Τουρκία
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Πού αλλού θα γλεντήσει την Ελλάδα η Τουρκία τους επόμενους μήνες;

Μετά την διπλή ήττα σε Survivor και τελικό Ευρωλίγκα θα ακολουθήσουν και άλλες τουρκικές φάπες άραγε;

Ο Μάιος θέλει ακόμα λίγες ημέρες για να φύγει, μια κακή όμως παράδοση ξεκίνησε σε εθνικό επίπεδο. Τον τελευταίο μήνα ελληνικές ομάδες συνάντησαν αντίστοιχες τουρκικές σε ανταγωνιστικά αθλήματα. Σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις οι ομάδες από την Τουρκία κέρδισαν πολύ ή λιγότερο εύκολα όλες τις ελληνικές. Το κακό ξεκίνησε από τα πλέι οφς της Ευρωλίγκα, εκεί που η Φενέρ κέρδισε εύκολα με 3-0 τον Παναθηναϊκό. Σπάζοντας μάλιστα το πλεονέκτημα έδρας αφού 2 στις 3 νίκες της έγιναν μέσα στο ΟΑΚΑ. Λίγες εβδομάδες αργότερα ήταν η σειρά του Survivor. Η μεικτή Ελλήνων παικτών αντιμετώπισε την μεικτή του Survivor της Τουρκίας. Το ματς διαφημίστηκε ως φιλικό. Τα social media αλλά και οι τηλεθεατές των δύο χωρών μόνο έτσι δεν το αντιμετώπισαν. Νικήτρια θα ήταν οι ομάδα που θα κέρδιζε δύο ομαδικά αθλήματα. Αποτέλεσμα; Η τουρκική ομάδα να κάνει ένα εύκολο 1-0 και ένα οριακό 2-0 και να αναδειχτεί νικήτρια.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και έφτασε η πιο σημαντική αναμέτρηση. Μετά από τον Παναθηναϊκό ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να αντιμετωπίσει μία ομάδα από την Τουρκία. Η μοίρα τον έριξε η ομάδα αυτή να είναι από την πόλη που φιλοξενούσε το Final 4. Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν διέλυσε ακριβώς αλλά κέρδισε πολύ εύκολα πατώντας γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Η Φενέρ έγινε η πρώτη ομάδα από την Τουρκία που κερδίζει Πρωταθλητριών/Ευρωλίγκα. Το συνολικό σκορ 6-0 έγινε με τις ομάδες της Τουρκίας να κερδίζουν 2 αγώνες εκτός έδρας στην Αθήνα, 2 αγώνες εντός στην Κωνσταντινούπολη και 2 σε ουδέτερη έδρα στον Άγιο Δομίνικο. Απόλυτη κυριαρχία.

Τι θα γίνει αν η Τουρκία συνεχίσει το σερί της μέσα στο καλοκαίρι;

Ας πούμε ότι αυτές οι 6 νίκες ήταν συμπτωματικές. Ας το δεχτούμε ότι δεν ασχολούμαστε όλοι με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ούτε παρακολουθούμε όλοι Survivor. Αν όμως οι γείτονές μας γλυκάθηκαν από τις απανωτές νίκες και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους; Αν θέλουν να το κάνουν άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, τώρα που έχουν την ικανότητα αλλά και την τύχη με το μέρος τους; Πού αλλού θα μπορούσε η Τουρκία να γλεντήσει την Ελλάδα; Καθίσαμε και σκεφτήκαμε κάποιες πολύ ρεαλιστικές περιπτώσεις, σε διάφορους ανταγωνιστικού τομείς που η Τουρκία θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια την Ελλάδα. Και να σηκώσει τις κούπες που προορίζονταν για ελληνικά χέρια.

Ο Ερντογάν ψηφίζει 5 μνημόνια μαζεμένα

Πού αλλού θα γλεντήσει την Ελλάδα η Τουρκία τους επόμενους μήνες;

Ο Ερντογάν έχει πάρει σχεδόν όλες τις εξουσίες πάνω του. Παρόλα αυτά βλέπει τους γείτονές του εδώ και 7 χρόνια να ψηφίζουν μνημόνια και τον ελληνικό λαό να στηρίζει και να ψηφίζει όλες τις (συγ)κυβερνήσεις που τα έφεραν. Ακόμα και όταν σε δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός τα απέρριψε πάλι αυτά ψηφίστηκαν. Γίνεται να μην αντιδράσει ο Σουλτάνος σε τέτοια επίδειξη πολιτικής δύναμης από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας; Οι Έλληνες έφτασαν τα 4 μνημόνια σε μια επταετία. Ο Ερντογάν μέσα στο καλοκαίρι φέρνει 5 μαζεμένα μνημόνια και τα τρίβει στα μούτρα των Ελλήνων.

Ο Νουσρέτ κερδίζει το ελληνικό Master Chef

Πού αλλού θα γλεντήσει την Ελλάδα η Τουρκία τους επόμενους μήνες;

O σεφ ή ψήστης ή ρίπτης αλατιού με την παγκόσμια πλέον φήμη δεν αρκείται σε αυτή. Αφού κατέκτησε πελατεία που φτάνει μέχρι τους αστέρες του Χόλιγουντ έχει πλέον ελάχιστα πράγματα να κατακτήσει στον τομέα του για να πει ότι αρίστευσε. Πήγε και τάισε τους λιμασμένους Έλληνες παίκτες του Survivor, βρέθηκε να σηκώνει την Ευρωλίγκα δίπλα ανάμεσα στους παίκτες της Φενέρ. Πώς θα μπορούσε να ξεφτιλίσει και άλλο την Ελλάδα; Μα με το να έρθει και να κερδίσει το ελληνικό Master chef. Τα τατουάζ των Ελλήνων chef δεν το τρομάζουν όσο μπορεί και πουλάει παπατζιλίκια με τις γραφικές κινήσει ρίψης του αλατιού.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

H εθνική μπάσκετ της Τουρκίας κερδίζει στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2017 την Ελλάδα

Πού αλλού θα γλεντήσει την Ελλάδα η Τουρκία τους επόμενους μήνες;

Με φόρα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά η Τουρκία στέλνει την καλύτερη δυνατή ομάδα της στο Ευρωμπάσκετ. Η διοργάνωση ξεκινάει την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού και παρότι θα διεξαχθεί σε 4 διαφορετικές χώρες, τα παιχνίδ-α νοκ -άουτ θα γίνουν στη σάλα Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης. Η Τουρκία και η Ελλάδα βρίσκονται σε διαφορετικούς ομίλους οπότε δεν αποκλείεται να συναντηθούν ακόμα και στον τελικό. Οι Τούρκοι γλυκαμένοι από την Ευρωλίγκα θα φτιάξουν μια κολασμένη ατμόσφαιρα που δε θα μπορεί να την λυγίσουν ούτε τα τεράστια χέρια του Αντετοκούνμπο, ούτε ο Σλούκι Λουκ, ούτε οι ηρωικές περιγραφές του Βαγγέλη Ιωάννου και του Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Τουρκοκύπριος κερδίζει ελληνικό talent show

Πού αλλού θα γλεντήσει την Ελλάδα η Τουρκία τους επόμενους μήνες;

Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνικό talent show που σέβεται τον εαυτό του νικητής στο τέλος είναι ένας Κύπριος. Αυτό ακόμα και η ρέντα των Τούρκων δεν μπορεί να το αλλάξει. Η Τουρκία όμως θα βρει ένα παραθυράκι στον απαράβατο αυτόν κανόνα και θα στείλει τον πιο ταλαντούχο Τουρκοκύπριο που έχει σε κάποιο ελληνικό παιχνίδι ανάδειξης ταλέντων. Με αυτόν τον τρόπο παρότι ουσιαστικά ο νικητής θα προέρχεται από το ψευδοκράτος, τυπικά θα είναι και αυτός κατά το ήμισυ Κύπριος. Έτσι ο κανόνας δε θα σπάσει τυπικά, με την Τουρκία όμως να σηκώνει ακόμα ένα βαρύτιμο τρόπαιο από τα χέρια Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων.

Τούρκος ιδιοκτήτης τουρκικού ποδοσφαιρικού συλλόγου αγοράζει την Τσέλσι

Πού αλλού θα γλεντήσει την Ελλάδα η Τουρκία τους επόμενους μήνες;

Δεν μπορεί Έλληνας επιχειρηματίας να πηγαίνει και να αγοράζει αγγλικό σύλλογο και αυτό να μείνει αναπάντητο. Ένας από τους ιδιοκτήτες τουρκικών ποδοσφαιρικών συλλόγων θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα πάει να αγοράσει την πρωταθλήτρια της Premier League, την Τσέλσι. Αν η μετάβαση των μετοχών στον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν δύσκολη, σκεφτείτε πόσο δύσκολη θα είναι η εξαγορά ιδιοκτησίας του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Και αν το όνομα του δημοτικού συμβούλου του δήμου Πειραιά συζητήθηκε στο νησί για την αγορά μιας ομάδας όπως η Φόρεστ σκεφτείτε τη θα γίνει όταν ο Τούρκος εκατομμυριούχος αγοράσει τους πρωταθλητές. Πάταγος.

H Τουρκία προσλαμβάνει τον Χάρη Ρώμα να της γράψει τηλεοπτικές σειρές

Πού αλλού θα γλεντήσει την Ελλάδα η Τουρκία τους επόμενους μήνες;

Αν υπάρχει κάτι που δεν πείραξε η κρίση και τα μνημόνια στην Ελλάδα αυτό είναι οι σειρές του Χάρη Ρώμα στον Αντ1. Συνεχίζονται να παίζονται σε λούπα τα μεσημέρια, τα απογεύματα, μέχρι και τα ξημερώματα με υπότιτλους. Η Τουρκία χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό, παρότι κυριαρχεί στις παραγωγές τηλεοπτικών σειρών, θα κάνει την κίνηση ματ. Θα προσλάβει τον ταλαντούχο σεναριογράφο και πρωταγωνιστή και θα του ζητήσει να γράψει δύο νέα σίριαλ. Την τουρκική εκδοχή του Καφέ της Χαράς και την τουρκική εκδοχή του Κωνσταντινου και Ελένης. Η μόνη διαφορά στο δεύτερο θα είναι το όνομα και η ιδιότητα του καθηγητή. Θα λέγεται Κεμάλ και δε θα διδάσκει Βυζαντινολογία αλλά ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Χάρης εννοείται θα πρωταγωνιστεί με ντουμπλάρισμα της φωνής του από Τούρκο ηθοποιό.

Αφού οι δύο σειρές τελειώσουν και παιχτούν στην Τουρκία θα πουληθούν πίσω στην Ελλάδα και οι Έλληνες τηλεθεατές θα πάθουν ακόμα μια φορά εμμονή με τη χαρισματική πένα του υπερεπιτυχημένου καλλιτέχνη αλλά και τη σφραγίδα της τουρκικής τηλεόρασης. Οι τηλεθεάσεις θα ξεπεράσουν και αυτές του Survivor και οι δύο σειρές θα παίζουν σε λούπα, 24/7 για 30 τουλάχιστον χρόνια.