Γκαέλ Μονφίς (140) στο Τορόντο, ο Ντομινίκ Στρίκερ (90) στο US Open και το αποκορύφωμα, ο Σλοβάκος Άλεξ Μόλτσαν (110) στο Davis Cup στο Παναθηναϊκό Στάδιο (σε παρένθεση είναι η παγκόσμια κατάταξη των παικτών σήμερα και όχι όταν έγιναν τα παιχνίδια). Στο Πεκίνο ηττήθηκε στον πρώτο γύρο ξανά από τον Γιάρι και στη Σανγκάη στο δεύτερο από το Νο. 27, τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ. Δεκτές οποιεσδήποτε ενστάσεις για τον Μονφίς, αλλά το ranking του μετά την αποχή του είναι τέτοιο που τον καθιστά γκραν αουτσάιντερ στα χαρτιά κόντρα σε παίκτες του top-10.

Κοντολογίς το ρεκόρ του Τσιτσιπά μετά το Roland Garos είναι 12-10, ανεπαρκές φυσικά για top player. Το επίπεδο του παιχνιδιού του δείχνει πιο ευάλωτο από ποτέ. Δεν ήθελαν και πολύ οι κακές γλώσσες να «χρεώσουν» στη σχέση του με την 25χρονη Ισπανίδα την όποια έλλειψη αφοσίωσης που έχει οδηγήσει σε αυτό το τετράμηνο με το κακό μπαράζ αποτελεσμάτων. Βεβαίως, αυτή μπορεί να είναι μια εντελώς αυθαίρετη εικασία, στη λογική ότι είναι σύνηθες στα ατομικά αθλήματα ένα «άδειασμα» σε κάποια περίοδο και ότι αυτό μπορεί να ερχόταν ακόμα και αν ο Τσιτσιπάς ήταν single. Ότι δηλαδή η παρουσία της Μπαντόσα σε αυτό (το «άδειασμα») ενδεχομένως να είναι εντελώς συμπτωματική.

Άλλωστε ο Στέφανος, δήλωσε σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» ότι για να επιτύχει το come back και ενόψει της Indoor σεζόν, προπονείται περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε στην καριέρα του, καθώς και ότι η περίοδος που έχει στη ζωή του την Μπαντόσα είναι «η καλύτερη της ζωής μου».

Απ’ το 17-3 στο 1-9

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Δεν πιστεύει ότι ισχύει το ίδιο για την παρουσία του νέου αμόρε του Χόλγκερ Ρούνε ο πρώην τενίστας και νυν αναλυτής Μίκαελ Μόρτενσεν. Κατ’ αρχάς τι εστί Ρούνε θα αναρωτηθείτε κάποιοι. Πρόκειται για 20χρονο Δανό εξαιρετικά ταλαντούχο παίκτη, που τον Αύγουστο έφτασε στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης (τώρα είναι στο 8) και για όσους θυμούνται είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ως 19χρονος, στο Rolland Garos του 2022.

Το επανέλαβε στον τελικό της Στοκχόλμης λίγο καιρό αργότερα, το μεγαλύτερο όμως παράσημο του Δανού στην έως τώρα καριέρα του ήταν οι δύο νίκες επί του Νόβακ Τζόκοβιτς σε διάστημα έξι μηνών. To Νοέμβριο του ’22 τον νίκησε στον τελικό του ATP 1000 στο Παρίσι και τον Μάιο του ’23 στον προημιτελικό στο 1000αρι της Ρώμης, σχετικά εύκολα μάλιστα (6-2, 4-6, 6-2). Ανεπανάληπτο επίτευγμα, back to back νίκες κόντρα στον Νόλε έχουν πετύχει μόνο οι Ναδάλ, Φέντερερ και αυτοί όχι βέβαια όταν ήταν… αμούστακοι.

Το Τσιτσιπάς-Μπαντόζα είναι... πταίσμα: Ο top τενίστας που η σχέση του με μοντέλο τον έχει κάνει αγνώριστο (pics)

Ο Ρούνε έφτασε τον Ιούλιο στα προημιτελικά του Wimbledon, όπου ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ. Έκτοτε είναι κυριολεκτικά αγνώριστος. Ενώ σε εκείνον τον προημιτελικό πήγε με ρεκόρ 17-3 στα 20 τελευταία παιχνίδια του, μετά από αυτόν έχει εννιά ήττες σε 10 αγώνες, χάνοντας ακόμα και από το Νο. 159 της ATP! Στο προτελευταίο παιχνίδι του δε, ηττήθηκε με το σοκαριστικό 6-0, 6-2 από τον Μπράντον Νακασίμα, Νο. 134 στον κόσμο.

Είναι προφανές ότι κάτι δραστικό έχει συμβεί με αρνητική επιρροή στο παιχνίδι του Ρούνε και σύμφωνα με τον Μόρτενσεν αυτό ονομάζεται… Καρολίν Ντοντσέλα. Η Ιταλο-Ολλανδή καλλονή εθεάθη στο box του Ρούνε στον αγώνα του Wimbledon με τον Αλκαράθ και έκτοτε η σχέση τους «επαληθεύτηκε» μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media.


Η Ντοντσέλα είναι μοντέλο (με 94.000 ακόλουθους στο instagram) και παράλληλα επικεφαλής επιχειρηματικού γκρουπ στο Μονακό, που δραστηριοποιείται στο real estate. Είναι 27 ετών, 7 χρόνια δηλαδή μεγαλύτερη του Ρούνε και είχε γίνει αρχικά γνωστή στο ιταλικό κοινό ως σύντροφος του επιθετικού της Κάλιαρι (πρώην των Μίλαν, Νάπολι και Αταλάντα) Αντρέα Πετάνια.

Το Τσιτσιπάς-Μπαντόζα είναι... πταίσμα: Ο top τενίστας που η σχέση του με μοντέλο τον έχει κάνει αγνώριστο (pics)

«Είναι η πρώτη αγάπη του Ρούνε και σημαίνει πολλά για αυτόν, πραγματικά πολλά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα ροζ συννεφάκι, οπότε η προσήλωσή του στο τένις δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι», δήλωσε σχετικά ο Μόρτενσεν, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο η παρηγοριά που βρίσκει ο Δανός στην αγκαλιά της Ντοντσέλα κάνει λιγότερο… επώδυνες της ήττες του.


Ο Ρούνε, όπως και ο Τσιτσιπάς, δίνουν μάχη για να βρεθούν στα ATP Finals, στο Τορίνο (12 έως 19/11), εκεί όπου προκρίνονται οι 8 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης. Για τον πρώτο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα διότι αποκλείστηκε από το τουρνουά της Στοκχόλμης που είχε κατακτήσει πέρσι και έχει μπροστά του το Open στο Παρίσι, που επίσης είχε κατακτήσει και άρα έχει να υπερασπιστεί και σε αυτό πολλούς βαθμούς.