Ο κόσμος και ο Πέτρος Πολυχρονίδης έκαναν το θαύμα τους! Οι 500.000 ευρώ μαζεύτηκαν και ο μικρός Βαγγέλης αναχωρεί για τις ΗΠΑ
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Ο κόσμος και ο Πέτρος Πολυχρονίδης έκαναν το θαύμα τους! Οι 500.000 ευρώ μαζεύτηκαν και ο μικρός Βαγγέλης αναχωρεί για τις ΗΠΑ

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης κατάφερε το ακατόρθωτο: Να ενώσει τους Έλληνες και να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη θεραπεία του μικρού Βαγγέλη...

Ήταν μόλις μερικές ημέρες πριν όταν ο Πέτρος Πολυχρονίδης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο με τίτλο «Παλεύουμε για τον Βαγγελάκη», για χάρη του μικρού του αναδεξιμιού. Ένα βίντεο που μας έκανε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή και να δεχθούμε πως είναι λάθος να θεωρούμε την υγεία μας δεδομένη. Ο παρουσιαστής, κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει όπως και όσο μπορεί τον 5χρονο Βαγγέλη, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Συγκεκριμένα, με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου για τα παιδιά, το νευροβλάστωμα. Αν και οι γιατροί του έδιναν λίγους μήνες ζωής, ύστερα από 16 χημειοθεραπείες, ο μικρός κατάφερε αρχικά να βγει νικητής.

Ο καρκίνος, όμως, επέστρεψε. Παρότι οι γιατροί στην Ελλάδα έχουν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι συνεχείς μεταστάσεις κάνουν τρομερά δύσκολο το έργο τους. Σκοπός της ανάρτησης του παρουσιαστή ήταν να συγκεντρωθούν οι 500.000 ευρώ που απαιτούνται για να μπορέσει το αγοράκι να μεταβεί στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης και να δεχθεί την πολλά υποσχόμενη πειραματική θεραπεία κατά του καρκίνου.

Μια θεραπεία, ένα εμβόλιο που πιθανότητα θα τον κάνει να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του, όπως έκανε και με δεκάδες άλλα παιδιά.

Τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά και οι γονείς του μικρού Βαγγέλη ό,τι κι αν έκαναν θα ήταν αδύνατο να τα συγκεντρώσουν μόνοι τους. Τα τελευταία χρόνια ζουν στο Λονδίνο, καθώς ο Βαγγέλης χρειάζεται τη βοήθεια των εξειδικευμένων στον παιδικό καρκίνο γιατρών. Όπως είπε ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο μικρός αυτή τη στιγμή, έχει 15% πιθανότητες να μείνει στη ζωή, αλλά δεν έχει σκοπό να το βάλει κάτω. Ο μοναδικός τρόπος να γλιτώσει τη σχεδόν βέβαιη  -και αυτή τη φορά θανατηφόρα- επανεμφάνιση του καρκίνου ήταν να βρεθούν τα χρήματα για την θεραπεία του στη Νέα Υόρκη.

Και οι Έλληνες έκαναν ξανά το θαύμα τους! Σε χρόνο ρεκόρ –σε λιγότερες από τέσσερις ημέρες- τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και ο Βαγγέλης ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Αμερική.

Ο κόσμος και ο Πέτρος Πολυχρονίδης έκαναν το θαύμα τους! Οι 500.000 ευρώ μαζεύτηκαν και ο μικρός Βαγγέλης αναχωρεί για τις ΗΠΑ

Οι γονείς του, Στέλιος και Δήμητρα με ανακοίνωσή τους ευχαρίστησαν τον κόσμο που βοήθησε το παιδί τους να ελπίζει ξανά και με μία επιστολή θύμισαν στον κόσμο πως όπου υπάρχει θέληση, θα βρεθεί και ο τρόπος!

Συγκεκριμένα, έγραψαν:

«Χρειάζονται χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε την αγάπη που μας προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες, στον αγώνα που κάνει ο μικρός μας Βαγγέλης, προκειμένου να μεγαλώσει όπως όλα τα παιδάκια του κόσμου. Το ποσό που χρειάζεται για τη νοσηλεία του Βαγγέλη στο Memorial των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν θα βρούμε ποτέ τα λόγια για να σας εκφράσουμε όπως σας αξίζει, από τα πιο βαθιά σημεία της καρδιάς μας αλλά της ψυχής μας, το ευχαριστώ που παλεύετε μαζί μας.

Μετά από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο, είχαμε αρχίσει να χάνουμε την πίστη μας σε οτιδήποτε. Αυτή η πελώρια ανταπόκριση όμως τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά μας έδωσε ξανά πίστη. Πίστη στον ίδιο τον άνθρωπο και τι μπορεί να κάνει για τον συνάνθρωπο του. Από τον πιο ανώνυμο, έως τον πιο επώνυμο. Από τον πιο κοντινό μας φίλο, έως τον πιο μακρινό ομογενή στην άκρη της γης, σας είμαστε υπόχρεοι για πάντα.

Ο Βαγγέλης ξεκινά τώρα το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα του. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο Memorial για να λάβει την πειραματική θεραπεία του και θα παραμείνει στις ΗΠΑ σχεδόν ένα χρόνο. Μαζί του και εμείς, που πλέον έχουμε κάνει σπίτι μας, τα νοσοκομεία και τις πόλεις του κόσμου που φιλοξενούν το παιδί μας, έχοντας χάσει τα πάντα από την ζωή που είχαμε.

 Απλά αυτή τη φορά, δεν θα είμαστε μόνοι. Νιώθουμε την παρουσία σας δίπλα μας και είμαστε χίλιες φορές πιο δυνατοί. Υποκλινόμαστε στους ανθρώπους.

Στέλιος Ελευθεριάδης & Δήμητρα Βογιατζή».