Κέρδη 2 εκατ. ευρώ: Οι Dragons γελούσανε με την ιδέα του όμως αυτός γέλασε τελευταίος
Βρείτε μας στο

Mπορεί η ελληνική έκδοση του Dragons’ Den να μετράει λιγότερες από δύο σεζόν στην ελληνική τηλεόραση, στο εξωτερικό όμως προβάλλεται εδώ και 23 χρόνια. Πρώτα στην Ιαπωνία με τίτλο The Tigers of Money και αργότερα στο BBC απ’ όπου πήρε και την παγκόσμια δημοφιλία με τον τίτλο Dragons’ Den.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει χιλιάδες υποψήφιοι με τις ιδέες τους ζητώντας επενδύσεις, ελάχιστοι όμως έχουν πάρει αυτά που ζήτησαν ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όχι μόνο δεν επένδυσαν οι Dragons αλλά υπήρχαν μέχρι και ειρωνίες από εκείνους προς τους ανθρώπους που ζητούσαν χρήματα για να εξελίξουν ή να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Βρετανού Τζον Νίκολς, από το Λάντμπουρι, ο οποίος το 2017 βρέθηκε ενώπιον των επενδυτών της εκπομπής παρουσιάζοντάς τους την επαναστατική του πατέντα για το μάζεμα των ακαθαρσιών των σκύλων. Ουσιαστικά μία σκούπα με μία σακούλα ενσωματωμένη στην άκρη της η οποία θα μάζευε από τον δρόμο τις ακαθαρσίες των σκύλων χωρίς να χρειαστεί να πιάσει τη σακούλα ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου.

Ο Νίκολς ζήτησε μία επένδυση 45.000 λιρών για το 15% της εταιρείας που ξεκινούσε, όμως η αντιμετώπιση που είχε από τους επενδυτές ήταν τουλάχιστον ασεβής. Όχι μόνο κανένας τους δεν επένδυσε στο προϊόν του αλλά τα άκουσε κιόλας από πάνω τρώγοντας ένα τηλεοπτικό bullying από τους επενδυτές. Ο Τούκερ Σουλεϊμάν τον αποκάλεσε «μη επενδύσιμο» ενώ ένας άλλος dragon χαρακτήρισε αηδιαστικό το προϊόν του και αρνήθηκε να επενδύσει οποιοδήποτε ποσό.

Κέρδη 2 εκατ. ευρώ: Οι Dragons γελούσανε με την ιδέα του όμως αυτός γέλασε τελευταίος

Ο Νίκολς έφυγε με άδεια χέρια από το ριάλιτι επενδύσεων όμως η εμπιστοσύνη στο προϊόν του σύντομα τον αντάμειψε. Σήμερα, 7 χρόνια μετά την άσχημη εμπειρία του από την εκπομπή, ο Νίκολς έχει δημιουργήσει μία εταιρεία με πωλήσεις που φτάνουν τα 1,74 εκατομμύρια λίρες και το προϊόν του είναι περιζήτητο από τα καταστήματα, τόσο τα μικρότερα όσο και από τις αλυσίδες pet shop.

Ο ίδιος έχει αφήσει πίσω του την άσχημη εμπειρία του από το Dragons’ Den, από το οποίο θυμάται πόσο νευρικός ήταν από την πίεση των επενδυτών σε σημείο να μην μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα νούμερα που ζητούσαν εκείνοι. Ο λόγος που επέλεξε να πάει στην εκπομπή ήταν για να αποφύγει τα δάνεια από τις τράπεζες και να έχει ένα γρήγορο κεφάλαιο από μελλοντικούς συνεργάτες.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Κέρδη 2 εκατ. ευρώ: Οι Dragons γελούσανε με την ιδέα του όμως αυτός γέλασε τελευταίος

Παρότι δεν τα κατάφερε, η πίστη του στο προϊόν του και η προσωπική του εργασία έφεραν τα αποτελέσματα και τα χρήματα σε πολύ μεγαλύτερη τάξη μεγέθους από το ποσό που είχε ζητήσει από τους Dragons να επενδύσουν.