Άλλαξε μετά τις αντιδράσεις: Αυτό είναι το νέο logo της «Νέας Αριστεράς» που παραδέχτηκε μέχρι κι ο Κασσελάκης (Pics)

Το Menshouse δίνει τις δικές του προτάσεις.
Άλλαξε μετά τις αντιδράσεις: Αυτό είναι το νέο logo της «Νέας Αριστεράς» που παραδέχτηκε μέχρι κι ο Κασσελάκης (Pics)
9 Δεκεμβρίου 2023 | 09:02

Πριν λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας (04/12) η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πριν λίγο καιρό από τον ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σε ειδική εκδήλωση στο Σεράφειο αποκάλυψε τόσο το νέο όνομα του σχήματος όσο και το νέο λογότυπο.

Η «Νέα Αριστερά», λοιπόν, εμφάνισε ένα λογότυπο που από τη στιγμή που κυκλοφόρησε προκάλεσε έναν χαμό στα social media, όχι από τον ενθουσιασμό των φίλων και εχθρών της, αλλά από καυστικά σχόλια γύρω από την πρωτοτυπία, τον συμβολισμό και όσα θύμιζε σε πρώτη ματιά το σήμα της Νέας Αριστεράς.

Το αρχικό λογότυπο αποτελείται από ένα βέλος το οποίο δείχνει πάνω και αριστερά και στην άκρη του βέλους υπάρχει μία βούλα. Είναι λευκό σε κόκκινο φόντο ενώ σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται στο φόντο να υπάρχουν πράσινες και κάποιες μπλε αποχρώσεις.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι εξειδικευμένοι γραφίστες μίλησαν για ξεκάθαρη αντιγραφή από λογότυπα γνωστών εμπορικών brands, ενώ άλλοι σχολίασαν την προχειρότητα του σήματος. Υπήρξε φυσικά και η αναμενόμενη συλλογή από memes και παραλλαγές του σήματος που γέμισαν τα social media μέσα σε λίγες ώρες.

Αυτή η συνολική κακή υποδοχή του σήματος δεν ξέρουμε πώς αντιμετωπίστηκε από τα ιδρυτικά μέλη της νέας ομάδας, το Menshouse όμως δεν μπορεί να είναι καλά με τη συνείδησή του αφήνοντάς τους έτσι, με αυτό το σήμα που σε κανέναν δεν άρεσε.

Έτσι φτιάξαμε και εμείς εναλλακτικές versions του λογότυπου, προσφέροντάς τες δωρεάν στη Νέα Αριστερά για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Μπορεί να θυμίζει λίγο ως πολύ το λογότυπο του Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία αλλά αυτό δε μας πειράζει. Και μπάλα έχει και κόκκινα, λευκά και πράσινα σχήματα και το ανθρωπάκι θυμίζει αυτό του νέου λογότυπου και είναι και πιο τρισδιάστατο. Μια χαρά θα κάνει τη δουλεία του.

Όσοι θυμούνται την υπογραφή του Ευκλείδη Τσκαλώτου, από την εποχή που είχαν διαρρεύσει οι υπογραφές των υπουργών στο μνημόνια επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μπορούν να ξεχάσουν το συμβολικό της σήμα. Γιατί να μη γίνει λοιπόν αυτό το σήμα της Νέας Αριστεράς;

Μία μικρή μόνο αλλαγή. Αντί για τη λευκή βούλα θα μπει το κεφάλι του Αλέξη Τσίπρα φορώντας την περικεφαλαία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Όλα μέσα, τακτοποιημένα και με σίγουρη δημοφιλία σε κάθε ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σήματος.

 

Για να χτυπήσεις το κακό πρέπει να γίνεις ένα με το κακό. Οπότε το νέο λογότυπο πρέπει να μεταλλαχθεί για να μπορέσει να διαλύσει το σύστημα εκ των έσω.

Παίρνεις το νέο λογότυπο, το περιστρέφεις, το πολλαπλασιάζεις και δημιουργείς το νέο σήμα όπου ένα άτομο σπρώχνει ένα καρότσι σούπερ μάρκετ μέσα στο οποίο έχει αγοράσει μόνο μία Tomblerone, αφού μόνο γι’ αυτό του έφταναν τα λεφτά που είχε.

Χωρίς ειδική ανάλυση. Όλοι οι συμβολισμοί είναι εκεί. δε χρειάζεται να σας το κάνουμε ταλιράκια.

Το logo θα παραμείνει ίδιο, όμως το ανθρωπάκι που σχηματίζεται θα παίζει στα χέρια του σαν ζογκλέρ 4 μπαλάκια. Τα 4 κόμματα που δημιουργήθηκαν από πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά που πρωτοκυβέρνησε. (Λαϊκή Ενότητα, Μέρα25, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά)

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved