«Σαν να μαγειρεύεις σπίτι σου, αλλά καλύτερα»: Στη Θεσσαλονίκη άνοιξε το πιο ξεχωριστό Airbnb παγκοσμίως…
Βρείτε μας στο

Από το 2008 όταν και εμφανίστηκε στον (ιντερνετικό μας) κόσμο, το Airbnb άλλαξε το παιχνίδι στη βραχυχρόνια διαμονή. Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που άνοιξε το δρόμο σε μια νέα αγορά, δημιουργώντας φρέσκες νοοτροπίες και αντιλήψεις στο χώρο του τουρισμού και όχι μόνο.

Το πλαίσιο είναι ευρύ και δίνει πάτημα αξιοποίησης σε όποιον έχει ιδέες, φαντασία, όρεξη και μεράκι. Απόδειξη, ακόμη μία, συνιστά ο αρχιτέκτονας Άλεξ Τσολάκης και η κίνησή του να δημιουργήσει το Kitchen Suite. Ήτοι το πρώτο γαστρονομικό Airbnb όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως…

Στην ουσία πρόκειται για ένα project που συνδυάζει την αγάπη για το φαγητό με την ανθρώπινη επαφή. «Τι συνεπάγεται τουτέστιν αυτό;», σε ακούμε νοερά να ρωτάς και στην πράξη είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση: Μια κουζίνα, φουλ εξοπλισμένη και αρκετά ευμεγέθης (χωράνε άνετα ως και 12 άτομα καθήμενοι ή 22 όρθιοι), που παρέχεται για ενοικίαση σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να μαγειρέψει στους αγαπημένους του φίλους.

Και γιατί να μην το κάνει σπίτι του; Αρχικά επειδή μπορεί να μην έχει τον κατάλληλο χώρο. Εν συνεχεία, γιατί πιθανότατα δεν έχει καμία όρεξη να πρέπει μετά να κάτσει να καθαρίζει. Και επίσης, γιατί όχι, μπορεί να είναι κάποιος ξένος που ήρθε για τουρισμό στη χώρα μας, εντυπωσιάστηκε από τα εγχώρια προϊόντα και θέλει να δοκιμάσει ο ίδιος να φτιάξει κάτι με τα χεράκια του, αλλά δεν ήξερε πού και πώς!

Μέσω του Kitchen Suite, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον πιο φημισμένο και ιστορικό πεζόδρομο της πόλης, στην αγορά Όθωνος (Παπαμάρκου 10), υπάρχει πλέον ένας παράδεισος για επίδοξους ερασιτέχνες μάγειρες. ‘Η και επαγγελματίες, αφού ο χώρος διατίθεται και για γυρίσματα ή πρακτική. Η κουζίνα είναι φουλ εξοπλισμένη με όλα όσα απαιτούνται.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα μετατροπής σε private εστιατόριο, αφού μπορεί κανείς να νοικιάσει σεφ (μέσα από μια ομάδα μαγείρων που εκπροσωπούν διάφορες κουζίνες) και να απολαύσει με την παρέα του ένα ξεχωριστό γεύμα. Όπως επίσης και η επιλογή ενοικίασης βοηθού – δεν είμαστε όλοι γεννημένοι μάγειρες, παρότι μπορεί αυτό να είναι το πάθος μας, ένα «χεράκι» δεν βλάπτει συνεπώς. Είναι και πολλές εταιρίες που νοικιάζουν το χώρο στο πλαίσιο δραστηριοτήτων team building, ως γνωστόν το φαΐ μας φέρνει πιο κοντά.

Σημειωτέον πως ο χώρος εκτός από την άρτια κουζίνα διαθέτει πριβέ μπάνιο και διπλό άνετο κρεβάτι διαμονής, τιμώντας έτσι και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Airbnb.

Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος

Όπως μπορούμε να δούμε στην επίσημη ιστοσελίδα, οι τιμές ενοικίασης ποικίλουν από 80 ως 200 ευρώ για δείπνο και μεσημεριανό. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται εξοπλισμός, συσκευές, σερβίτσια, μπαχαρικά, παγάκια, ηχοσύστημα, γενική καθαριότητα, ενώ υπάρχουν και επιπλέον υπηρεσίες (όπως ο καθαρισμός του μαγειρικού εξοπλισμού) με έξτρα φυσικά χρέωση.

«Σαν να μαγειρεύεις σπίτι σου, αλλά καλύτερα», είναι το μότο της επιχείρησης και πραγματικά είναι εύστοχο. Κάνεις κράτηση, μαγειρεύεις, καλείς τους φίλους σου, τόσο απλό, τόσο νόστιμο!

Kι επειδή οι καλές ιδέες δεν έχουν σύνορα, σύντομα το Kitchen Suite θα ξεκινήσει διεθνή καριέρα. Αυτήν την εποχή αναζητείται χώρος στο Βερολίνο, στην άκρως «ζωντανή» περιοχή του Κρόιτσμπεργκ συγκεκριμένα. Ενώ (προφανώς) δεν αποκλείεται προσεχώς η κάθοδος του project και στην Αθήνα…