Δεν δικαιολογείται λάθος στα 200€: Εσύ θα απαντούσες σωστά χωρίς λεξικό στην φαινομενικά εύκολη, 2η ερώτηση του «Εκατομμυριούχου»;

Είσαι σίγουρος ότι θα τα κατάφερνες;

Ήταν μόλις η δεύτερη ερώτηση στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Αυτή για τα 200 ευρώ, η οποία συνήθως είναι τόσο εύκολη που ειδικά αν παρακολουθείς το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι από το σπίτι, απορείς αν βρεθεί συμμετέχων ή συμμετέχουσα που να… κολλήσει.

Όμως η αλήθεια είναι πως από το σπίτι και ειδικά από τον καναπέ, όλα φαίνονται πιο εύκολα. Δίχως αυξημένους παλμούς. Χωρίς καρδιοχτύπι. Δίχως αγωνία. Και φυσικά χωρίς να χρειαστείς να πάρεις το παραμικρό ρίσκο. Άσε κιόλας και το γεγονός ότι δεν έχεις απέναντί σου ούτε κάμερες ούτε φώτα ούτε την αίσθηση ότι σε βλέπει όλη η Ελλάδα. Και με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου απέναντί σου, ο οποίος πάντως –για να είμαστε δίκαιοι- πάντα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να χαλαρώσουν οι παίκτες, να αποβάλουν το άγχος και να τα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η περίπτωση της Μάρως

Την ίδια αντιμετώπιση είχε και η Μάρω, η παίκτρια για τη συμμετοχή της οποίας γράφονται και αυτές οι γραμμές. Χαμογελαστή και άνετη, κατάφερε να νικήσει το άγχος της και μπήκε στο τηλεπαιχνίδι για την πρώτη ερώτηση, η οποία συνήθως είναι αυτό που απλά και λαϊκά λέμε «της πλάκας».

Εκείνη πάντως κλήθηκε να απαντήσει στο: «Το εντυπωσιακό φαινόμενο της φύσης με τα φαντασμαγορικά κύματα φωτός που παρατηρείται στον ουρανό της Νορβηγίας, ονομάζεται βόρειο…»…

Οι πιθανές απαντήσεις που είχε στη διάθεσή της ήταν: Α) Μέλας. Β) Σέλας. Γ) Κέρας. Δ) Δέρας.

Η Μάρω, παρά την αρχική διστακτικότητά της, επέδειξε στη συνέχεια την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν ώστε χωρίς πολλά-πολλά να πει το προφανές. Πως δηλαδή η σωστή απάντηση ήταν το Β) Σέλας κι έτσι πέρασε με ευκολία το πρώτο εμπόδιο των 100 ευρώ.

Ωστόσο στη δεύτερη για τα 200 ευρώ το επίπεδο ανέβηκε μάλλον απρόσμενα.

«Αυτός που συμπεριφέρεται απερίσκεπτα και προκλητικά λέγεται και…», είδε μπροστά της στην οθόνη η Μάρω, για να ακολουθήσουν οι εξής πιθανές απαντήσεις. Α) Προπέτης. Β) Ευφραδής. Γ) Αψευδής. Δ) Αδαής.

Το μυαλό της παίκτριας πήγε αμέσως στο Δ. Ωστόσο πήρε το χρόνο της και προσέγγισε όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα και λογικά την κατάσταση. Προτίμησε τη μέθοδο της δια της εις άτοπον απαγωγής και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι πολύ ορθά έπραξε.

Απέκλεισε με… συνοπτικές διαδικασίες τα Β) Ευφραδής και Γ) Αψευδής και στη συνέχεια σκέφτηκε λίγο καλύτερα τις επιλογές που είχαν απομείνει. Έχοντας πλέον κάνει όλη τη… διαδρομή στο μυαλό της, έφτασε και στην… πηγή. «Το Α) Προπέτης» απάντησε τελεσίδικα και βλέποντας την οθόνη να… πρασινίζει, χαμογέλασε ικανοποιημένη με τον εαυτό της.