Δεν κατάλαβε ότι του πήρε το 90%: Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ελληνικού Dragons Den, τον έπιασε στον ύπνο
Βρείτε μας στο

Το μεγαλύτερο deal στην σύντομη αλλά εντυπωσιακή παρουσία ως τώρα της ελληνικής εκδοχής του Dragon’s Den, λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα εξαιτίας μιας… παρεξήγησης. Υποψήφιος δίχως να το καταλάβει, κόντεψε να παραχωρήσει σχεδόν ολόκληρη την επιχείρησή του, ενώ ο ίδιος νόμιζε ότι έδινε μόλις το 10% στον υποψήφιο επενδυτή!

Φυσικά, αυτό τελικά δεν συνέβη, καθώς έγινε αντιληπτή η παρανόηση από το πάνελ των Dragons, με αποτέλεσμα να κληθεί πίσω ο υποψήφιος προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατάσταση, παρά την αρχική αντίδραση του Δημήτρη Μάλλιου, ο οποίος άθελά του προκάλεσε τον… χαμό στο στούντιο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Δεν κατάλαβε ότι του πήρε το 90%: Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ελληνικού Dragons Den, τον έπιασε στον ύπνο

Μέχρι την προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου, το απόλυτο ρεκόρ συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην ελληνική βερσιόν του παιχνιδιού ήταν εκείνη της πρώτης σεζόν όταν ο Οι Μανούσος και Κάλλια Πεδιαδίτη παρουσίασαν την εταιρεία τους η οποία παράγει βιολογικά καλλυντικά και αιθέρια έλαια, έχοντας το «συν» ότι τα προσφέρει σε πλήρως βιοδιασπώμενες συσκευασίες.

Εκτός από τις εντυπώσεις για τις καινοτόμες ιδέες τους, κέρδισαν και αυτό που έψαχναν κυρίως όταν έπαιρναν να εμφανιστούν μπροστά στο πάνελ, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση. Πιο συγκεκριμένα, για ένα ποσοστό της τάξεως του 10% της Bioaroma Crete έκαναν δεκτή την πρόταση της Μαρίας Χατζηστεφανή η οποία προσέφερε το εντυπωσιακό ποσό των 100.000 ευρώ, η φυσικά και έγινε δεκτή!

Ωστόσο αυτό το ρεκόρ κράτησε λίγο, ίσως λιγότερο και από όσο θα εκτιμούσαν οι πλέον αισιόδοξοι, αν και για να συμβεί αυτό παραλίγο να τιναχτεί η συμφωνία στον αέρα λόγω μιας «τίμιας» παρεξήγησης η οποία οφείλεται στην… ελληνική γλώσσα.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Ο υποψήφιος που ονομάζεται Ιουστίνος εμφανίστηκε ενώπιον των Dragons εξηγώντας την λειτουργία μιας πλατφόρμας μέσω της οποίας μπορεί κάποιος σεφ να προωθήσει την δουλειά του, με την εταιρεία να αναλαμβάνει τα πάντα. Από την προμήθεια των υλικών μέχρι και το ντελίβερι στο σπίτι του ενδιαφερόμενου, με τα έσοδα να κατανέμονται ισόποσα. Αποτιμώντας την επιχείρηση στα 5.000.000 ευρώ, ζήτησε 200.000 ευρώ για το 4%. Μια πρόταση που από την αρχή κέντρισε το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών που φέτος είναι 6 πλέον, συνολικά: Ο Χάρης Βαφειάς, ο Λέων Γιοχάη, ο Δημήτρης Μάλλιος, ο Τάσος Οικονόμου, η Λιλή Περγαντά και η Μαρία Χατζηστεφανή.

@dragonsdengr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ DEAL ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ DRAGONS’ DEN GREECE ΓΙΑ 200.000€ (PART 1) 😳🐉 #DragonsDenGR #DragonsDenGreece #DragonsDen #ant1tv

♬ original sound – Dragons’ Den Greece

Αφού απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα πλήρη οικονομικά στοιχεία και δίνοντας πολύ καλά «διαβασμένος», ο υποψήφιος επικεντρώθηκε σε περαιτέρω συζήτηση με τον Δημήτρη Μάλλιο. Σύντομα, μάλιστα, φάνηκε να υπάρχει κοινός τόπος για συμφωνία, καθώς ο επενδυτής ήδη έτρεχε μια αντίστοιχη δική του ιδέα και έσπευσε να του προσφέρει 200.000 ευρώ (!), θέτοντας ωστόσο τους δικούς του όρους.

Αποτιμώντας την δική του εταιρεία στα 40.000.000 ευρώ και με τον υποψήφιο να δέχεται να κατέβει στα 4.000.000 στην δική του, ο Δημήτρης Μάλλιος κατέθεσε την τελική του πρόταση για 200.000 και παράλληλη ανταλλαγή ποσοστών ο ένας στην επιχείρηση του άλλου. Επιπλέον, βλέποντας τον συμμετέχοντα να ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «ναι», έσπευσε να τον προειδοποιήσει, λέγοντάς του: «Να καταλάβεις τι κάνεις τώρα», με τα όχι τέλεια ελληνικά του…

@dragonsdengr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ DEAL ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ DRAGONS’ DEN GREECE ΓΙΑ 200.000€ (PART 2) 😳🐉 #DragonsDenGR #DragonsDenGreece #DragonsDen #ant1tv

♬ original sound – Dragons’ Den Greece

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, πληρώνοντας το γεγονός ότι κάπου χάθηκαν και οι δύο στην… μετάφραση και κατάλαβαν εντελώς διαφορετικά πράγματα, με την Μαρία Χατζηστεφανή να είναι εκείνη που πρώτη πήρε χαμπάρι την παρερμηνεία. Ο Δημήτρης Μάλλιος ουσιαστικά προσέφερε αυτά τα χρήματα για να κάνει δικό του το 90% της εταιρείας, κάτι που δεν είχε αντιληφθεί ο υποψήφιος.

Όταν επέστρεψε στο στούντιο και άκουσε πιο… καθαρά τον υποψήφιο επενδυτή, προφανώς αντέδρασε διαφορετικά, αντιλαμβανόμενος για πρώτη φορά ότι λίγο νωρίτερα μόλις είχε συναινέσει στο να γίνει η δική του εταιρεία θυγατρική εκείνης του κ. Μάλλιου. Μετά από νέα παζάρια, ο Ιουστίνος αποδείχθηκε καλός στις διαπραγματεύσεις και το deal έκλεισε στις 200.000 ευρώ, με την αποτίμηση των 3.500.000 ευρώ να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για εκείνον, αφού έτσι διατηρεί υπό τον δικό του έλεγχο το… επιχειρηματικό παιδί του!

@dragonsdengr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ DEAL ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ DRAGONS’ DEN GREECE ΓΙΑ 200.000€ (PART 3) 😳🐉 #DragonsDenGR #DragonsDenGreece #DragonsDen #ant1tv

♬ original sound – Dragons’ Den Greece

Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν στην ιστορία που θα μπορούσε να πάρει απροσδόκητη τροπή κι έτσι να χαθεί οριστικά η συμφωνία η οποία έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Για την ακρίβεια κιόλας, το συνέτριψε, αφού είναι το διπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο των 100.000 ευρώ.

Το ερώτημα πλέον είναι για πόσο θα αντέξει…