Διάσημοι άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι!
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Διάσημοι άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι!

Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που είναι πασίγνωστοι, τους ξέρει όλος ο πλανήτης αλλά... δεν τους ξέρει κι όλας!
Menshouse Team

Μπερδευτήκατε; Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Αρκά. Ο γνωστός σκιτσογράφος είναι διάσημος, έτσι; Τον ξέρει όλη η Ελλάδα! Σωστά; Λάθος! Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Αρκάς, η αληθινή του ταυτότητα είναι ένα μυστήριο.

Ο Αρκάς λοιπόν δεν είναι το μοναδικό τέτοιο παράδειγμα. Υπάρχουν διάσημοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν ξέρουμε καν τις φάτσες τους!

Να μερικά παραδείγματα:

O Banksy

Διάσημοι άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι!

Απλά δεν γίνεται να μην γνωρίζεις τον Banksy. Έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διάσημους εν ζωή καλλιτέχνες. Τα στένσιλ του είναι μυθικά, σε όποιον τοίχο εμφανίζονται αυτόματα τον αναβαθμίζουν! Τα δε σχέδιά του και οι κοινωνικοπολιτικοί σχολιασμοί που προκύπτουν από αυτά είναι κλασικοί από την στιγμή που γίνονται! Και όμως κανείς δεν τον έχει δει ποτέ και κανείς δεν ξέρει την αληθινή του ταυτότητα παρά μόνο την υπογραφή του! Είναι ένας άνθρωπος; Είναι μια ολόκληρη ομάδα από γκραφιτάδες; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν έχει δει ποτέ κανέναν να κάνει τα στένσιλ του!

O Τόμας Πίντσον

Διάσημοι άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι!

Ένας από τους πιο σημαντικούς Αμερικάνους λογοτέχνες. Κι όμως, ο τρόπος που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας είναι αυτό που τον κάνει έναν πραγματικό μύθο. Το μοναδικό που ξέρουμε για αυτόν είναι το όνομά του (αν δεχθούμε πως αυτό είναι το όνομά του), τα βιβλία του και το γεγονός ότι είναι γεννημένος το 1937.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Σίγουρα ζούσε το 2009 όταν και εξέδωσε το τελευταίο βιβλίο του, το «Έμφυτο ελάττωμα» (Inherent vice) που έγινε και ταινία. Αν τώρα έχει πεθάνει σίγουρα δεν το μάθαμε ποτέ και αυτό είναι λογικό. Αν ζει πάντως είναι γύρω στα 80. Αν υποθέσουμε βέβαια πως η ημερομηνία γέννησής του είναι αληθινή.

Μόλις δυο φωτογραφίες του έχουν δει το φως της δημοσιότητας αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως πρόκειται όντως για αυτόν ενώ από το 1963 που έβγαλε το πρώτο του βιβλίο μέχρι σήμερα έχει δώσει μόλις μια συνέντευξη, το 1996!

Οι Residents

Διάσημοι άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι!

Ενεργοί από το 1974, οι Residents αποτελούν μια από τις πιο γνωστές μπάντες του πλανήτη αλλά κανείς δεν ξέρει ούτε τα ονόματά τους ούτε έχει δει τα πρόσωπά τους. Βγαίνουν πάντα στη σκηνή με μάσκες και παίζουν noisy κομμάτια με σουρεαλιστικό στυλ.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως στην πραγματικότητα δεν είναι συγκρότημα αλλά απλά ένας μουσικός με μια ορχήστρα και ότι τα τραγούδια τα γράφει και τα συνθέτει ένας άνθρωπος. Μάλλον κανείς δεν θα μάθει ποτέ.

Ο Zodiac

Διάσημοι άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι!

Τον έχετε ακούσει όλοι, τον γνωρίζετε για την δράση του, για αυτόν έχουν γραφτεί βιβλία και έχουν γυριστεί ταινίες. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της Αμερικής αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι!

Ο αυτοαποκαλούμενος Ζodiac, ο δολοφόνος που σκότωσε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, δρούσε από το 1968 μέχρι το 1989. Από τότε και μετά θεωρείται πως έχει σταματήσει την δράση του ενώ πολλοί λένε πως είναι νεκρός. Δεκάδες άνθρωποι έχουν θεωρηθεί ύποπτοι, πάμπολες θεωρίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ποτέ δεν αποκλείστηκε συνολικά το ενδεχόμενο, ο Zodiac να είναι ζωντανός και να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο «Max Headroom Guy»

Διάσημοι άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι!

To 1987, ένας άγνωστος κατάφερε να σπάσει την συχνότητα των τηλεοπτικών κυμάτων και να εμφανιστεί στον αέρα της τηλεόρασης διακόπτοντας την ροή των βραδινών ειδήσεων της τοπικής τηλεόρασης στο Σικάγο. Στην συνέχεια, κατάφερε ακριβώς το ίδιο ενώ προβαλλόταν το Doctor Who!

Ο άντρας φορούσε την μάσκα του Max Headroom, ενός φανταστικού χαρακτήρα μιας βρετανικής τηλεοπτικής σειράς, ο οποίος υποτίθεται πως ήταν εξωγήινος. Ο άγνωστος που έμεινε στην ιστορία ως «Max Headroom Guy» και για τον οποίο ποτέ δεν έγινε γνωστό καμία άλλη λεπτομέρεια εξαπέλυσε ένα ολιγόλεπτο λόγο, κάτι σαν κήρυγμα που δεν έβγαζε και πολύ νόημα και μετά εξαφανίστηκε για πάντα!

Να ο… «αληθινός» Max Headroom:

Και να η παρέμβαση του «Max Headroom Guy»: