Η κυβέρνηση προτείνει: 6 ιδανικά μέρη για staycation που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη Μύκονο

Δε θέλει χρήμα, θέλει αγάπη για τη μιζέρια.

Καλοκαιράκι, διακοπούλες, βαλίτσες, τα μπάνια του λαού, ταξίδια… ή μήπως όχι; Αν βαρέθηκες τις αεροπορικές εταιρείες που χρεώνουν έξτρα ακόμα και για τον αέρα που αναπνέεις, τις ατελείωτες ουρές στα αεροδρόμια και τα ηλιοκαμένα πλήθη που παλεύουν για μια θέση στην παραλία, τότε έχουμε τη λύση για σένα: το staycation.

Tι είναι το staycation ρωτάς; Μα πόσο χωριάτης είσαι πια; Το staycation είναι ένας συνδυασμός των λέξεων “stay” (μένω) και “vacation” (διακοπές) και αναφέρεται στις διακοπές που περνάει κάποιος στον τόπο κατοικίας του ή κοντά σε αυτόν, αντί να ταξιδέψει σε κάποιο μακρινό προορισμό. Οι διακοπές του μπατίρη δηλαδή.

Ξεκινώντας το Staycation

Είμαστε έτοιμοι; Ξεκινάμε! Το πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο staycation είναι να βρεις το πιο άνετο σημείο του σπιτιού σου. Ναι, αυτός ο καναπές που έχει πάρει το σχήμα του σώματός σου από το πολύ Netflix είναι ιδανικός! Μην ξεχνάς να έχεις δίπλα σου το τηλεχειριστήριο και αρκετά μαξιλάρια.

Πρωινό σαν να είσαι σε ξενοδοχείο

Ξύπνησες; Ωραία! Ώρα για ένα πλούσιο πρωινό. Μην σκέφτεσαι τα cornflakes. Φτιάξε κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως τοστ με αβοκάντο. Το έφαγες; Αηδία δεν ήταν; Πέταξέ το και μην ξεχάσεις να βάλεις το γάλα στο ποτήρι με εκείνη τη μικρή ομπρέλα κοκτέιλ που βρήκες στο τελευταίο πάρτι. Σήμερα είσαι τουρίστας.

Μες στη φύση, «μαμαδίσιο» φαγητό και σούπερ τιμές: Το νησί – προορισμός για οικογένειες και ζευγάρια είναι η αποκάλυψη του φετινού καλοκαιριού

Τουρισμός στη γειτονιά

Έχεις δει ποτέ τη γειτονιά σου με τα μάτια ενός τουρίστα; Ώρα να το κάνεις! Φόρα το καπέλο σου, πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή και κάνε μια βόλτα. Πήγαινε στον κοντινό φούρνο και πάρε εκείνο το κρουασάν που πάντα προσπερνάς γιατί “θα το πάρω μια άλλη φορά”. Μήπως υπάρχει ένα μικρό μουσείο ή πάρκο που δεν έχεις επισκεφτεί; Σήμερα είναι η μέρα!

Παραλία στο σαλόνι

Κι αν σου λείπει η παραλία, μην ανησυχείς. Άπλωσε μια μεγάλη πετσέτα στο σαλόνι, φόρεσε το μαγιό σου και βάλτο το YouTube να παίζει ήχους κυμάτων. Ένα ποτήρι με παγωμένη λεμονάδα και ένα καλό βιβλίο θα σε κάνουν να νιώσεις σαν να είσαι στις Μαλδίβες, μόνο που δε θα έχεις άμμο παντού, ούτε Μαλδίβες.

 

Βραδινή έξοδος (στο μπαλκόνι)

Η μέρα πλησιάζει στο τέλος της, αλλά το staycation δεν τελειώνει εδώ. Ετοίμασε ένα ωραίο δείπνο ή παρήγγειλε από το αγαπημένο σου εστιατόριο. Άναψε κεράκια στο μπαλκόνι και απόλαυσε το φαγητό σου κάτω από τα αστέρια. Μπορείς ακόμη να καλέσεις φίλους για μια μικρή staycation-βραδιά. Ή να καλέσεις τα πνεύματα για μία βραδιά τρόμου.

Ταινία στο home cinema

Και τέλος, τι θα έλεγες για μια ταινία στο home cinema; Ετοίμασε ποπ κορν, σβήσε τα φώτα και δες την αγαπημένη σου ταινία ή ανακάλυψε μια καινούρια σειρά ή ξαναδές το Ρετιρέ. Ακόμα και η Κατερίνα με την κυρία Σοφία πήγαιναν διακοπές.

Αν πάλι νιώθεις νοσταλγία, βάλε παλιές καλοκαιρινές φωτογραφίες και αναπόλησε τις στιγμές που έκανες διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς με τον πρώην σου. Καλός μαλάκας. Πάλι καλά που δεν πας και φέτος διακοπές να χαλαστείς.

Κι έτσι, χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από την πόλη σου, απόλαυσες τις πιο χαλαρές, άνετες και οικονομικές διακοπές της ζωής σου. Γιατί όπως και να το κάνουμε, οι καλύτερες διακοπές είναι αυτές που μας γεμίζουν χαρά και ξεγνοιασιά, ακόμα κι αν αυτές γίνονται στον καναπέ μας, την πολυθρόνα μα και τη μίζερη γειτονία μας. Καλά staycation.