Μόνικα Μπελούτσι
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Αρχοντιά και φινέτσα: Το θρυλικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης που φιλοξένησε την Μόνικα Μπελούτσι

Η κλασική ομορφιά της εκθαμβωτικής Ιταλίδας συνάντησε το… ταίρι της στη «Νύμφη του Θερμαϊκού»
Menshouse Team

Ακόμα και τώρα, στα 59 της, το όνομά της αποτελεί σταθερά και απαρέγκλιτα συνώνυμο της απόλυτης ομορφιάς. Μέτρο σύγκρισης, πρότυπο. Μόνικα Μπελούτσι λες και όλοι καταλαβαίνουν. Ανήκει σε εκείνο το σπάνιο είδος των… εξωτικών πλασμάτων που δεν χρειάζονται καν συστάσεις.

Προσφάτως η Ιταλίδα ηθοποιός πάτησε ελληνικό χώμα. Την αγαπάει άλλωστε τη χώρα μας – έχει αγοράσει και σπίτι στην Πάρο. Αυτή τη φορά πήγε βόρεια,  για Θεσσαλονίκη μεριά. Προσκεκλημένη στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Παρευρέθηκε στην προβολή της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις», ενώ της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για τη συνολική προσφορά της στην τέχνη του κινηματογράφου. Όλοι είχαν να λένε για το πόσο έλαμπε και χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει κόπο γι’ αυτό. Φυσικό κάλλος, δίχως πολλά μακιγιάζ, δίχως «υπερπαραγωγές».

Η βάση όμως της Μόνικα Μπελούτσι, ήταν άλλη: Το ON Residence. Μια επένδυση 20 εκατ. ευρώ στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, ένα boutique hotel πέντε αστέρων, με 60 δωμάτια, 7 ορόφους.

Και το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» ως καμάρι του, μαγνήτη. Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα ρεστοράν της (βόρειας) Ελλάδας. Με παράδοση και βαριά κληρονομιά να συνοδεύουν το όνομά του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το απόλυτο γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης Ένα μέρος συνυφασμένο με τη νοστιμιά, το ποιοτικό. Με άξονες την παράδοση και την εκλεκτή πρώτη ύλη. Αρχής γενομένης από το 1927, το Όλυμπος – Νάουσα έγινε στέκι διασημοτήτων, καλλιτεχνών και πολιτικών. Αποτέλεσε φάρο της αναδυόμενης αστικής τάξης της πόλης της Μακεδονίας. Εκεί πήγαιναν όλοι. Για να δουν και να τους δουν.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Όπως έχει πει ο νυν σεφ, Δημήτρης Τασιούλας: «Το “Όλυμπος – Νάουσα” δεν ήταν ούτε το πιο κυριλέ, ούτε το πιο ακριβό εστιατόριο της εποχής του· ήταν το εστιατόριο στο οποίο πήγαινες αν ήθελες να φας καλά στην πόλη».

Ο καταστροφικός σεισμός όμως του 1978 και ένας μετέπειτα νόμος που απαγόρευε στο εστιατόριο να ανοίγει τα Σαββατοκύριακα το οδήγησαν σταδιακά σε μαρασμό. Το 1994 έκλεισε τις πύλες του. Θα έμενε ευχάριστη ανάμνηση για τους παλαιότερους ως το 2022, όταν έγινε πράξη η αναβίωσή του, ως κομμάτι του ON Residence. Με το δέοντα σεβασμό στη φινέτσα και την αρχοντιά που το διακατείχαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ξέρουμε σίγουρα πως παρατέθηκαν 2 δείπνα προς τιμήν της Μόνικα Μπελούτσι όσο έκατσε στη «Νύμφη του Θερμαϊκού». Από την ομάδα της στοάς Πελοσώφ και στο Τριζόνι στα Λαδάδικα,

Αλλά μένοντας για 2 μέρες στο ON Residence αποκλείεται να μη δοκίμασε κάτι από το all day εκπληκτικό μενού του Όλυμπος – Νάουσα. Που σερβίρει πιάτα που πρώτα θες να φωτογραφήσεις και αμέσως μετά να καταβροχθίσεις!

Η για να δανειστούμε το πώς το ίδιο το Όλυμπος – Νάουσα μας (ξανά)συστήνεται: «Τολμηροί γευστικοί συνδυασμοί, ολόφρεσκα ελληνικά προϊόντα, αναπάντεχες συναντήσεις πολιτισμών και ιστορίας με αρώματα που αναζωογονούν τις αισθήσεις, είναι κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το μενού.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα μεγάλο κοσμηματοπωλείο, όπου μπροστά σας δειγματίζονται κορυφαίας ποιότητας δημιουργίες δια χειρός ενός ταλαντούχου chef και της ομάδας του που εμπνέεται από τα διαμάντια του πολιτισμού της Ελλάδας και του κόσμου».