Δε σώζεται ούτε 1 πλάνο, η ΕΡΤ διέγραψε το αρχείο: Το τηλεπαιχνίδι που σου έκανε δώρο ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου

Άλλη μία ανάμνηση που χάνεται λόγω... ΕΡΤ.

Μία από τις αναμνήσεις που χάνονται στον χρόνο είναι αυτή των παλιών εκπομπών, κυρίως της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίες μας κρατούσαν συντροφιά στο παρελθόν, τις θεωρούσε καινοτόμες και μπροστά από τις εποχή τους, όμως κάποιοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στο αρχείο της. Μία τέτοια εκπομπή ήταν το τηλεπαιχνίδι «Με το κλειδί στο χέρι«, που παρουσίαζε ο Βλάσης Μπονάτσος.

Η παραγωγή ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε δει ποτέ σε τηλεπαιχνίδι, ακόμα και στην εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η εκπομπή κράτησε μόνο μία σεζόν και είχε 22 επεισόδια, το οποία όμως σβήστηκαν από τις κασέτες του αρχείου της ΕΡΤ και πλέον δε διασώζεται κανένα.

Το εντυπωσιακό στούντιο μεταμορφωνόταν σε ένα ολόκληρο σπίτι, με τις δύο ομάδες, αποτελούμενες από δύο ζευγάρια να διαγωνίζονται μέσα στο σπίτι, παίρνοντας για αρχή πολλά κλειδιά στο χέρι. Το ζευγάρι προσπαθούσε να μπει στο σπίτι όσο πιο γρήγορα γίνεται δοκιμάζοντας ποιο κλειδί ανοίγει την εξωτερική πόρτα. Όταν έμπαιναν έπρεπε να κάνουν όλες τις δουλείες που όριζε ο κάθε γύρος.

Στρώσιμο κρεβατιών, συγύρισμα, μαγείρεμα, σκούπισμα και άλλες δουλειές ήταν τα αγωνίσματα του τηλεπαιχνιδιού. Όλα έπρεπε να γίνουν σε 5 λεπτά. Στο τέλος του το ζευγάρι διάλεγε μία από τις πολλές βιντεοκασέτες που ήταν απλωμένες στο σπίτι. Ο παρουσιαστής Βλάσης Μπονάτσος έβαζε την κασέτα στο βίντεο και οι παίκτες έβλεπαν τι κέρδιζαν.

Πλέον φαντάζει τραγική ειρωνεία, αφού οι κασέτες της εκπομπής με τα 22 επεισόδια, σβήστηκαν όλες. Σώζωνται μόνο μερικά screenshot πιθανότατα από κάποια ιδιωτική εγγραφή.

Το μεγαλύτερο δώρο από όλα ήταν Ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κέρδιζε το τυχερό ζευγάρι, για να μπορέσει να αγοράσει ένα σπίτι. Αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο δώρο δεν ήταν αμελητέο. Σκέφτειτε ότι δεύτερο δώρο ήταν ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο.

Ένα τηλεπαιχνίδι που προβλήθηκε το 1990 και ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Ακόμα και για τη σημερινή εποχή θα ήταν πολύ καινοτόμο και πλούσιο, αφού στις μέρες μας τα τηλεπαιχνίδια δίνουν πολύ μικρότερα ποσά και δώρα και εστιάζουν στο ριάλιτι.