fake
Βρείτε μας στο

Ας κάνουμε εν συντομία μια μικρή ανασκόπηση για όσους δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές μίσθωσης ταξί και το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο υπουργός κ. Σπίρτζης ετοιμάζει νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταργούν τον σημερινό τρόπο λειτουργίας αυτών των εφαρμογών.

Το προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Μεταφορών προβλέπει σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας μεταξύ των εταιρειών των διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί.  Οι εταιρείες που έχουν ήδη αναπτύξει τις συγκεκριμένες εφαρμογές, με το νομοσχέδιο του Σπίρτζη θα πρέπει να μετατραπούν σε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου. Έως σήμερα ήταν απλά μεσολαβητές.

Ποιες επιχειρήσεις όμως θα επηρεαστούν από αυτό το νομοσχέδιο; Μόνο κάτι Uber και Taxibeat ή ξεχνάμε και κάποιες άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που προσφέρουν υπηρεσίες και εμπειρίες με ταξί που κανείς άλλος δεν προσφέρει; Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Για το Fake Taxi μιλάμε φυσικά. Αν συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, παρότι πάτησες το κλικ, τότε κάνε ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα. Μόνο αν είσαι πάνω από 18. Γιατί αν είσαι κάτω από 18 το ξέρεις σίγουρα από μόνος σου.

Πώς θα ήταν τα Fake Taxi αν έμπαιναν στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Αν λοιπόν το Fake Taxi είχε έδρα στην Ελλάδα και έμπαινε στο νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μετατραπεί σε ένα ελληνικό παραδοσιακό ταξί με όλα του τα καλά.

Οι οδηγοί του θα συνέχιζαν να παίρνουν όμορφες γυναίκες σε προτεραιότητα όπως κάνουν και τώρα αν έχουν επιλογή να σταματήσουν μπροστά από αυτές ή μπροστά από τον παππού που περιμένει με την μαγκούρα.

Όταν οι καλλίπυγες αυτές γυναίκες κάτσουν πίσω θα δουν στην μπροστινή πλευρά του Fake Taxi να κρέμεται ένα μπεγλέρι στον καθρέφτη ή μια εικόνα της Παναγίας ή ένας σταυρός.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Η θήκη για τον καφέ θα είναι πάντα γεμάτη με το χάρτινο ποτηράκι του φραπέ και οι στολισμοί στο υπόλοιπο μπροστινό μέρος θα είναι όπως πάντα στα φόρτε τους.

Ο συμπαθής οδηγός σε πρώτη φάση θα εξηγήσει στην κοπέλα ότι θα πάει από εκεί που ξέρει καλύτερα γιατί το μαραφέτι το GPS έχει ψιλοχαλάσει και τι να ξέρει μωρέ και ο δορυφόρος, μήπως μέσα στον δρόμο βρίσκεται;

Η κοπέλα θα ξεκινήσει συζήτηση και ο οδηγός του Fake Taxi θα βρει την ευκαιρία να την ρωτήσει για τα πολιτικά, τα διεθνή, την θρησκεία, το ποδόσφαιρο, το ΔΝΤ, τον Σώρρα, τη Χρυσή Αυγή, τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, τον καιρό. Όλα αυτά εφόσον έχει ανάψει τσιγάρο χωρίς να ρωτήσει. Παιδιά είμαστε βρε αδερφέ; Όλη η πόλη μέσα στο καυσαέριο είναι, το τσιγάρο σε ενοχλεί εσένα;

Κάποια στιγμή θα της πει και για την ιστορία, τότε που πήρε δυο Ουκρανές και τον ήθελαν και οι δύο κολασμένα αλλά αυτός δεν πολυγούσταρε γιατί και το έιτζ θερίζει και φοβόταν κιόλας ότι δε θα πληρωθεί την κούρσα και το αμάξι ακόμα το χρωστάει. Αλλά έκανε την καρδιά του πέτρα για να μην τις στεναχωρήσει έτσι αναμμένες που ήταν και οι δυο και πάνε σε τίποτα επιτήδειους και τις εκμεταλλευτούν. Ένα «μανίκι» για να κάνει το ψυχικό θα το ρίξει.

Εκεί θα ξεκινήσει και η κουβέντα με την πελάτισσα που θα συνειδητοποιήσει μόλις ότι έχει ξεχάσει το πορτοφόλι της. Και τώρα τι να κάνει που δεν έχει μαζί της ούτε μετρητα, ούτε κάρτα;

Ο σοβαρός ο ταξιτζής του Fake Taxi προσαρμοσμένος στην ελληνική πραγματικότητα έχει αρκετές επιλογές για να αντιδράσει. Πρώτα τα μπινελίκια. Πολλά μπινελίκια. Μετά θα την ρωτήσει αν έχει κάποιον άλλον να της το πληρώσει. Καμιά φίλη, κάποιον συγγενή. Η επιλογή να χάσει τα λεφτά του δεν υπάρχει. Η όμορφη πελάτισσα θα επιχειρήσει τότε να χρησιμοποιήσει το τελευταίο της όπλο. Την σεξουαλικότητά της. Θα πέσει όμως στον απόλυτο τοίχο.

Πώς θα ήταν τα Fake Taxi αν έμπαιναν στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε λάθος άνθρωπο βρήκες να κουνηθείς. Σε μία ώρα παραδίδω και πάω για κρασά. Κόψε τον λαιμό σου και βρες λεφτά». Αν και κάτι στην μυρωδιά της ατμόσφαιρας τής λέει ότι τα κρασιά τα είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα.

Η πελάτισσα θα κοιτάξει το ταξίμετρο και θα δει ότι γράφει ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα του 12λεπτου που πέρασε από την ώρα που την πήρε. Όταν θα διαμαρτυρηθεί ο οδηγός θα της απαντήσει «έμεινε ανοιχτό από την προηγούμενη κυρία πριν από σένα, την έφερα από Μαρκόπουλο, το ξέχασα ανοιχτό μέχρι τον Πειραιά, εντάξει, πόσο να έχει διαφορά; Τρία, τέσσερα ευρώ;».

Όσα κόλπα και να χρησιμοποιήσει η κοπέλα για να τον πείσει ότι μπορεί να πληρώσει αλλιώς δε θα πιάσουν. Φυσικά και μόνο που προσφέρθηκε θα μπει στις επόμενες μελλοντικές ιστορίες του ταξιτζή του Fake Taxi που θα έχουν happy ending σε κάποιο ξενοδοχείο του κέντρου.

Οι παραδόσεις δεν σπάνε. Έτσι και αλλιώς Fake Taxi λέγεσαι ρε φίλε. Αν ήθελες αληθινές ιστορίες να έβαζες να δεις ντοκιμαντέρ ή να διαβάσεις το Μακελειό.

Εκείνη την ώρα θα χτυπήσει το κινητό του. Θα κάνει στην άκρη το δελτίο στοιχήματος που είχε ανάμεσα στα πόδια και μελετούσε στα φανάρια και με το άλλο χέρι από αυτό που κρατάει το τσιγάρο θα απαντήσει. Θα απαντήσει με φωνή Αυγολέμονου όσο πιο δυνατά μπορεί. Θα καλύψει ακόμα και τη φωνή του Βαϊμάκη που άκουγε εκείνη την ώρα στον ΣΚΑΪ να συζητάει για την Πανάθα και τον Αλαφούζο.

Σεξ δεν πρόκειται να γίνει για κανέναν λόγο. Όσο και να το επιδιώξει η πελάτισσα. Όσο και αν η αξία του προσφερόμενου προϊόντος υπερκαλύπτει την αξία της διαδρομής. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, όχι όμως στο Fake Taxi μετά τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ. Ο βαψομαλλιάς σοφέρ θα αφήσει την πελάτισσα και θα πληρωθεί μόνο σε μετρητά. Και δε θα κόψει απόδειξη. Γιατί έτσι.